aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Α' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΑΠΟΕΛΓαλαζοκίτρινη… καταιγίδα «έπνιξε» με πεντάρα τον Απόλλωνα (vid & pics)

Γαλαζοκίτρινη… καταιγίδα «έπνιξε» με πεντάρα τον Απόλλωνα (vid & pics)

ΤΗΣ ΑΓΑΘΗΣ ΚΛΩΝΑΡΗ

Ποιο ντέρμπι; Ο ΑΠΟΕΛ συνέτριψε τον Απόλλωνα στο ΓΣΠ με 5-1 στο πλαίσιο της 11ης αγωνιστικής του πρωταθλήματος σ’ ένα εξαιρετικό ματς. Οι γαλαζοκίτρινοι της Λευκωσίας ανέβηκαν στην 2η θέση με 23 βαθμούς και στο -2 από την κορυφή, ενώ ο Απόλλωνας έπεσε στην τρίτη και παρέμεινε στους 22 (έχει ένα παιχνίδι λιγότερο).

Η ομάδα του Αυγουστή αγωνιζόταν με 10 ποδοσφαιριστές από το 42’ λόγω αποβολής του Βάλε (2η κίτρινη), ενώ για τον ΑΠΟΕΛ σκόραραν οι Τάαμαρι (2), Μοράις, Νατέλ και Ενσούε. Στα αξιοσημείωτα, τα πολλά δυνατά μαρκαρίσματα από τους ποδοσφαιριστές των δύο ομάδων, ενώ η ομάδα της Λεμεσού δέχθηκε 7 (!) κίτρινες κάρτες. Επίσης, αυτή είναι η πιο βαριά ήττα για τον Απόλλωνα με τον Σωφρόνη Αυγουστή στον πάγκο.

Διαβάστε επίσης: ΒΙΝΤΕΟ: Δεύτερο πέναλτι, αποβολή Βάλε, ένταση και 2-0 ο ΑΠΟΕΛ

Ματσάρα είδαμε στο πρώτο μέρος με το παιχνίδι να έχει… τρελό ρυθμό, δύο πέναλτι, μια αποβολή και τέσσερα γκολ. Ο ΑΠΟΕΛ με το «καλημέρα» παρουσιάστηκε ανεβασμένος και κρατούσε τη μπάλα, και στο 6’ κέρδισε πέναλτι όταν ο Χάμπος ανέτρεψε από πίσω τον Τάαμαρι εντός περιοχής. Ο Βασίλης Δημητρίου σωστά έδειξε την άσπρη βούλα και ο Μοράις ανέλαβε την εκτέλεση με τον Βάλε να του λέει «όχι», όμως στο… ριμπάουντ ο Τάαμαρι με κοντινό πλασέ έδωσε προβάδισμα στην ομάδα του. Ο Απόλλωνας προσπάθησε να αντιδράσει και η μπάλα ανεβοκατέβαινε συνεχώς, όμως κάποια σουτ από τους παίχτες των κυανόλευκων ή οι εκτελέσεις κόρνερ δεν είχαν καμία τύχη και δεν ανησύχησαν ιδιαίτερα τον Βάτερμαν. Οι γηπεδούχοι στο 28’ σημείωσαν αξιόλογη φάση όταν ο Ζαχίντ ανάμεσα σε δύο αμυντικούς έκανε το κοντινό πλασέ, με τον Βάλε να αποκρούει σωτήρια για τον Απόλλωνα.

Διαβάστε επίσης: Ένταση στις εξέδρες του ΓΣΠ μεταξύ οπαδών ΑΠΟΕΛ και Απόλλωνα (pics)

Η ομάδα του Τραμετσάνι κέρδισε δεύτερο πέναλτι στο 42’ μετά από ανατροπή του Βάλε στον Ζαχίντ, με τον κίπερ των κυανόλευκων της Λεμεσού να αντικρίζει την δεύτερη κίτρινη κάρτα (σ.σ. τη θέση του κάτω από τα δοκάρια πήρε ο Κίσσας, και ο Παπουλής αποχώρησε από το ματς). Μετά τον καταλογισμό του πέναλτι, το ματς παραλίγο να χαλάσει, αφού δημιουργήθηκε ένταση μεταξύ των οπαδών του ΑΠΟΕΛ και των ποδοσφαιριστών του Απόλλωνα που έκαναν προθέρμανση. Η ένταση συνεχίστηκε για μερικά λεπτά, και στο 45’+1 ο Μοράις εκτέλεσε το πέναλτι διαμορφώνοντας το 2-0. Η ομάδα του Αυγουστή παρά το γεγονός πως ήταν με παίχτη λιγότερο, «απάντησε» ένα λεπτό αργότερα με καρφωτή κεφαλιά του Μάρκοβιτς μειώνοντας σε 2-1. Ωστόσο, ο ΑΠΟΕΛ στην τελευταία φάση του πρώτου μέρους πήρε ξανά προβάδισμα δύο τερμάτων, όταν ο Νατέλ με απευθείας εκτέλεση φάουλ-βολίδα, έστειλε τη μπάλα στα δίκτυα για το 3-1.

Διαβάστε επίσης: ΒΙΝΤΕΟ: Eπεισόδιο μεταξύ αναπληρωματικών του Απόλλωνα και οπαδών του ΑΠΟΕΛ

Το… νταβαντούρι που έγινε στο πρώτο μέρος, δεν έγινε στο δεύτερο, όμως ο ΑΠΟΕΛ έδειχνε ασταμάτητος. Παρά το αριθμητικό μειονέκτημα, ο Απόλλωνας μπήκε δυνατά και έβαλε πίεση ψηλά στους γηπεδούχους ώστε να μειώσει και να μπορέσει να διεκδικήσει κάτι από το ματς. Η ομάδα όμως του Τραμετσάνι εκμεταλλεύτηκε πλήρως τους κενούς χώρους πίσω και σε διάστημα 8 λεπτών έστησε το δικό του πάρτι. Στο 61’ ο Τάαμαρι πέτυχε το δεύτερο προσωπικό του γκολ μετά από εύστοχο πλασέ και σε τετ-α-τετ με τον Κίσσα διαμορφώνοντας το 4-1 για την ομάδα του. Στη συνέχεια και στο 69’ ο Ενσούε με δυνατό πλασέ από το ύψος του πέναλτι πέτυχε το 5ο γκολ για την ομάδα του μετά από αδράνεια στην άμυνα των φιλοξενουμένων. Μέχρι το φινάλε, τίποτα δεν άλλαξε και οι γαλαζοκίτρινοι πανηγύρισαν το σπουδαίο τρίποντο.

ΑΠΟΕΛ (Πάολο Τραμετσάνι): Βάτερμαν, Ενσούε, Ιωάννου, Μερκής, Καρλάο, Μοράις, Καζού, Ζαχίντ (67′ Γκέντσογλου), Νατέλ (67′ Μπάλοκ), Τάαμαρι, Ντε Βινσέντι (80′ Αρτυματάς).

Απόλλων (Σωφρόνης Αυγουστή): Βάλε, Πέδρο, Βασιλείου, Χάμπος, Ρομπέρζ, Σατσέτι, Μάρκοβιτς, Περέιρα (46′ Φαουπάλα), Παπουλής (45 Κίσσας), Σαρδινέρο, Μάγκλιτσα (63′ Σκέμπρι).

Σκόρερ: 8′ (πεν.), 61′ Τάαμαρι, 45’+1 Μοράρις (πεν.), 45’+11 Νατέλ, 69′ Ενσούε / 45’+8 Μάρκοβιτς

Κίτρινες: Καρλάο, Ενσούε / Παπουλής (3η), Βάλε, Ρομπέρζ, Σουμά, Σατσέτι, Μάγκλιτσα, Χάμπος

Αποβολές: 42′ Βάλε (2η κίτρινη)

Διαιτητής: Δημητρίου Βασίλης

Α’ Βοηθός: Γεωργίου Χαράλαμπος

Β’ Βοηθός: Λαζάρου Ιωάννης

4ος: Ψευδιώτης Κώστας

Παρατηρητής Διαιτησίας: Γεωργίου Ανδρέας



 

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ