aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Α' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΑΠΟΕΛΦλερτ με Ομόνοια, στη λίστα του ΑΠΟΕΛ – Το παράσημο του Μπίτνερ και τα €10.500.000

Φλερτ με Ομόνοια, στη λίστα του ΑΠΟΕΛ – Το παράσημο του Μπίτνερ και τα €10.500.000

ΤΟΥ ΣΙΜΟΥ ΠΑΦΙΤΗ

Το όνομα του Αλεξάντερ Μπίντερ δεν είναι «φρέσκο» στο μετεγγραφικό ρεπορτάζ των κυπριακών ομάδων. Ο Ολλανδός αριστεροπόδαρος μπακ εδώ και ενάμιση χρόνο ψάχνεται και μάλιστα έντονα να συνεχίσει την καριέρα του στην Κύπρο.

Το Καλοκαίρι του 2019 το όνομά του απασχόλησε έντονα την Ομόνοια. Οι πράσινοι τότε είχαν καταθέσει πρόταση στον Γιαν Λέτσγιακς, με τον Τσέχο να καθυστερεί πολύ μέχρι να απαντήσει θετικά. Ο Νεόφυτος Λάρκου είχε πει δημοσίως ότι για έναν ποδοσφαιριστή (χωρίς να τον κατονομάσει) έκαναν υπομονή και επιμονή για πάνω από ένα μήνα. Εν τέλει ο Λέτσγιακς είπε το «ναι» και ο Μπίτνερ που ήταν στις εναλλακτικές δεν ντύθηκε ποτέ με τη φανέλα της Ομόνοιας.

Για έξι μήνες ο Ολλανδός έμεινε στα… αζήτητα, μέχρι που τον Ιανουάριο του 2020 βρέθηκε η New England Revolution των ΗΠΑ να τον εντάξει στο δυναμικό της. Εκεί κατέγραψε 18 συμμετοχές, εκ των οποίων οι 16 ως βασικός, με τελευταία στις 8 Νοεμβρίου.

Από τις αρχές Ιανουαρίου έριξε και πάλι «δίχτυα» στην Κύπρο. Απόλλων και ΑΠΟΕΛ έψαχναν στο παζάρι για αριστεροπόδαρο ακραίο αμυντικό και ο Μπίντερ προτάθηκε και στις δύο ομάδες. Στον «Αρχάγγελο» είχαν τον Ολλανδό στη μετεγγραφική τους λίστα, επί ημερών Μικ Μακάρθι, αλλά προτεραιότητα δεν έγινε ποτέ. Άλλωστε, οι γαλαζοκίτρινοι είχαν συμφωνήσει με τον Κάιλ Νέισμιθ, μετεγγραφή που ακυρώθηκε αμέσως μετά την αποχώρηση του Ιρλανδού προπονητή και την πρόσληψη Σάββα Πουρσαϊτίδη. Ούτε ο Ελλαδίτης έδωσε εντολή για απόκτηση του Μπίτνερ, με τον Ολλανδό να ντύνεται στα γαλάζια του Απόλλωνα και τον ΑΠΟΕΛ να περιμένει στη γωνία το διαφαινόμενο «διαζύγιο» με τον Ντιέγκο Αγκίρε για ενίσχυση της αριστερής πλευράς.

Διαβάστε επίσης: Απόλλων: Ο Μπίτνερ σκόραρε επί της Ομόνοιας και μετά ξύπνησε ο εφιάλτης Τούντορ (vid)

Παράσημο στην καριέρα του Μπίντερ οι 13 συμμετοχές με την Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, τη διετία 2012-14. Οι «κόκκινοι διάβολοι» πλήρωσαν 5.000.000 ευρώ για να τον αγοράσουν από τη Φίτεσε, ενώ τον πώλησαν δύο χρόνια αργότερα για 5.500.00 0 ευρώ στη Ντιναμό Μόσχας, όπου ανήκε για τρία χρόνια (2014-17), με εξαίρεση τον εξάμηνο δανεισμό στην Άντερλεχτ τον Ιανουάριο του 2016. Προτού πάει στην Αμερική ο ύψους 1.74μ. μπακ θήτευσε δεύτερη φορά, για 2,5 χρόνια στη Φίτεσε.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ