aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Α' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΑΠΟΕΛΦώναζαν για «άλλο συμβόλαιο»

Φώναζαν για «άλλο συμβόλαιο»

ΤΟΥ ΑΝΔΡΕΑ ΜΑΥΡΟΥ

Διά στόματος (κυρίως) του προέδρου του ΑΠΟΕΛ, Πρόδρομου Πετρίδη, έχει τονιστεί επανειλημμένως πως ένας εκ των βασικών στόχων της διοίκησης, αποτελεί η τόνωση του κυπριακού στοιχείου στο ρόστερ, βαδίζοντας σ’ ένα φιλόδοξο μοντέλο που έχει ασφαλώς την πυξίδα στραμμένη στο μέλλον.

Επομένως, όταν στο έμψυχο δυναμικό διαθέτεις δύο διεθνείς ποδοσφαιριστές σε πολύ καλή ποδοσφαιρικά ηλικία (23 προς 24 ετών), οι οποίοι απέδειξαν πως μπορούν ν’ ανταποκριθούν στις απαιτήσεις, η κοινή λογική φωνάζει «άλλο συμβόλαιο» ή αν το προτιμάτε διαφορετικά «επέκταση της συνεργασίας».

Ναι, όλοι παίζουν για ένα καλύτερο μέλλον, για καλύτερους όρους εργοδοσίας, αλλά (και) ο ΑΠΟΕΛ μπορεί να παρέχει τα πάντα για τους Πιέρο Σωτηρίου, Κώστα Αρτυματά. Και γιατί όχι, να αποτελέσει τον βατήρα για μια μελλοντική πιο αστραφτερή μετεγγραφή. Η διοίκηση του συλλόγου, τους προσέφερε νέο συμβόλαιο χρονικής διάρκειας έως το 2020 που προνοεί σαφώς πολύ καλύτερες απολαβές (ήταν εξάλλου χαμηλόμισθοι) και μετά από μέρες αναμονής και συζητήσεων, αμφότεροι χθες πέρασαν από τα γραφεία του συλλόγου, υπέγραψαν και πόζαραν τρισευτυχισμένοι στον φωτογραφικό φακό.

Τόσο ο Σωτηρίου όσο και ο Αρτυματάς, όχι απλά μπήκαν από πέρσι (για τα καλά) στην ενδεκάδα, αλλά πρωταγωνιστούν κιόλας. Δεν έχουν προκαλέσει, είναι χαμηλών τόνων, κάνοντας παραλλήλως ακόμη και τους φίλους άλλων ομάδων ν΄ αναγνωρίζουν την αξία τους.

Δεν έχει συμβεί κάτι τέτοιο με άλλους τα τελευταία χρόνια στον ΑΠΟΕΛ (με εξαίρεση τον Αντωνιάδη), με την τροπή που έχουν πάρει τα πράγματα στο ποδόσφαιρό μας. Κάτι που έρχεται να επιβεβαιώσει, εκείνο που λένε (και ξαναλένε) αρκετοί. Ποιο; Οι Κύπριοι παίκτες είναι εκείνοι που με καλό σκάουτινγκ μπορούν να αποκτηθούν πάμφθηνα και να δώσουν σε πρώτη ή δεύτερη φάση τις δέουσες λύσεις.

Γιατί οι «δικοί» μας παίκτες, της χώρας μας δηλαδή, δεν έχουν μόνο ταλέντο, αλλά και ψυχή, τσαμπουκά. Τους ξέρουμε, τους παρακολουθούμε (ως αντιπάλους) και μολονότι πολλούς από αυτούς τους ξεχωρίζουμε, κάποιες φορές τους υποτιμάμε.

Μήνες πριν σβήσουν 24 κεράκια στην τούρτα των γενεθλίων, οι Σωτηρίου και Αρτυματάς κάνουν καριέρα σε μεγάλη ομάδα, εκεί που η έξωθεν απαίτηση θέλει πάντα «ξένους που να κάνουν τη διαφορά». Ιδιαίτερα στη γραμμή κρούσης, εκεί που αγωνίζεται ανελλιπώς από τον περασμένο Ιανουάριο ο Σωτηρίου, στο συμβόλαιο του οποίου παρεμπιπτόντως δεν υπάρχει ρήτρα (ήταν θέμα συζήτησης) ούτε ετήσια προσαύξηση.

Εν κατακλείδι, αμφότεροι οι διεθνείς ποδοσφαιριστές έχουν τα προσόντα που τους επιτρέπουν να επιβιώνουν στις μάχες, η τεχνική τους συνδυάζεται με σκληράδα  και γενικώς απέδειξαν πως εάν συνεχίσουν τη σκληρή δουλειά και βελτιώσουν τις αδυναμίες, το μέλλον τους ανήκει.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ