aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Α' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΑΠΟΕΛ«Γι' αυτό αναβλήθηκε το χθεσινό ντέρμπι»

«Γι’ αυτό αναβλήθηκε το χθεσινό ντέρμπι»

Ο διευθυντής του ΓΣΠ, Φοίβος Κωνσταντινίδης, μίλησε στον Active και στην εκπομπή «Τα λέμε όλα» για την χθεσινή αναβολή του ντέρμπι ΑΠΟΕΛ-Απόλλων.

Ποια ήταν η αιτία που δεν επέτρεψε την διεξαγωγή του αγώνα: «Θα ήταν επικίνδυνο να αρχίσει ο αγώνας για τους ποδοσφαιριστές. Στο γήπεδο έχει μειωθεί η απορροφητικότητα λόγω του ότι δεν έχουμε τον χρόνο να κάνουμε την αφαίρεση της λάσπης που δημιουργείται κατά τη διάρκεια της σεζόν. Αφαιρούμε λίγο για να είναι κατάλληλο για τα παιχνίδια των ομάδων. Μειώνεται έτσι η απορροφητικότητα και σε συνδυασμό με την έντονη βροχόπτωση και έγινε αυτό το πράγμα. Πρέπει να έχουμε την χρονική περίοδο να αφαιρέσουμε την λάσπη, την επιπλέον της συνήθης λάσπης της σεζόν, αυτό χρειάζεται 2-3 μήνες, και αυτό πρέπει να γίνει τον Μάιο. Να φύγει εντελώς η λάσπη από το γήπεδο».

Θα μπορούσε να ήταν εντάξει το γήπεδο σε 1-2 ώρες; «Θα ήταν σίγουρα σε καλύτερη κατάσταση ναι. Γι’ αυτό και ανέφερα ότι σημαντικός παράγοντας είναι η ώρα της βροχόπτωσης, ήταν πολύ κοντά στην ώρα έναρξης του αγώνα».

Θα μπορούσε το τρακτέρ να δώσει λύσεις; «Το νερό ήταν πάρα πολλή σε όλο το γήπεδο».

Για το ότι γράφτηκε: «Έχουν γραφτεί πολλά, και υπό μορφή αστείου και αυτό δεν με ενοχλά. Ένα πράγμα είναι να έχεις υπό την εύθηνη σου ένα γήπεδο, και είναι πολύ εύκολο να γράφεις στο Facebook διάφορα. Δεν αναμένω ότι η μεγάλη μάζα του κόσμου θα ξέρει, αλλά η πραγματικότητα είναι ότι η συντήρηση ενός γηπέδου, στο οποίο γίνονται 80 παιχνίδια τη χρονιά, θεωρείται επιτυχία».

Και τέλος ανέφερε: «Η UEFΑ έχει συνάψει συμφωνία με μια εταιρεία που παρακολουθεί γήπεδα με μεγάλη χρησιμότητα, μας έχουν σταλεί διάφορες προτάσεις, και σήμερα μας ήρθε email να τους ενημερώσουμε για την κατάσταση και τις απόψεις μας. Επομένως το θέμα το βλέπουμε συνέχεια και ελπίζουμε να μην έχουμε ξανά τέτοια προβλήματα».

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ