aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Α' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΑΠΟΕΛΓι’ αυτό συνεχίζει (και) ο Βινίσιους

Γι’ αυτό συνεχίζει (και) ο Βινίσιους

ΤΟΥ ΑΝΔΡΕΑ ΜΑΥΡΟΥ

Η διοίκηση του ΑΠΟΕΛ επισημοποίησε χθες την ανανέωση της συνεργασίας με τον Βινίσιους, ανακοινώνοντας τη σύναψη συμφωνίας με τον Βραζιλιάνο μέσο έως το 2019. Όπερ σημαίνει πως θα συμπληρώσει τουλάχιστον μία 6ετία στο προπονητικό κέντρο «Αρχάγγελος» και αν μέχρι τότε αισθάνεται το ίδιο δυνατός, θα συνεχίσει να προσφέρει τις υπηρεσίες του.

Λίγοι ξένοι παίκτες στην ομάδα έχουν μείνει για τόσο μεγάλο διάστημα στο γαλαζοκίτρινο ρόστερ, με τον 31χρονο να συνεχίζει με το ίδιο κίνητρο, την ίδια διάθεση και επιθυμία για νέες νίκες, τίτλους και διακρίσεις επί ευρωπαϊκής σκηνής.

Η αλήθεια είναι πως στον ΑΠΟΕΛ πόνταραν στον Βινίσιους από την πρώτη σεζόν που κατηφόρισε στον σύλλογο και αυτός ανταπέδωσε με την προσφορά του στον αγωνιστικό χώρο. Επένδυσαν σε έναν δουλευταρά παίκτη που πρόλαβε να δείξει με το «καλημέρα» πως είχε αυτοπεποίθηση και ποδοσφαιρικό εγωισμό.

Έδειξε πως ήθελε να είναι ο πρώτος και όχι δεύτερος σε μία ομάδα που μονοπωλεί την τελευταία πενταετία στις κατακτήσεις των πρωταθλημάτων και τα κατάφερε. Αγωνιζόμενος στην καρδιά του κέντρου, στις πλείστες των περιπτώσεων έχοντας ως άμεσο στήριγμα τον Μοράις, έδωσε τεράστιες λύσεις, σπρώχνοντας την ομάδα προς υλοποίηση των στόχων. Κάτι που φαίνεται παρεμπιπτόντως και από τις συμμετοχές του.

Όποτε δεν ήταν τραυματίας ή δεν είχε συμπληρώσει απαγορευτικό αριθμό καρτών, ήταν στις βασικές επιλογές του εκάστοτε προπονητή του, δείγμα προφανώς της αξίας και της ποιότητάς του. Πίστευε από την πρώτη στιγμή που ήλθε στον ΑΠΟΕΛ (επί εποχής Πάουλο Σέρζιο) πως μπορεί να γίνει ο παίκτης-βαρόμετρο στη μεσαία γραμμή. Και έγινε, αφού όποτε απουσίασε το κενό του φάνηκε.

Δεν παίζει μόνος του, βεβαίως, καθώς είναι στην πλεονεκτική θέση να πλαισιώνεται από πολύ καλούς παίκτες, οι οποίοι τον υποστηρίζουν και τους υποστηρίζει αγωνιστικά. Η διοίκηση του ΑΠΟΕΛ κατέθεσε μία καλή πρόταση στον Βινίσιους, δείχνοντάς του στην πράξη την εκτίμηση που έχουν προς το πρόσωπό του, με την οποία και συμφώνησε ο παίκτης, κάτι που αποτελεί θετικότατη εξέλιξη για τον σύλλογο.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ