aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Α' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΑΠΟΕΛΦωναχτό κυανόλευκο «παρών»! (236 pics / video)

Φωναχτό κυανόλευκο «παρών»! (236 pics / video)

Τη δεύτερη κατάκτηση του Σούπερ Καπ στην ιστορία του και αυτήν εκ νέου απέναντι στον ΑΠΟΕΛ, πανηγυρίζουν στον Απόλλωνα. Η ομάδα της Λεμεσού έχοντας τη σφραγίδα της ανωτερότητας στη μεγαλύτερη διάρκεια του αγώνα, επιβλήθηκε με 2-1 των περσινών πρωταθλητών, αποζημιώνοντας έτσι τους φίλους της για τον πρόωρο αποκλεισμό στην Ευρώπη, στο ίδιο γήπεδο, απέναντι στην Γκρασχόπερς.

Τα γκολ των νικητών πέτυχαν οι Μαγκλίτσα (39΄), Πίεχ (80΄), ενώ το μόνο που κατάφεραν οι γαλαζοκίτρινοι ήταν να μειώσουν στην τελευταία φάση της αναμέτρησης, διά ποδός αντιπάλου (Λόπες 90+4). Η ομάδα του Πέδρο Εμανουέλ ήταν σαφώς πιο αποτελεσματική από τον αντίπαλό της και έφτασε έτσι δικαίως στην κατάκτηση του πρώτου τίτλου της νέας σεζόν, δείχνοντας παραλλήλως πανέτοιμη ενόψει της έναρξης του πρωταθλήματος.

Και όλα αυτά, με την ομάδα του Κρίστιαστεν να μπαίνει με μεγαλύτερη ορμή και τουλάχιστον έως τα μισά του πρώτου ημιχρόνου να πατά καλύτερα στον αγωνιστικό χώρο, παρά τις πολλές αλλαγές του Δανού προπονητή σε σχέση με το προηγούμενο ματς απέναντι στη Ρόζενμποργκ. Εκδήλωνε τις πλείστες επιθέσεις από τα δεξιά, εκεί όπου δέσποζε η παρουσία του Γιαννιώτα, πλην όμως η ασυνεννοησία των άλλων τριών εκ των τεσσάρων παικτών ήταν εμφανής.

Δηλαδή οι Ορλάντι, Μπρεσάν και Ντε Καμάργκο που βρέθηκαν πρώτη φορά σε επίσημο ματς στο αρχικό σχήμα (αριστερά εκινείτο ο Βάντερ), αδυνατούσαν να συνδυαστούν με ταχύτητα και πρωτίστως αποτελεσματικά ώστε να προκύψει η παραβίαση της αντίπαλης εστίας. Μάλιστα, ένεκα του γεγονότος πως δεν μετρούν πολλά ματς στα πόδια, φάνηκε από το 35ο λεπτό και έπειτα να μένουν από δυνάμεις.

Στον αντίποδα, η ομάδα του Εμανουέλ με την πάροδο του χρόνου κέρδιζε όλο και περισσότερο τις μάχες στη μεσαία γραμμή και προσπάθησε ποικιλοτρόπως να φτάσει στο γκολ. Και έξι λεπτά πριν από τη συμπλήρωση του πρώτου μέρους βρήκε τον τρόπο για να πάρει προβάδισμα, έστω και με το δεξιό γόνατο του Μαγκλίτσα. Ουσιαστικά, ο Απόλλων κατάφερε να εξαργυρώσει με γκολ την κατοχή της μπάλας, όπως και τον πιο δημιουργικό τρόπο ανάπτυξής του.

Ίδια η εικόνα και στο δεύτερο ημίχρονο. Παρά τις εξωτερικές και εσωτερικές κινήσεις του Κρίστιανσεν, ο ΑΠΟΕΛ εξακολουθούσε να μην μπορεί να επιβάλει τους δικούς του κανόνες και έτσι ο Απόλλων συνέχισε να διατηρεί το έλεγχο του αγώνα. Έφτασε και σε δεύτερο γκολ στο 80ό λεπτό, σφραγίζοντας έτσι την κατάκτηση του πρώτου τροπαίου της σεζόν 2016-17.

Ενημερωθείτε από εδώ για το live της αναμέτρησης.

**Πριν από την έναρξη του Σούπερ Καπ η ΚΟΠ τίμησε την μνήμη των ηρώων δασοπυροσβεστών Μάριο Αριστοτέλους και Ανδρέα Σοφοκλέους. Ο πρόεδρος της ΚΟΠ, Κωστάκης Κουτσοκούμνης εν μέσω έντονων αποδοκιμασιών από τους οπαδούς (φόρεσε φανέλα με την τουρκική ημισέληνο πριν λίγους μήνες για να παίξει σε φιλικό) παρέδωσε τιμητική πλακέτα στις οικογένειες των ηρώων που έχασαν τη ζωή τους στην πρόσφατη μεγάλη πυρκαγιά στην περιοχή Σολέας.

Απόλλων (Πέδρο Εμάνουελ): Βάλε, Λόπες, Βινίσιους, Ρομπέρζ, Βασιλείου, Πέδρο, Μπεντόγια, Σατσέτι, Παπουλής (87’ Μπάρμπαρο), Ντα Σίλβα (89’ Χ. Κυριάκου), Μαγκλίτσα (57’ Πίεχ).

ΑΠΟΕΛ (Τόμας Κρίστιανσεν): Πάρντο, Μιλάνοφ, Αστίθ, Μερκής (71’ Ιωάννου), Αλεξάνδρου, Βάντερ (71’ Εφραίμ), Μοράις, Μπρεσάν (57’ Σωτηρίου), Γιαννιώτας, Ορλάντι, Ντε Καμάργκο.

Σκόρερ: 39’ Μαγκλίτσα, 80’ Πίεχ / 90’ + 3 Λόπες (αυτ.).

Κίτρινες: 22’ Ντα Σίλβα, 62’ Παπουλής / 90’ Ιωάννου

Αποβολές: —/—

Διαιτητής: Βασίλης Δημητρίου

Α’ βοηθός: Αριστείδης Χρίστου

Β’ βοηθός: Χαραλάμπος Χαραλάμπους

Τέταρτος: Δημήτρης Μασιάς

Παρατηρητής διαιτησίας: Ανδρέας Δημητρίου.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ