aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Α' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΑΠΟΕΛΦασουλιώτης: «Να προβληματιστεί ο Ντε Βινσέντι, ο γιός του Σατσιά μπορεί...»

Φασουλιώτης: «Να προβληματιστεί ο Ντε Βινσέντι, ο γιός του Σατσιά μπορεί…»

Ξεδίπλωσε το κουβάρι των αναμνήσεων ο παλαίμαχος ποδοσφαιριστής του ΑΠΟΕΛ και νυν προπονητής των ακαδημιών, Κώστας Φασουλιώτης, ο οποίος παραχώρησε δηλώσεις στον Active (107.4 & 102.5) και στην εκπομπή «Βάλε ένα γκολ». Μεταξύ άλλων, αναφέρθηκε στην πορεία του ως παίκτης των γαλαζοκιτρίνων, στον φετινό ΑΠΟΕΛ και στις ακαδημίες.

Αναλυτικά:

Για την καριέρα του: «Προέρχομαι από τις ακαδημίες του ΑΠΟΕΛ και το 1985 πήγα στην πρώτη ομάδα. Θα πήγαινα και στο περιβόητο παιχνίδι με την Μπεσίκτας που δεν έγινε ποτέ. Μου έλεγαν  πως θα ήμουν στην αποστολή, αλλά ήμουν 15 ετών, αγωνιζόμουν μόνο στα φιλικά. κάπου πήγα να χαθώ, είχα μια διαμάχη με τον Ματζουράκη, πήγα στο ΘΟΪ και έπειτα επανήλθα. Άρπαξα την ευκαιρία και έμεινα, πράγμα δύσκολο γιατί αν φεύγεις δανεικός είναι δύσκολο μετά. Ο ΑΠΟΕΛ χρειάζεται να βλέπει τους δανεικούς του παίκτες. Σε σχέση με τον Ματζουράκη, το λάθος ήταν δικό μου. Ήταν λίγο τσάρος, αλλά το φταίξιμο ήταν απόλυτα δικό μου. Μου είπε να πάω στο καλό. Θεωρώ πως είχα μια καλή καριέρα. Είχα ευπάθεια στους τραυματισμούς. Σε παιχνίδι με τη Νέα Σαλαμίνα δέχθηκα ένα βάναυσο χτύπημα και έμεινα εκτός 3 μήνες. Ακόμα δεν καταλαβαίνω το χτύπημα, δεν έχω κάτι με τον αντίπαλο παίκτη».

Για την καλύτερη στιγμή της καριέρας του: «Ήμουν σε φοβερή κατάσταση, η ομάδα πήγαινε πολύ καλά αλλά αυτός ο τραυματισμός με πήρε περίπου 1 χρόνο πίσω. Ήταν το 1993-94. Ακόμα δεν κατάλαβα γιατί αυτός ο ποδοσφαιριστής… Δεν έχω κακία με τον άνθρωπο αλλά δεν κατάλαβα ο τρόπος που ενέργησε. Ήταν δολοφονικό. Δεν τον συνάντησα ποτέ, κι αν τον δω θα του μιλήσω. Αλλά στο ποδόσφαιρο πρέπει να σέβεσαι».

Για την παρουσία του στον ΑΠΟΕΛ: «Ο τελικός του κυπέλλου, κάποια σημαντικά γκολ που πέτυχα. Ο ΑΠΟΕΛ μου έδωσε περισσότερα από όσα του έδωσα εγώ. Έχω μια σχέση με τον ΑΠΟΕΛ, η οποία είναι σχέση λατρείας».

Για το γεγονός πως δεν παίρνουν ευκαιρίες από νεαρή ηλικία οι ποδοσφαιριστές: «Είναι πολύ ωραία ερώτηση αλλά δεν μπορώ να την απαντήσω. Δεν υπήρχαν οι ξένοι εκείνο τον καιρό, αυτή είναι μια απάντηση. Τότε οι ξένοι ήταν δύο και μετά τρεις. Υπήρχε η δυνατότητα να μπεις και να παίξεις. Υπάρχουν πολλά ταλέντα. Τα βλέπω στην ακαδημία του ΑΠΟΕΛ, και τον ευχαριστώ γι’ αυτό. Το πιο σημαντικό είναι η αύξηση των ξένων παικτών».

Για την ευθύνη των ακαδημιών: «Να σας πω για τον ΑΠΟΕΛ. Η ευθύνη είναι σε όλους. Η ακαδημία του ΑΠΟΕΛ είναι η καλύτερη στην Κύπρο, έχουμε 6 χρόνια παρουσία στην Ευρώπη. Βλέπετε τις διαφορές. Έχουμε πολύ καλούς ποδοσφαιριστές. Πρέπει και η πρώτη ομάδα να κοιτάξει πίσω. Ο Ουζουνίδης πήρε δύο πολύ καλούς παίκτες (σ.σ. Γαβριήλ, Σατσιάς), όμως πρέπει να χρησιμοποιηθούν. Ο ΑΠΟΕΛ έχει κάνει πολύ καλή δουλειά. Πρέπει να ρισκάρουμε όμως, να δώσουμε ευκαιρίες. Θα σας κάνω μια απλή ερώτηση που την κάνω στον εαυτό μου. Δεν μπορεί η Ομοσπονδία να επιβάλει δύο παίκτες στις ενδεκάδα; Οι ακαδημίες τροφοδοτούν. Βλέπουμε και την Ομόνοια, τώρα ο ΑΠΟΕΛ πήρε αυτούς τους δύο νεαρούς. Η επιτυχία του ΑΠΟΕΛ δεν είναι τα πρωταθλήματα, αλλά η συνεχόμενη παρουσία του στην Ευρώπη. Ο Σατσιάς εύκολα μπορεί να παίξει 15-20 λεπτά σε παιχνίδι στην πρώτη κατηγορία. Πρέπει να έχεις κάτι καλό για να παίξεις. Μόνο με προπόνηση, ο παίκτης απογοητεύεται. Η ακαδημία μπορεί να στηρίξει την πρώτη ομάδα του ΑΠΟΕΛ με 2-3 παίκτης γιατί δουλεύει σωστά και οργανωμένα».

Για τον φετινό ΑΠΟΕΛ και τη λήξασα σεζόν: «Ήμουν υπέρ του φετινού ρόστερ. δυστυχώς δεν καταφέραμε να γίνουμε μια σωστή ομάδα. ήταν όλοι πολύ καλοί παίκτες. Δεν σημαίνει πως δεν είναι καλοί γιατί δεν τους βγήκε η σεζόν η οποία δεν ολοκληρώθηκε ποτέ και δεν ξέρουμε ποιο θα ήταν το τελικό αποτέλεσμα. Υπήρχε η διαφορά των έξι βαθμών, και δύο πολύ καλές ομάδες από πάνω. Όμως η άποψη μου είναι πως θα μπορούσε να χτυπήσει ο ΑΠΟΕΛ τον τίτλο γιατί έχει βάθος. Στο θέμα των προπονητών, σίγουρα χρειάζεται μια σταθερότητα. Ο ΑΠΟΕΛ ήταν βελτιωμένο στο τέλος της σεζόν, έβλεπες μια σταθερότητα. Δεν γνωρίζουμε πως θα εξελισσόταν η σεζόν. Θα ήθελα να πω ένα μεγάλο μπράβο στην Ομόνοια και στην Ανόρθωση για αυτό που παρουσίασαν. Το νέο πρωτάθλημα θα είναι πολύ συναρπαστικό. Ο κορωνοϊός δεν μας αφήνει δυστυχώς να ζήσουμε το ποδόσφαιρο όπως το ζήσαμε. Δεν μας αρέσουν τα άδεια γήπεδα, ο κόσμος είναι πολύ σημαντικό κομμάτι».

Για τους επιθετικούς του ΑΠΟΕΛ: «Αύριο μπορεί ο Χαλένιους και ο Πάβλοβιτς να βάλουν από 20 γκολ στην επόμενη τους ομάδα. Όλοι θυμόμαστε τον Άλεφ του Απόλλωνα. Δεν μπορείς να εξηγήσεις τι έφταιξε».

Για τον Τάαμαρι: «Ο παίκτης πρέπει να ανανεώσει με τον ΑΠΟΕΛ γιατί είναι ο δρόμος του παίκτη να παίξει στην Ευρώπη. Είναι το καλύτερο που έχει να κάνει. Είναι ένας πολύ καλός ποδοσφαιριστής που είναι βαρόμετρο για τον ΑΠΟΕΛ».

Για τον Ντε Βινσέντι: «Από ποιότητα, μπορείς να τον βάλεις στην ψηλότερη κατηγορία. Δεν έχει δώσει τα αναμενόμενα. Είναι ποδοσφαιριστής που αξίζει να φορεί τα χρώματα του ΑΠΟΕΛ. Όμως ο ίδιος πρέπει να προβληματιστεί και να πει ότι “ναι πρέπει να παίξω μπάλα”. Να αλλάξει τον τρόπο σκέψης του».

Για την συνέχεια: «Τον ερχόμενο Μάιο θα αποτελέσω παρελθόν. Θέλω να ηρεμήσω λίγο και βλέπουμε».

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ