aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Διεθνή Ποδοσφαιρικά Νέα | Διεθνή Αθλητικά ΝέαCHAMPIONS LEAGUEΓιαννιώτας ο Θεός, Βάντερ ισχυρός, Ντε Βινσέντι αθάνατος! (418 pics & vid)

Γιαννιώτας ο Θεός, Βάντερ ισχυρός, Ντε Βινσέντι αθάνατος! (418 pics & vid)

ΤΟΥ ΧΡΙΣΤΟΥ ΘΕΟΧΑΡΟΥΣ

Οι Βίκιγνκς μαζί με το… Ντραγκάρ τους, ΔΕΝ ήταν άτρωτοι μέσα στο ΓΣΠ, ενώ η ανωτερότητα του ΑΠΟΕΛ, η ζέστη και η καυτή ατμόσφαιρα από τους οπαδούς των γαλαζοκίτρινων, «έβαλαν» το… χεράκι τους (δείτε εδώ το live της αναμέτρησης).

Οι περσινοί πρωταθλητές χάρις σε γκολ των Γιαννιώτα, Βάντερ και Ντε Βινσέντι στις καθυστερήσεις (90’ + 1, 90’ + 6 και 90′ + 9), γλύτωσαν τον αποκλεισμό, αφού κέρδισαν με 3-0 τη Ρόζενμποργκ στον επαναληπτικό του 1-2 με το οποίο ηττήθηκαν στη Νορβηγία.

Έτσι, προκρίθηκαν στα πλέι οφ του Τσάμπιονς Λιγκ, ενώ έχουν σίγουρη τη συμμετοχή τους στους ομίλους του Γιουρόπα Λιγκ σε περίπτωση που αποκλειστούν από την κορυφαία διασυλλογική διοργάνωση.

Όσον αφορά στην αναμέτρηση, λίγη τύχη χρειαζόταν ο ΑΠΟΕΛ για να ανοίξει το σκορ από το πρώτο μέρος και πιο καθαρό μυαλό από παίκτες-κλειδιά, μα δεν τα είχε. Οι γαλαζοκίτρινοι προσπάθησαν εξ αρχής να επιβληθούν των Νορβηγών, τα κατάφεραν έως έναν βαθμό, αλλά δίχτυα δεν «είδαν».

IMG_0172

Ο Εφραίμ απώλεσε μεγάλε ευκαιρία στο 12’ όταν από εξαιρετική μπαλιά του Ντε Βινσέντι βρέθηκε τετ α τετ με τον Κουαράσι, έκανε ψηλοκρεμαστό πλασέ και έστειλε την μπάλα έξω. Ο Κύπριος εξτρέμ είχε όλο το χρόνο και χώρο μπροστά του για να κάνει κάτι καλύτερο, ωστόσο δεν το έπραξε, ενώ πολύ καλή φάση για γκολ, έχασε και ο Γιαννιώτας λίγα λεπτά αργότερα (16’), όταν ο κίπερ της Ρόζεμποργκ απέκρουσε με υπερένταση μακρινό σουτ του Ελλαδίτη εξτρέμ.

Ο ποδοσφαιριστές της Ρόζενμποργκ ανέβασαν κάπως τις στροφές τους μετά τις ευκαιρίες του ΑΠΟΕΛ και θα μπορούσαν και αυτοί να σκοράρουν εάν ο Έλαντ δεν σημάδευε το οριζόντιο δοκάρι στο 22’ μετά από σέντρα-σουτ από δεξιά.

Ο ΑΠΟΕΛ είχε την υπεροχή μέχρι την ολοκλήρωση του πρώτου ημιχρόνου, αλλά το 0-0 έμεινε αναλλοίωτο. Οι ποδοσφαιριστές του Τόμας Κρίστιανσεν, άρχισαν δυναμικά και στην επανάληψη και νωρίς – νωρίς, έφθασαν μία ανάσα από το γκολ, ωστόσο δεν το πέτυχαν, διότι η μπάλα δεν έκανε το χατίρι σε «κεραυνό» του Αλεξάνδρου στο 51’ και κατέληξε στο οριζόντιο δοκάρι.

NIC_7268

Μέχρι την ολοκλήρωση του αγώνα, ο ΑΠΟΕΛ τα έπαιξε όλα για όλα. Φουλ επίθεση και προσπάθεια από τον Κρίστιανσεν μέσω αλλαγών, ώστε να αλλάξουν τα δεδομένα, ενώ οι Νορβηγοί προσπαθούσαν με καθυστερήσεις, ασφυκτική άμυνα και φάουλ να σπάσουν τον ρυθμό των πρωτευουσιάνων. Αλλά ΔΕΝ τα κατάφεραν οι φιλοξενούμενοι, αφού οι γαλαζοκίτρινοι σκόραραν τρεις φορές στις καθυστερήσεις και πήραν τη νίκη με 3-0, κάτι που φανερώνει τα τεράστια ψυχικά αποθέματα, την θέληση και το πάθος που είχαν οι γαλαζοκίτρινοι.

Πώς κέρδισαν; Με προβολή του Βάντερ στο 90′ + 1 μετά από ασίστ του Βάντερ. Με σουτ του Βάντερ έπειτα από ατομική προσπάθεια και μελέ στην περιοχή των Νορβηγών στο 90′ + 6 και με βολέ του Ντε Βινσέντι στο 90′ + 9!

Με αυτό τον τρόπο λοιπόν, ο ΑΠΟΕΛ πανηγυρίζει την πρόκρισή του στα πλέι οφ της κορυφαίας διασυλλογικής διοργάνωσης και παράλληλα τη δεδομένη συμμετοχή του στους ομίλους του Γιουρόπα Λιγκ για άλλη μία σεζόν σε περίπτωση που αποκλειστεί στο Τσάμπιονς Λιγκ.

ΑΠΟΕΛ (Τόμας Κρίστιανσεν): Βάτερμαν, Μιλάνοφ, Αστίθ, Καρλάο, Αλεξάνδρου, Εφραίμ (71’ Βάντερ), Μοράις, Βινίσιους (71’ Βινίσους), Γιαννιώτας, Ντε Βινσέντι, Σωτηρίου (77’ Ντε Καμάργκο).

Ρόζενμποργκ (Κάρε Ίνγκερμπριγκστεν): Κουαράσι, Σβένσον, Ρεγκίνιουνσεν, Εϊγιόλφσον, Σκιέλβικ, Γιένσεν (87’ Μπγιόρνταλ), Κονράντσεν, Μιντσγιό (76’ Βίλγιαλμσον), Έλαντ (82’ Ρασάνι), Ντε Λανλάι, Γκιτγιάερ.

Γήπεδο: ΓΣΠ

Σκόρερ: Γιαννιώτας 90′ + 1, Βάντερ 90′ + 6, Ντε Βινσέντι 90′ + 9.

Κίτρινες: 72’ Αστίθ, 84’ Ντε Βινσέντι, 90’ + 2 Γιαννιώτας, 90’ + 5 Βάντερ / 64’ Γκιτγιάερ, 80’ Γιένσεν, 88’ Κουαράσι, 90′ + 5 Εϊγιόλφσον.

Αποβολές: -/-.

Διαιτητής: Πάβελ Ρατσκόφσκι (Πολωνία)

Βοηθοί: Μίχαλ Ομπούκοβιτς και Τόμας Λιστκίεβιτς (Πολωνία).

Τέταρτος: Τόμας Μούσιαλ (Πολωνία).

Παρατηρητής διαιτησίας: Αλέν Χάμερ (Λουξεμβούργο)

Παρατηρητής ΟΥΕΦΑ: Τσαρλς Τζον Γκράντιε (Βόρειος Ιρλανδία).

Δείτε τα γκολ της αναμέτρησης (βίντεο χωρίς ήχο και σχόλιο)

Δείτε πλούσιο φωτορεπορτάζ

 

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ