aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Η αντίδραση-παράδειγμα του Γιαννιώτα

ΤΟΥ ΑΝΔΡΕΑ ΒΑΛΑΝΙΔΗ

Πάλι ο Γιάννης Γιαννιώτας στο προσκήνιο λοιπόν. Αυτή τη φορά ήρθε το ρεπορτάζ του Contra.gr, σύμφωνα με το οποίο αποτελεί στόχο της Γουέστ Μπρόμιτς. Δεν ξέρω πόσο ζεστό είναι το βρετανικό ενδιαφέρον για τον ακραίο επιθετικό, ο οποίος αγωνίζεται δανεικός στον ΑΠΟΕΛ από τον Ολυμπιακό Πειραιώς. Ωστόσο, η ιστορία του Ελλαδίτη παρουσιάζει ενδιαφέρον και από μία άλλη άποψη.

Η 5η του περασμένου Ιουλίου ήταν μία από τις πιο άσχημες ημέρες της ποδοσφαιρικής του καριέρας. Για δεύτερη φορά σε διάστημα περίπου έξι μηνών έφαγε πόρτα από τους ερυθρόλευκους και έπρεπε να μαζέψει τα κομμάτια του. Δύσκολη ώρα γι’ αυτόν, καθώς το όνειρο της καθιέρωσης στην κραταιά ομάδα της Ελλάδας αποδείχτηκε απατηλό για δεύτερη φορά.

Οι γαλαζοκίτρινοι άδραξαν την ευκαιρία για τον δεύτερο δανεισμό του από τον Ολυμπιακό, όμως υπήρχε ένα εύλογο ερώτημα. Αν η ψυχολογική του κατάσταση θα του επέτρεπε να συνεχίσει στους αγώνες του Τσάμπιονς Λιγκ, από εκεί που σταμάτησε στο περασμένο κυπριακό πρωτάθλημα.

Η απάντηση ήρθε στα παιχνίδια με τη Ρόζενμποργκ (κυρίως) και τη Κοπεγχάγη. Και επειδή τα παιχνίδια του ΑΠΟΕΛ μεταδίδονταν ζωντανά και στην Ελλάδα, δεν άργησαν να έρθουν τα σχόλια αρκετών οπαδών του Ολυμπιακού στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. Κατά κύριο λόγο εκθείαζαν την απόδοσή του και τα έβαζαν με τον -τότε- προπονητή της ομάδας τους Βίκτορ Σάτζεθ, ο οποίος τον «έκοψε». Ακολούθως, ο Μίχαελ Σκίμπε τον κάλεσε ξανά στην Εθνική, ήρθε το φιλικό της Ελλάδας με την Ολλανδία και πέτυχε το δεύτερο γκολ (2-1), δημιουργώντας ξανά θόρυβο γύρω από το όνομά του.

Μπορεί λοιπόν να βρει πολλά κάποιος για να καταλογίσει στον Γιαννιώτα σχετικά με το εκρηκτικό ταμπεραμέντο του, που τον έφερε πολλές φορές σε δύσκολη θέση. Δεν μπορεί κανείς όμως να ισχυριστεί ότι στερείται θέλησης για να κάνει πράξη τα όνειρά του. Όπως λένε, οι καλοί δεν χάνονται. Παραφράζοντάς το, πιστεύω ότι δεν χάνονται οι καλοί οι οποίοι έχουν τον δυνατό χαρακτήρα και ξεπερνούν τα εμπόδια που συναντούν στον δρόμο τους. Στοιχείο που προφανώς έχει ο Ελλαδίτης φορ και πιθανόν να του δώσει ακόμη μία ευκαιρία για καριέρα σε προηγμένο ευρωπαϊκό πρωτάθλημα.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ