aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Α' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΑΠΟΕΛΗ 41η αντίπαλος του θρύλου και το βρετανικό… παζλ

Η 41η αντίπαλος του θρύλου και το βρετανικό… παζλ

ΤΟΥ ΓΙΩΡΓΟΥ ΘΩΜΑ

Απ’ ότι φαίνεται, η Νιου Σεντς (βάσει της νίκης της με 2-1 επί της Τρε Πένε) θα είναι η αντίπαλος του ΑΠΟΕΛ στον β’ προκριματικό γύρο του Τσάμπιονς Λιγκ. Αν τα σενάρια επιβεβαιωθούν, η Ουαλία θα γίνει η 41η «χώρα» που επισκέπτονται οι γαλαζοκίτρινοι στο πλαίσιο των ευρωπαϊκών διοργανώσεων.

Επίσης, με την επίσκεψη του ο ΑΠΟΕΛ θα… ολοκληρώσει και το παζλ της Μεγάλης Βρετανίας, καθώς θα αγωνιστεί με ομάδες και από τις τέσσερεις χώρες του Ηνωμένου Βασιλείου της (Αγγλία, Σκωτία, Βόρεια Ιρλανδία, Ουαλία).

Από τις 55 ομοσπονδίες μέλη της UEFA, ο ΑΠΟΕΛ αγωνίστηκε με ομάδες από τις 40 μέχρι τώρα (41 αν προκριθεί η Νιου Σεντς). Αξιοσημείωτο είναι το γεγονός ότι από τις υπόλοιπες 14 ομοσπονδίες που απομένουν, οι εννέα έγιναν μέλη της UEFA μετά τη δεκαετία του ‘90, με πιο πρόσφατες προσθήκες το Γιβραλτάρ (2013) και το Κόσσοβο (2016).

Αναλυτικά οι ομοσπονδίες (εκτός της Ουαλίας) από τις οποίες ο ΑΠΟΕΛ δεν αντιμετώπισε ούτε μία ομάδα, στα πλαίσια των ευρωπαϊκών διοργανώσεων: Ανδόρα, Αρμενία, Κροατία , Γεωργία, Γιβραλτάρ, Ουγγαρία, Ισλανδία, Κόσσοβο, Λετονία, Λιχτενστάιν, Λουξεμβούργο, Μολδαβία, Μαυροβούνιο, Σουηδία.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ