aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Γι’ αυτό ξεχωρίζει ο Πιέρος

ΤΟΥ ΑΝΔΡΕΑ ΒΑΛΑΝΙΔΗ

Για τον Πιέρο Σωτηρίου έγραφα όταν ήταν ακόμα στον Ολυμπιακό. Δεν τον έχω γνωρίσει από κοντά, μιλήσαμε δύο ή τρεις φορές στο τηλέφωνο προ οκταετίας, πιθανό να μην το θυμάται κιόλας. Ώς εκεί. Απαραίτητος ο εξηγημένος πρόλογος, καθώς στην Κύπρο όταν γράφεις καλή κουβέντα, βρίσκεσαι στο… ειδώλιο του κατηγορούμενου.

Στο διά ταύτα. Αν είναι ένας λόγος που χαίρομαι για την πορεία του Κύπριου διεθνούς, είναι που σε όλη την καριέρα του κλείνει στόματα. Αμφισβήτηση στον ΑΠΟΕΛ; Πάρε 42 γκολ! «Θα τον στείλει πακέτο πίσω η Κοπεγχάγη»; Τρία χρόνια εκεί και ήδη 31 τέρματα. Αμφισβήτηση στην αρχή της τρέχουσας σεζόν από τους οπαδούς της δανέζικης ομάδας; 11 τέρματα και πρώτος σκόρερ της σε όλες τις διοργανώσεις (έχει ένα περισσότερο από τον πρώην ποδοσφαιριστή του Παναθηναϊκού και του ΟΦΗ, Ντάμε Εντόι).

Αυτό, στον σκληρό κόσμο του ποδοσφαίρου, θέλει μαγκιά και μεγάλα ψυχικά αποθέματα. Ξέρω πολλούς ταλαντούχους, οι οποίοι θα έκαναν τα πάντα για να έχουν το χάρισμα του Σωτηρίου: Τον ανθεκτικό χαρακτήρα που μπορεί να διαχωρίσει τον καλό παίκτη από τον σπουδαίο. Εκείνον που μπορεί ακόμα και να φτάσει πιο μακριά από αυτό που είναι «φτιαγμένος». Να σπάσει τα φράγματα, να ξεπεράσει τα όριά του.

Χθες διάβασα για ενδιαφέρον δύο αγγλικών ομάδων, κάτι που γράφτηκε στα δανέζικα ΜΜΕ. Δεν ξέρω πόσο ζεστά βλέπουν τον συμπατριώτη μας στο «μεγάλο νησί», αλλά σίγουρα οι αριθμοί του στην τρέχουσα σεζόν είναι αξιοπρόσεκτοι. Όχι μόνο από πλευράς δημοσιογραφικού ή φίλαθλου ενδιαφέροντος, μα και από πλευράς ομάδων που αναζητούν σέντερ φορ.

Διαβάστε επίσης: Αποκαλυπτικό: Επιστολή της Λιντς στην Κοπεγχάγη για μετεγγραφή Πιέρου!

Έχουμε και λέμε (πρώτα ο αριθμός των γκολ και έπειτα των συμμετοχών): 7/14 πρωτάθλημα, 1/1 κύπελλο, 2/6 Γιουρόπα Λιγκ, 1/3 Τσάμπιονς Λιγκ. Σύνολο 11 τέρματα σε 24 ματς (βασικός στα 16). Στην εξίσωση μπαίνουν και τα τέσσερα γκολ σε οκτώ παιχνίδια της Εθνικής Κύπρου εντός του 2019 (δύο απέναντι στο Καζακστάν και δύο κόντρα στον Άγιο Μαρίνο).

Πώς να μη στάζει μέλι ο προπονητής του, Στιλ Σόλπμακεν, για τον Κύπριο διεθνή: «Για μένα είναι μεγάλος παίκτης, που πάντα ονειρεύεσαι να έχεις στην αποστολή. Πάντα βάζει τα δυνατά του. Ήταν λίγο άτυχος στην αρχή, αλλά στη συνέχεια έχασε μερικά παιχνίδια. Διαφορετικά θα σκόραρε 14-15 τέρματα ώς τώρα».

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ