aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Ελληνικό Πρωτάθλημα | Ποδοσφαιρικά Νέα απο ΕλλάδαSUPERLEAGUE«H... βελούδινη σχέση Γιοβάνοβιτς – ΑΠΟΕΛ και η μετεγγραφική… ευκαιρία»

«H… βελούδινη σχέση Γιοβάνοβιτς – ΑΠΟΕΛ και η μετεγγραφική… ευκαιρία»

Στην άριστη σχέση που έχει «χτίσει» ο Ιβάν Γιοβάνοβιτς με τον ΑΠΟΕΛ και πως αυτή μπορεί να…συνδεθεί με τον Παναθηναϊκό με φόντο το μετεγγραφικό παζάρι του καλοκαιριού, αναφέρεται ο αθλητικογράφος Κώστας Πλιάτσικας στην ιστοσελίδα Sdna.gr.

Το δημοσίευμα:

O Ιβάν Γιοβάνοβιτς ήρθε την Πέμπτη (3/6) για μόνιμη εγκατάσταση στην Αθήνα και σηκώνει πλέον για τα καλά μανίκια στον Παναθηναϊκό.

Ο Σέρβος τεχνικός πέραν όλων των καθαρά αγωνιστικών πλάνων, θα έχει (και) ρόλο «πλέι μέικερ» στο μεταγραφικό…γήπεδο για τους «πράσινους» το φετινό καλοκαίρι.

Κάτι που επί της ουσίας σημαίνει πως όλες οι κινήσεις για την ενίσχυση του ρόστερ θα «φιλτράρονται» από τον ίδιο και θα αποτελούν προσωπικές επιλογές τους.

Το διάστημα της παραμονής του στην Κύπρο ο 58χρονος προπονητής είχε σειρά επαφών με ατζέντηδες που διατηρούν την έδρα τους στο «νησί της Αφροδίτης» – όπως έγραψε το SDNA – και εμβάθυνε τις γνώσεις τους σχετικά με παίκτες που αγωνίζονται στο κυπριακό πρωτάθλημα και είτε είναι φευγάτοι, είτε δεν υπολογίζονται από τις ομάδες τους εν όψει της νέας σεζόν.

Ο νέος τεχνικός ηγέτης του «τριφυλλιού» έχει σε εκτίμηση την κυπριακή ποδοσφαιρική αγορά και τόσο τα «κονέ» που έχει…χτίσει όσο και η (κυπριακή) ατζέντα των γνωριμιών του, μπορεί να του φανεί χρήσιμη το φετινό (μεταγραφικό) καλοκαίρι.

Ο ΑΠΟΕΛ είναι ένα από τα κλαμπ όπου ο Γιοβάνοβιτς λόγω της «βελούδινης» σχέσης που διατηρεί με τον πρόεδρο, Πρόδρομο Πετρίδη από τα παλιά χρόνια της κοινής (άκρως επιτυχημένης) πορείας τους, διατηρεί τις κεραίες του στραμμένες προς την ομάδα της Λευκωσίας.

Στο ρόστερ του ΑΠΟΕΛ υπάρχουν τέσσερις παίκτες που λήγουν τα συμβόλαιά τους το φετινό καλοκαίρι κι αυτοί εκτός από τον άλλοτε παίκτη του Παναθηναϊκού, Γκάγιας Ζαχίντ, είναι και οι Δημήτρης Πρινιωτάκης (22 χρονών – Κύπριος τερματοφύλακας) , Ανουάρ Τουχαμί (26 χρ. – Μαροκινός κεντρικός χαφ) και Εμίλιο Ενσούε (31 χρ.- Δεξί μπακ από την Γουινέα).

Παρεμπιπτόντως για τον Ζαχίντ ο ΑΠΟΕΛ έχει ήδη καταθέσει πρόταση ανανέωσης του συμβολαίου του και αναμένει την απάντηση του Νορβηγού μέσου.

Ωστόσο εκτός από τους ελεύθερους παίκτες που έληξαν τα συμβόλαιά τους, θα υπάρξουν και αποχωρήσεις ποδοσφαιριστών οι οποίοι έχουν συμβόλαιο με τον ΑΠΟΕΛ και για την επόμενη σεζόν.

Κι ενδεχομένως κάπου εκεί, να παρουσιαστεί κάποια καλή ευκαιρία για τον Γιοβάνοβιτς και για τον Παναθηναϊκό.

Όπως συνέβη για παράδειγμα με τον Ζαχίντ που ήρθε ως δανεικός στο «τριφύλλι» το καλοκαίρι του 2019 και συν τω χρόνω αποδείχθηκε – κατά κοινή ομολογία – μία από τις καλύτερες μεταγραφικές κινήσεις των «πρασίνων» εκείνη την περίοδο.

Στον ΑΠΟΕΛ μέχρι το καλοκαίρι του 2022 δεσμεύονται με συμβόλαιο οι Μιγκέλ Σίλβα, Αρτούρ Ζορζ, Χρίστος Σιέλης, Πάουλο Βινίσιους, Ραφαέλ Σάντος (δανεικός από την Φλαμένγκο), Τόμας ντε Βινσέντι, Βίκτωρας Κλωναρίδης, Μάριους Λουντεμό, Τζο Γκάρνερ, Άντχε Νούχιου.

Μέχρι το καλοκαίρι του 2023 οι Φράνσις Ουζόχο, Χρίστος Γουίλερ, Φακούντο Σαμπάλα, Κώστας Αποστολάκης, Τζακ Μπερν, Γιώργος Εφραίμ, Ντιεμερσί Εντονγκαλά, Σταύρος Γαβριήλ, Γιάννης Σατσιάς, Νικόλας Κούτσακος, Απόστολος Τσιλιγκίρης, ενώ μέχρι το καλοκαίρι του 2024 ο Κάρλος Ντίας.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ