aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Αθλητικοί Αρθρογράφοι της Κύπρου | ΑΠΟΨΕΙΣΑΝΔΡΕΑΣ ΒΑΛΑΝΙΔΗΣΦίλε Ομονοιάτη, μην τους αφήσεις να σε αλλάξουν

Φίλε Ομονοιάτη, μην τους αφήσεις να σε αλλάξουν

ΤΟΥ ΑΝΔΡΕΑ ΒΑΛΑΝΙΔΗ

«Τα ψυχολογικά είναι πολλά», επαναλαμβάνουν ξανά και ξανά οι ΑΠΟΕΛίστες, αναφερόμενοι σε οπαδούς άλλων κυπριακών ομάδων. Θέλοντας να τους πικάρουν για τις συνεχόμενες επιτυχίες από το 2009, μα και για να τονίσουν ότι οποιοσδήποτε εκφραστεί αρνητικά εναντίον της ομάδας τους, το κάνει από ζήλια.

Την περασμένη Τετάρτη, όμως, στην ανατολική του ΓΣΠ, συνέβη ένα περιστατικό που δείχνει ότι αν υπάρχουν ψυχολογικά στις τάξεις των οπαδών, δεν είναι προνόμιο μόνο αντιπάλων τους. Ένας φίλος της Ομόνοιας πλήρωσε εισιτήριο για να υποστηρίξει τον αιώνιο «εχθρό» της ομάδας του, στον επαναληπτικό με την Κοπεγχάγη. Επέλεξε μάλιστα να πάει στο γήπεδο φορώντας φανέλα των πρασίνων!

Τολμηρή απόφαση, μα με σαφέστατο μήνυμα: «Ναι, είμαι Ομονοιάτης, αλλά βάζω στην άκρη τις όποιες διαφορές μάς χωρίζουν εντός συνόρων και ήρθα για να σας υποστηρίξω».

Ρομαντική κίνηση που θυμίζει εποχές του παρελθόντος, οι οποίες προφανώς έχουν φύγει ανεπιστρεπτί. Διότι ανάμεσα στις έξι χιλιάδες ΑΠΟΕΛίστες που κατέλαβαν την ανατολική, μια μερίδα δεν είδε με θετικό μάτι την ενέργεια αυτή. Έτσι, κάποια στιγμή, τον πλησίασε και μετά από έντονο διάλογο, επέμενε να φύγει από το γήπεδο ή να φορέσει τη φανέλα του ανάποδα.

Πάλι καλά που έμειναν μέχρι εκεί… Δυστυχώς, όμως, πάλι επικράτησε η παράλογη λογική των λίγων. Διότι η αντίδραση των πολλών ήταν ίδια σε κάθε ανάλογη περίπτωση: ανύπαρκτη. Έτσι, ο φίλος μας παρακολούθησε τη συνέχεια του αγώνα με αναποδογυρισμένη φανέλα.

Δεν μπορώ να μπω στο μυαλό του συγκεκριμένου Ομονοιάτη μετά το περιστατικό. Σίγουρα θα αισθάνεται πολύ άσχημα. Πιθανό να έχει μετανιώσει για την πράξη του και μάλλον δεν θα την επαναλάβει.

Ωστόσο, εύχομαι να μην αλλάξει στάση αναφορικά με τα παιχνίδια των άλλων κυπριακών ομάδων στην Ευρώπη. Εύχομαι στα επόμενα ματς του ΑΠΟΕΛ στις διοργανώσεις της ΟΥΕΦΑ να μην περάσει στην αντίπερα όχθη της οπαδικής λογικής. Να παραμείνει ανεπηρέαστος από το επεισόδιο και σταθερός στα πιστεύω του. Διαφορετικά θα τον έχουν νικήσει μερικές δεκάδες άτομα, για τους οποίους όντως ισχύει ότι «τα ψυχολογικά είναι πολλά».

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ