aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Α' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΑΠΟΕΛH Απάντηση του Υπ. Δικαιοσύνης για τις συλλήψεις οπαδών της Ομόνοιας

H Απάντηση του Υπ. Δικαιοσύνης για τις συλλήψεις οπαδών της Ομόνοιας

Στην ενημερωτική εκπομπή του ΡΙΚ «Από μέρα σε μέρα» μίλησε ο Υπουργός Δικαιοσύνης, Γιώργος Σαββίδης, ο οποίος κλήθηκε να σχολιάσει τα παράπονα της Ομόνοιας περί «διαπόμπευσης των φιλάθλων των πρασίνων» σχετικά με τη ρίψη αντικειμένων στο ντέρμπι με τον ΑΠΟΕΛ. Υπενθυμίζουμε πως τέσσερις οπαδοί συνελήφθησαν χθες (4/12). Από πλευράς «τριφυλλιού» εκφράζονται έντονα παράπονα σχετικά με τον χειρισμό των αρχών αλλά και την δημοσιοποίηση των συλλήψεων.

Αναλυτικά:

«Έχω ακούσει τα παράπονα. Κάποτε πρέπει να εφαρμοστεί το μέτρο. Έχουν ταυτοποιηθεί κι άλλοι φίλαθλοι, δεν είναι η πρώτη φορά. Έγινε και στο παρελθόν για παράνομες δραστηριότητες. Σίγουρα πρέπει να αντιλαμβάνεστε πως δεν είμαι σε θέση να παρακολουθώ τις ανακρίσεις και τις ενέργειες της αστυνομίας. Είχα ρωτήσει για το πώς προχωρά η αστυνομία. Δεν έχω κάνει κάποια δήλωση, σήμερα λέω πως δεν θέλω να μπω στην διαδικασία να πω αν έγινε σωστά ή λανθασμένα η ταυτοποίηση. Το σύστημα της Κυπριακής Δημοκρατίας, είναι ότι διασφαλίζονται τα ανθρώπινα δικαιώματα, είμαστε στο στάδιο της διερεύνησης. Όλη θα κριθούν την κατάλληλη στιγμή.

Το Καλοκαίρι όπως υποσχέθηκα, έκανα δύο συσκέψεις για να συζητήσουμε για την πλήρη εφαρμογή του νόμου. Με τις ενέργειες που έγιναν, αντικαταστάθηκαν οι κάμερες σε “Τάσος Μάρκου” και Μακάρειο. Η πληροφόρηση που έχω, είναι πως τα δύο στάδια που είχαν φτωχό κλειστό κύκλωμα παρακολούθησης, και αυτά αντικαταστάθηκαν. Βλέπει και τον αριθμό της καρέκλας στην απέναντι κερκίδα. Δεν είναι πως δεν υπάρχει καλό σύστημα. Υπάρχουν θέματα της νομοθεσίας που δεν εφαρμόζεται και πρέπει να προσπαθήσουμε να εφαρμοστεί.

Στοιχεία που πήρα σήμερα δείχνουν πως τον πρώτο γύρο πέρσι είχαμε 150.650 εισιτήρια, και φέτος 209.618 εισιτήρια. Ο αριθμός των κατόχων καρτών φιλάθλου έχει ανέβει επίσης, και είναι στις 97.375. Πρέπει τα σωματεία να πείσουν τους φιλάθλους, πως αξίζει να στηρίξουμε την ομάδα από τα γήπεδα και όχι από τις καφετέριες. Δεν έχουν να φοβηθεί τίποτα από το μέτρο».

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ