aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Α' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΑΠΟΕΛΓκέντσογλου: «Όποιος Έλληνας πάει στην Ομόνοια, υποφέρει. Στον ΑΠΟΕΛ όχι»

Γκέντσογλου: «Όποιος Έλληνας πάει στην Ομόνοια, υποφέρει. Στον ΑΠΟΕΛ όχι»

Σε μια σπάνια και αποκαλυπτική συνέντευξη (sport24.gr) προχώρησε ο τέως ποδοσφαιριστής του ΑΠΟΕΛ, Σάββας Γκέντσογλου ο οποίος αναφέρθηκε στην πορεία του ως ποδοσφαιριστής, στο πέρασμα του από την ΑΕΚ Αθηνών, ενώ κλήθηκε να σχολιάσει την εμπειρία του στους γαλαζοκίτρινους. Μάλιστα, αποκάλυψε και το αεροπορικό ατύχημα που βίωσε το 2013.

Δείτε τι ανέφερε μεταξύ άλλων ο Ελλαδίτης:

Πολλοί λένε πως η περίοδος της καραντίνας ήταν ιδανική για ενδοσκόπηση. Ωστόσο, στην περίπτωση του Σάββα Γκέντσογλου δεν ισχύει κάτι τέτοιο, καθώς «έχω περάσει αντίστοιχες περιόδους διότι από 14-15 ετών μένω μόνος μου. Οπότε, εμένα όλη η ζωή μου είναι ένα τεστ με τον εαυτό μου. Πότε τα βρίσκουμε, πότε μαλώνουμε, αλλά στο τέλος όλα καλά.

Το 2013 είχα ένα ατύχημα με αεροπλάνο στη Ρώμη. Ουσιαστικά έπεσε, βγήκε από τον διάδρομο προσγείωσης, αλλά σωθήκαμε. Τραυματίστηκαν σοβαρά δύο άτομα. Από τότε, έχω δει λίγο διαφορετικά τα πράγματα. Προσπαθώ, επειδή είμαι αγχώδης ως άνθρωπος, να μην αγχώνομαι τόσο πολύ, να μην πιέζω τον εαυτό μου, να μην σκέφτομαι 100 φορές το ίδιο πράγμα. Το χειρότερο είναι να υπεραναλύεις καταστάσεις. Μόνο κακό θα σου κάνουν. Επομένως, η καραντίνα, στο θέμα της ενδοσκόπησης, δεν ήταν κάτι διαφορετικό για εμένα».

Για τη μη κλήση του στην Εθνική Ελλάδος: «Τι να σου πω… Έχω σιχαθεί όλο το σύστημα. Για παράδειγμα, όταν έπαιζα τρομερά στη Λιβόρνο, μου έλεγαν πως όντως τα πήγαινα καλά, αλλά ήμουν σε ομάδα Β’ Εθνικής. Παρ’ όλα αυτά, στη συνέχεια έβλεπα να καλούνται παίκτες στην Εθνική από Β’ Γερμανίας κλπ. Με τη Χάιντουκ, έκανα καλές εμφανίσεις, αλλά μου έλεγαν πως δεν ήταν top το πρωτάθλημα. Πάντα κάτι υπήρχε, το οποίο δεν γνωρίζω και δεν με νοιάζει για να σου πω την αλήθεια. Για εμένα, θα έπρεπε έστω μία φορά να έχω κληθεί στην Εθνική. Δεν σου είπα να πηγαίνω συνέχεια, αλλά μία φορά θα έπρεπε να έχω φορέσει το εθνόσημο.

Δεν μου έχει λείψει, ούτε αισθάνομαι πικρία. Με κάνει και γελάω. Γιατί έχουν πάει άλλοι κι άλλοι στην Εθνική. Αν έβλεπα πως πήγαιναν μόνο παίκτες καλύτεροι από εμένα θα σου έλεγα ‘συγγνώμη, δεν μπορώ να πω τίποτα’. Αλλά έχουν πάει πάρα πολλοί. Έχω κληθεί μόνο σε μία προεπιλογή του κ. Φαν Σιπ το καλοκαίρι του 2019, όταν πήγαμε καλά στα προκριματικά του Champions League με τον ΑΠΟΕΛ».

Κι αφού αναφέρθηκε στον ΑΠΟΕΛ, ήταν μία καλή ευκαιρία να μας πει τι «μαγικό» έχει αυτή η ομάδα και καταφέρνει να απογειώνει καριέρες -ειδικά- Ελλήνων παικτών.

«Ο ΑΠΟΕΛ είναι μία ελληνοποιημένη ομάδα. Για παράδειγμα, όποιος Έλληνας πάει στην Ομόνοια, υποφέρει. Αντίθετα, στον ΑΠΟΕΛ είναι τελείως διαφορετικά γιατί αγαπούν τους Έλληνες. Αντικειμενικά, όλα τα παιδιά που πήγαν στον ΑΠΟΕΛ, έκαναν καλές σεζόν. Π.χ. ο Χιώτης, ο Κόντης, ο Βούρος.

Με τον ΑΠΟΕΛ πήρα και το πρώτο πρωτάθλημα της καριέρας μου. Υπήρχε πίεση, αλλά ήταν πολύ ωραία. Το απόλαυσα. Απλά κι εκεί έγιναν διάφορα πράγματα για να φύγω. Άρχισα βασικός τη σεζόν, πήγαινα καλά και ξαφνικά τον Νοέμβριο τέθηκα εκτός ομάδας. Είχα παίξει σε όλα τα ευρωπαϊκά παιχνίδια, αλλά στο πρωτάθλημα δεν με έβαζαν. Πολύ περίεργη κατάσταση. Ενώ πίστευα ότι θα ανανεώσω, βγήκα εκτός πλάνων».

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ