aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Α' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΑΠΟΕΛFIFPro: «Κακομεταχείριση από τον ΑΠΟΕΛ σε Πιατκόφσκι»

FIFPro: «Κακομεταχείριση από τον ΑΠΟΕΛ σε Πιατκόφσκι»

Η FIFPro εξέδωσε ανακοίνωσε στην ιστοσελίδα της και δημοσιεύει βαρύτατες κατηγορίες από την Παγκόσμια Ένωση Ποδοσφαιριστών (FIFPro) για κυπριακή ομάδα και την κακομεταχείρισή της σε ξένο ποδοσφαιριστή της.

Πρόκειται για τον Πολωνό επιθετικό, Ματέους Πιατκόφσκι, στον οποίον (σύμφωνα με τη FIFPro) ασκείται ψυχολογική πίεση κακομεταχείριση από τον ΑΠΟΕΛ (!).

Αναλυτικά : «Ο πιο πετυχημένος ποδοσφαιρικός σύλλογος της Κύπρου βάζει ψυχολογική πίεση σε ορισμένους ποδοσφαιριστές ώστε να λύσουν το συμβόλαιό τους. Ο ΑΠΟΕΛ Λευκωσίας, ο οποίος αύριο παίζει με την ελβετική Γιανγκ Μπόις στο Γιουρόπα Λιγκ, απομόνωσε τρεις ποδοσφαιριστές από τις ομαδικές προπονήσεις αυτή την αγωνιστική περίοδο, καθώς αποφάσισε πως δεν τους ήθελε άλλο στην ομάδα.

Έρευνα της FIFPro ανάμεσα σε 14.000 ποδοσφαιριστές θα δημοσιευτεί αργότερα αυτόν τον μήνα και θα δείξει ανησυχητικό αριθμό παικτών που υπόκεινται σε παρόμοιου είδους απομονώσεις. Η συμπεριφορά αυτή αφορά κυρίως ξένους ποδοσφαιριστές.

Οι Σεμίρ Στίλιτς και Βλαντομίρο Εστρέλα Λαμέιρα έφυγαν από τον ΑΠΟΕΛ πρόσφατα, όμως ένας άλλος παίκτης, ο Ματέους Πιατκόφσκι, ακόμη κακομεταχειρίζεται από την ομάδα. Ο Πιατκόφσκι έπαιξε πέρσι σε περισσότερα από είκοσι παιχνίδια, συμπεριλαμβανομένων τεσσάρων αγώνων της φάσης των ομίλων του Γιουρόπα Λιγκ.

Φέτος, παίρνει 45λεπτα ατομικής προπόνησης. Τυπικά, κάνει ατομικά ποδήλατο σε ένα άδειο γυμναστήριο, ή τρέχει γύρω από ένα γήπεδο, μόνος του. Όταν τρέχει στο γήπεδο, ορισμένες φορές το προσωπικό της ομάδας αφήνει τα ποτιστήρια ανοικτά για να τον βρέξουν. Ο Πιατκόφσκι «νιώθει σαν ανεπιθύμητο σκουπίδι», είπε ο δικηγόρος του, Μάρτσιν Κβίτσιεν.

Του έχει απαγορευτεί να σταθμεύει το αυτοκίνητό του παρά το στάδιο, ενώ χρειάζεται να ψάξει, για να βρει βασικά αντικείμενα όπως πετσέτα ή αθλητικό ρουχισμό. Στους αγώνες, δεν του επιτρέπεται να καθίσει μαζί με συμπαίκτες του στην κερκίδα και αντιθέτως κάθεται ανάμεσα σε οπαδούς. Αρκετοί από αυτούς του φωνάζουν «τουρίστα, τουρίστα».

Ο Πιατκόφσκι, ο οποίος έπαιζε επαγγελματικό ποδόσφαιρο στην Πολωνία από την ηλικία των 18, υπέγραψε πέρσι διετές συμβόλαιο στον ΑΠΟΕΛ. Δεν ήθελε να μεταγραφεί σε μικρότερη ομάδα της Κύπρου την τελευταία μέρα των μεταγραφών, καθώς ήθελε ακόμη μία ευκαιρία να παίξει στην πρώτη ομάδα του ΑΠΟΕΛ. Ο ΑΠΟΕΛ κέρδισε περισσότερα από 3.5 εκατομμύρια ευρώ από τα προκριματικά του Τσάμπιονς Λιγκ πριν «πέσει» στο Γιουρόπα Λιγκ».

untitled-1

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ