aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Α' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΑΠΟΕΛΓίνεται το… δικό του ΑΠΟΕΛ

Γίνεται το… δικό του ΑΠΟΕΛ

Ο κανόνας λέει ότι ο ΑΠΟΕΛ παίρνει αυτό που θέλει όταν διακυβεύεται κάτι στην τελευταία αγωνιστική του πρωταθλήματος. Υπάρχουν βεβαίως και οι εξαιρέσεις, τις οποίες ασφαλώς και θέλει να αποφύγει την ερχόμενη Κυριακή στην έδρα της Πάφος FC για να κόψει το δεύτερο εισιτήριο του Τσάμπιονς Λιγκ.

Η επίτευξη του στόχου εξαρτήθηκε εφτά φορές στο τέρμα του ποδοσφαιρικού μαραθωνίου, από το 2000 έως σήμερα. Από αυτές, τα κατάφερε τις πέντε και απέτυχε τις δύο. Όλες αφορούσαν σε προσπάθεια για κατάκτηση του τίτλου.

Πίσω στο 2002, αρκούσε η ισοπαλία στο Τσίρειο με την ΑΕΛ και το 1-1 εξασφάλισε το πρωτάθλημα. Μία χρονιά αργότερα, όμως, η ίδια ομάδα τον νίκησε 2-1 στο ίδιο γήπεδο, αν και ούτως ή άλλως νίκησαν οι Ομόνοια (Απόλλων 5-0) και Ανόρθωση (ΑΕΚ 5-1) και παρέμειναν αντιστοίχως στην πρώτη και δεύτερη θέση, αφήνοντας τρίτο τον ΑΠΟΕΛ.

Μία σου και μία μου, όμως, το πήγαινε η ομάδα της Λευκωσίας. Το 2004 νίκησε 2-1 τον Εθνικό στο ΓΣΠ και σφράγισε τον τίτλο, αν και την ίδια ώρα το δεύτερο «τριφύλλι» έμεινε στο 2-2 με την ΑΕΠ στο Παφιακό (σ.σ.: σημερινό «Στέλιος Κυριακίδης»). Το μοτίβο συνεχίστηκε και το 2006 ήρθε πάλι η αποτυχία. Αν και νίκησε 5-1 το ΘΟΪ, οι Απόλλων και Ομόνοια νίκησαν αντιστοίχως τις Ανόρθωση (3-1) και ΑΠΕΠ (5-0), αφήνοντάς τον τρίτο.

Ακολούθως, αλλάζει η ροή της ιστορίας και έως σήμερα σημειώθηκαν τρεις περιπτώσεις, κατά τις οποίες έγινε το… δικό του ΑΠΟΕΛ στην τελευταία αγωνιστική. Πρώτη στη σειρά η πιο επεισοδιακή με τον διακοπέντα «τελικό» πρωταθλήματος 2014 στο Τσίρειο με την ΑΕΛ, που έφερε επανάληψη του παιχνιδιού στο «Αντώνης Παπαδόπουλος» και τη νίκη με 1-0, ενώ στη συνέχεια ακολούθησε η νίκη στα χαρτιά με 3-0.

Ακολούθως, άλλες δύο περιπτώσεις που μόνο με νίκη θα έπαιρνε το τρόπαιο στον εξώστη του οικήματος της οδού Τζον Κέννεντυ. Το 2015, η ομάδα της Λευκωσίας επικράτησε 4-2 του Ερμή στο «Αμμόχωστος» και το 2018 επικράτησε 2-1 της Ανόρθωσης στο ΓΣΠ. Την Κυριακή, λοιπόν, οι ποδοσφαιριστές του Σωφρόνη Αυγουστή θα προσπαθήσουν για το διπλό στην Πάφο για να πάρουν θέση στο Τσάμπιονς Λιγκ.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ