aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Α' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΑΠΟΕΛΗ ανατομία των τερμάτων του ΑΠΟΕΛ

Η ανατομία των τερμάτων του ΑΠΟΕΛ

Από το πρώτο επίσημο παιχνίδι στις 20 Ιουλίου απέναντι στην Μπότεφ Πλόβντιφ μέχρι και το τελευταίο κόντρα στον Ολυμπιακό το περασμένο Σάββατο, ο ΑΠΟΕΛ πέτυχε 11 γκολ σε 10 αναμετρήσεις. Χοντρικά, δηλαδή, 1 τέρμα ανά παιχνίδι.

Εμβαθύνοντας στο εν λόγω σκέλος, εύκολα καταλήγει οποιοσδήποτε σε σειρά συμπερασμάτων. Καταρχάς, 8 διαφορετικοί ποδοσφαιριστές χρίστηκαν σκόρερ. Από 2 τέρματα πέτυχαν οι Γιώργος Εφραίμ και Μαρκίνιος, από 1 οι Ντάνι Μπλουμ, Γιάννης Σατσιάς, Ισάμ Τσεπάκ, Άντον Μάγλιτσα, Ματέο Σούσιτς, Γκεόργκι Κοσταντίνοφ, ενώ 1 γκολ προήλθε διά ποδός αντιπάλου (Αμπαρτζουμιάν). Υπάρχει, δηλαδή, πλουραλισμός στο σκοράρισμα. Η ομάδα του Σωφρόνη Αυγουστή, άντλησε γκολ και από τις γραμμές της.

Από τους 6 αγώνες που έδωσε στο ΓΣΠ, μονάχα σε 1 δεν βρήκε το μονοπάτι που οδηγούσε προς το αντίπαλο πλεκτό και ο ΑΠΟΕΛ, δέχθηκε τη μοναδική φετινή ήττα μέσα στο «σπίτι» του (Άρης 0-1). Με βάση τους αριθμούς είναι πιο ουσιαστικό στο πρώτο μέρος, διάστημα κατά το οποίο πέτυχε 7 τέρματα, με τα 3 εξ αυτών στην προκριματική φάση του Κόνφερενς Λιγκ. Στο δεύτερο 45λεπτο σκόραρε 4 φορές, 2 στο πρωτάθλημα και ισάριθμες στις ευρωπαϊκές υποχρεώσεις.

Το νόμισμα ωστόσο, έχει δύο όψεις: Βγάζει μάτι το γεγονός πως δεν πήρε τα προσδοκώμενα γκολ από τους κεντρικούς επιθετικούς. Οι Μάριος Ηλία σε 417 λεπτά και ο Γκιόργκι Κβιλιτάια σε 152 παραμένουν «άσφαιροι», την ίδια ώρα που ο Άντον Μάγκλιτσα με 325 κατάφερε να παραβιάσει την εστία μόλις 1 φορά. Σούμα: 894 λεπτά, 1 τέρμα από τους στράικερ κορυφής! Πρόκειται, ομολογουμένως, για στατιστικό στοιχείο που καλείται να βελτιώσει ο ΑΠΟΕΛ ενόψει της συνέχειας ώστε να ενισχύσει τις πιθανότητες υλοποίησης των στόχων του.

Το επίσης ανησυχητικό είναι το γεγονός πως στα 4 από 10 επίσημα παιχνίδια, δεν σκόραρε. Τρία εξ αυτών στο Κόνφερενς Λιγκ, όλα εκτός έδρας. Δηλαδή, στα προκριματικά της τρίτης τη τάξει διοργάνωσης της ΟΥΕΦΑ, έμεινε «άσφαιρος» μακριά από την Κύπρο.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ