aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Α' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΑΠΟΕΛΗ ανατομία του ΑΠΟΕΛίστικου παροξυσμού

Η ανατομία του ΑΠΟΕΛίστικου παροξυσμού

Τονίζεται με κάθε ευκαιρία από τους ανθρώπους του ΑΠΟΕΛ, ενώ αποδεικνύεται και στην πράξη, η στήριξη των οπαδών του στην τρέχουσα σεζόν. Μάλιστα, όπως ανακοινώθηκε χθες, οκτώ ημέρες πριν από το παιχνίδι με την ΑΕΚ στο ΓΣΠ (1 Μαΐου), πέραν των 8.000 έκλεισαν θέση!

Πού οφείλεται όμως όλη αυτή η «τρέλα» του ΑΠΟΕΛίστα, που παρουσιάζεται στον υπερθετικό βαθμό κατά την τρέχουσα σεζόν;

Το Goal.com.cy παρουσιάζει κάποιους από τους βασικούς λόγους:

¤ Λόγω κορωνοϊού, η περσινή σεζόν παίχθηκε σχεδόν εξ ολοκλήρου κεκλεισμένων των θυρών, γεγονός που γέννησε την επιθυμία σε πολλούς φιλάθλους όλων των ομάδων για επιστροφή στο γήπεδο.

¤ Κάπου στη μέση των εφτά συνεχόμενων κατακτήσεων του πρωταθλήματος, συνδυασμένων με δοξασμένων ημερών στην Ευρώπη, άρχισε να επέρχεται ο κορεσμός. Μετά τη διακοπή του πρωταθλήματος 2019-20, όμως, και πολύ περισσότερο μετά την τραγική πορεία στη σεζόν 2020-21, όλα άλλαξαν. Η αφ’ υψηλού προσέγγιση των πραγμάτων έδωσε τη θέση της στη δίψα και το πάθος για επιστροφή στην κορυφή.

¤ Τα περί οικονομικής καταστροφής και η εξάρτηση από τη συμμετοχή στην Ευρώπη, δημιούργησε το αίσθημα της επιβίωσης για την ομάδα τους.

¤ Η αντεπίθεση διαρκείας της ομάδας του Σωφρόνη Αυγουστή, μετά το κάκιστο ξεκίνημα με τρεις στους 15 βαθμούς στις πρώτες πέντε αγωνιστικές, οι δυνατότητες που φανέρωσε και η κάλυψη της διαφοράς, δημιούργησαν πίστη για κάτι που μερικούς μήνες προηγουμένως έμοιαζε ακατόρθωτο.

¤ Η δημιουργία ενός πυρήνα… ανοργάνωτων οργανωμένων έφεραν ξανά τα τραγούδια και τα συνθήματα στο ΓΣΠ και όπου αλλού αγωνίζονταν οι γαλαζοκίτρινοι, μετά από χρόνια απουσίας του Παν.Συ.Φι από τις κερκίδες. Από το περασμένο Φθινόπωρο, ο αριθμός στη νότια εξέδρα σταδιακά αυξανόταν, θυμίζοντας κάτι από την παλιά γηπεδική ατμόσφαιρα, που τόσο έλειψε τα προηγούμενα χρόνια.

¤ Η τεσσάρα από την Ανόρθωση πλήγωσε τους ΑΠΟΕΛίστες, τα όσα έγιναν στον επαναληπτικό με την ίδια ομάδα προκάλεσαν συσπείρωση, ενώ οι δύο νίκες με Πάφος FC και Άρη, σε συνδυασμό με τις γκέλες του πρωτοπόρου Απόλλωνα, γιγάντωσαν την πίστη για κατάκτηση του πρωταθλήματος.

¤ Η επιστροφή του Παν.Συ.Φι τις τελευταίες δύο αγωνιστικές ήρθε για να… δέσει το γλυκό. Με την Πάφος FC, το ΓΣΠ θύμισε πλέι οφ του Τσάμπιονς Λιγκ, ενώ με τον Άρη στο Τσίρειο όλα θύμιζαν απόβαση σε κάποια ευρωπαϊκή πόλη, όπως στο Οπόρτο ή τη Λιόν ή το Μπιλμπάο. Σημάδια της στέρησης περίπου τεσσάρων χρόνων από τη διά ζώσης παρακολούθηση και στήριξη του ΑΠΟΕΛ. Κάτι που «έφτιαξε» και άλλους οπαδούς, που τους έλειψε η παλιά, γνωστή ατμόσφαιρα των πορτοκαλί.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ