aekaelanorthosisapoelapollonarisethnikos achnasΠΑΡΑΛΙΜΝΙkarmiotissasalaminaΟΜΟΝΟΙΑ ΑΡΑΔΙΠΠΟΥomonoiaΟΜΟΝΟΙΑ 29ΗΣ ΜΑΙΟΥpafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Α' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΑΠΟΕΛΓιάννος Ιωάννου: «Δεν ήταν για τον ΑΠΟΕΛ ο Αΐλτον, αλλά κάτι του έλειπε…»

Γιάννος Ιωάννου: «Δεν ήταν για τον ΑΠΟΕΛ ο Αΐλτον, αλλά κάτι του έλειπε…»

Πανευτυχής που τον αξίωσε ο Θεός να ζήσει δίπλα στον Ιβάν Γιοβάνοβιτς ως βοηθός προπονητής την επική πορεία στους «8» του Τσάμπιονς Λιγκ, δήλωσε ο Γιάννος Ιωάννου. Μιλώντας στο ραδιόφωνο του Active (107,4 & 102,5) και την εκπομπή «Βάλε ένα γκολ» ο ζωντανός θρύλος του ΑΠΟΕΛ αναφέρθηκε στη συνεργασία που είχε με τον Σερβοέλληνα προπονητή.

«Πέτυχα μαζί του κάτι ανεπανάληπτο. Είμαι πανευτυχής που με αξίωσε ο Θεός να ζήσω από το πόστο που ήμουν αυτή την επιτυχία στα προημιτελικά του Τσάμπιονς Λιγκ. Πριν πάει η Ανόρθωση στους ομίλους και μου έλεγαν για Τσάμπιονς Λιγκ, γελούσα δύο λεπτά (γέλια). Από τη στιγμή που το πέτυχε πρώτη η Ανόρθωση, πίστεψα ότι και άλλες ομάδες μπορούν να το κάνουν. Αυτό, όμως, με την πορεία στους “8” δύσκολα θα ξαναγίνει. Ο Ιβάν Γιοβάνοβιτς αξιοποιούσε το κάθε τι στην ομάδα, έπαιρνε το μάξιμουμ από τον κάθε παίκτη και αυτό ήταν το πιο σημαντικό του, εκτός και από τη δουλειά του στις προπονήσεις και στην τακτική. Επίσης, οι παίκτες ένιωθαν ότι δεν υπήρχε αδικία από τον Ιβάν Γιοβάνοβιτς, είτε τους άφηνε εκτός αποστολής, είτε στον πάγκο. Καταλάβαιναν ότι έτσι διάβασε το παιχνίδι και έτσι πίστευε ότι θα του βγει».

Διαβάστε επίσης: Ιωάννου για Μοράις: «Δεν έφυγε σωστά. Άκουσα τη φωνή του όταν αποχώρησα»

Αν αληθεύει ότι είχες ρόλο στις μετεγγραφές επί καιρό Γιοβάνοβιτς: «Είχα οδηγίες από τον Ιβάν, μου έστελνε κάποια ονόματα για να τα δω, άλλα έβλεπε ο ίδιος. Το μεγαλύτερο πρόβλημα τότε ήταν το οικονομικό, όμως από εμένα ήθελε την άποψή μου για το αγωνιστικό του  παίκτη. Όταν κλείσαμε τον Αΐλτον Αλμέιδα, στην Κοπεγχάγη ήταν ενθουσιασμένοι που μας τον πούλησαν. Δεν μετανιώνουμε ποτέ που τον αποκτήσαμε. Με τα στοιχεία που είχε, θεωρώ ότι δεν ήταν για τον ΑΠΟΕΛ αλλά για μεγαλύτερες ομάδες. Όμως, μετά από τον ΑΠΟΕΛ δεν κατάφερε να παίξει σε μια πιο μεγάλη ομάδα. Εγώ τα στοιχεία που είδα στον Αΐλτον, σπάνια τα έχω δει σε παίκτη. Θεωρώ ότι ήταν παγκόσμιας κλάσης βάση αγωνιστικών στοιχείων, απλά κάτι του έλειπε για να κλείσει το παζλ και να παίξει πιο ψηλά».

Διαβάστε επίσης: 

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ