aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Α' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΑΠΟΕΛΓιοβάνοβιτς: «Μου έκανε έκπληξη, είναι πολυτέλεια ο Σάβιτς για τον ΑΠΟΕΛ…»

Γιοβάνοβιτς: «Μου έκανε έκπληξη, είναι πολυτέλεια ο Σάβιτς για τον ΑΠΟΕΛ…»

ΤΟΥ ΑΝΔΡΕΑ ΜΑΥΡOΥ

Ο Σάσα Γιοβάνοβιτς, δεν κρύφτηκε πίσω από το δάκτυλό του: «Για τον ΑΠΟΕΛ είναι πολυτέλεια να έχει τον Βούγιαντιν Σάβιτς στο ρόστερ του». Ο Σέρβος πρώην παίκτης και νυν προπονητής, μιλώντας χθες στην «Goalnews» για τη μετεγγραφή του συμπατριώτη του στους γαλαζοκίτρινους, υπογράμμισε πως εάν η στάθμη της απόδοσης που είχε στον Ερυθρό Αστέρας είναι η ίδια και στο νέο ποδοσφαιρικό του σταθμό, τότε θα αποτελέσει ηγετική φυσιογνωμία στην οπισθοφυλακή.

«Να το πω ειλικρινά: Για μένα είναι έκπληξη που ένας τέτοιος παίκτης αποχώρησε από τον Ερυθρό Αστέρα», τόνισε χαρακτηριστικά. «Παρακολουθώ το σέρβικο ποδόσφαιρο και βεβαίως, γνωρίζω πολύ καλά τον Βούγιαντιν Σάβιτς καθώς πρόκειται για παίκτη που ξεχώριζε στην αμυντική γραμμή. Πέρσι, για παράδειγμα, στη φάση των ομίλων του Τσάμπιονς Λιγκ ήταν εξαιρετικός. Ήταν βασικός και αρχηγός μάλιστα της τέως ομάδας του. Είναι αρκετά δυνατός, έμπειρος, ξέρει από πρωταθλητισμό και είναι γρήγορος. Γνωρίζει το πού πρέπει να κινηθεί, δεν φοβάται, ξέρει μπάλα και θεωρώ πως αποτελεί σπουδαία μετεγγραφή για τον ΑΠΟΕΛ. Είναι αποτελεσματικός και στο ψηλό παιχνίδι και στο χαμηλό».

Διαβάστε επίσης: «Και δεύτερος παίκτης του Αστέρα στον ΑΠΟΕΛ. Ζήτησε να πάει Λευκωσία»

Δεν έμεινε ως εδώ ο Σάσα Γιοβάνοβιτς. Αναφέρθηκε την προσαρμογή του 29χρονου Σέρβου κεντρικού αμυντικού στους πρωταθλητές και όχι μόνο: «Δεν ξέρω εάν θα χρειασθεί χρόνο προσαρμογής. Δεν είναι εύκολο πάντως λόγω καιρικών συνθηκών στην Κύπρο ώστε να εγκλιματιστεί οποιοσδήποτε παίκτης. Το καλό είναι, όπως γνωρίζω, ότι έκανε προετοιμασία με τον Ερυθρό Αστέρα και έρχεται έτοιμος. Δεν θα χρειαστεί, δηλαδή, μερικές εβδομάδες για να είναι αγωνιστικά πανέτοιμος. Από εκεί και πέρα, εξαρτάται από τον προπονητή και τους συμπαίκτες του για το πόσο γρήγορα θα μπει στην ομάδα, δίνοντας λύσεις. Θα πρέπει να προσαρμοστεί στον τρόπο παιχνιδιού του ΑΠΟΕΛ, στη φιλοσοφία και στον σχηματισμό. Ο προπονητής του Ερυθρού Αστέρα χρησιμοποιεί τέσσερις παίκτες στην άμυνα και ο Βούγιαντιν Σάβιτς αγωνιζόταν ως στόπερ. Ο ΑΠΟΕΛ, όπως βλέπω, αγωνίζεται με τρεις κεντρικούς αμυντικούς».

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ