aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Α' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΑΠΟΕΛΗ άμυνα του ΑΠΟΕΛ στην ανηφόρα

Η άμυνα του ΑΠΟΕΛ στην ανηφόρα

ΤΟΥ ΓΙΩΡΓΟΥ ΚΥΡΙΑΚΟΥ

Δύο είναι τα θέματα που συζητούνται και θα συζητηθούν στον ΑΠΟΕΛ στο ντέρμπι με την ΑΕΚ. Και τα δύο έχουν να κάνουν με την άμυνα. Το ένα δεν είναι άλλο από τον ποδοσφαιριστή που θα κληθεί να καλύψει το δεξί άκρο της άμυνας. Όλες οι ενδείξεις φωτογραφίζουν τον Αρτυματά, ο οποίος φαίνεται να κέρδισε την εμπιστοσύνη του Κρίστιανσεν στη συγκεκριμένη θέση.

Ο Κύπριος διεθνής πέρασε με ψηλό βαθμό επιτυχίας τις εξετάσεις στη συγκεκριμένη θέση (θέση στην οποία πρώτος τον μύησε ο Τιμούρ Κετσπάγια), γι’ αυτό και το πιο πιθανό σενάριο είναι να αγωνιστεί αυτός ως δεξί μπακ. Πράγμα που σημαίνει ότι θα πρέπει να έχει τα μάτια του δεκατέσσερα στον Τέτε -που αγωνίζεται από τα αριστέρα- ο οποίος έχει ως ατού την ταχύτητα και την κοφτή ντρίμπλα.

Το δεύτερο θέμα έχει να κάνει με το κεντρικό αμυντικό δίδυμο που θα επιλέξει ο Κρίστιανσεν στον αυριανό αγώνα. Αστίθ και Μερκής, αποτελούν τις βασικές επιλογές μετά τη μετακόμιση του Καρλάο στην Τορίνο, με τη διαφορά ωστόσο πως στο παιχνίδι αυτό ο τεχνικός των γαλαζοκιτρίνων θα έχει στη διάθεσή του και τον Γιαμπερέ. Επομένως το ερώτημα που τίθεται είναι αν ο Κρίστιανσεν θα δώσει φανέλα βασικού στο νέο μετεγγραφικό απόκτημα της ομάδας του.

Ο ποδοσφαιριστής βρίσκεται στην ομάδα εδώ και μέρες, είναι σε πολύ καλή αγωνιστική κατάσταση και εφόσον ο Δανός τεχνικός το αποφασίσει μπορεί να τον ρίξει στη μάχη. Κάτι που είχε κάνει και με τον Μπαράλ, σχεδόν αμέσως με την ένταξή του στην ομάδα, γι’ αυτό και θα έχει ενδιαφέρον να δούμε ποια θα είναι η απόφασή του.

Από την αμυντική συμπεριφορά της ομάδας πάντως, θα εξαρτηθούν πολλά και στον γενικότερο τρόπο λειτουργίας των γαλαζοκιτρίνων. Στον αγώνα με τον Εθνικό Άχνας, ο ΑΠΟΕΛ κατάφερε και αντέδρασε ανατρέποντας τα σε βάρος του δεδομένα, μόνο που αυτή τη φορά μιλάμε για ντέρμπι με ψηλότερο βαθμό δυσκολίας από το ματς στο Δασάκι.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ