aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Α' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΑΠΟΕΛΦασούλι, φασούλι γεμίζει το σακούλι

Φασούλι, φασούλι γεμίζει το σακούλι

ΤΟΥ ΑΝΔΡΕΑ ΜΑΥΡΟΥ

Το ποσό των 3.000.000 ευρώ που πίστωσε ο ΑΠΟΕΛ στο ταμείο από τη συμμετοχή (και αποκλεισμό) στη φάση των πλέι οφ του Τσάμπιονς Λιγκ, συν οι 700.000 ευρώ που αφορούσαν τον δεύτερο και τον τρίτο προκριματικό γύρο, εννοείται πως θα αυξηθεί σημαντικά στη συνέχεια.

Εκτός των εσόδων που αφορούν τα εισιτήρια των αγώνων, το market pool, τις χορηγίες και τα προϊόντα που θα πωλήσει, υπάρχουν ασφαλώς τα μπόνους που μοιράζει απλόχερα η ΟΥΕΦΑ στη φάση των ομίλων.

Μπορεί αυτά που αφορούν την παρουσία στο Τσάμπιονς Λιγκ να είναι πιο κερδοφόρα σε σχέση με το Γιουρόπα Λιγκ, αλλά και στη δεύτερη τη τάξει ευρωπαϊκή διοργάνωση τα λεφτά μόνο ευκαταφρόνητα δεν μπορούν να χαρακτηριστούν!

Πάμε να ρίξουμε μια ματιά; Το ποσό των 360.000 ευρώ θα πληρώσει η ΟΥΕΦΑ για κάθε νίκη στον όμιλο και 120.000 ευρώ για κάθε ισοπαλία. Επομένως, όσο πιο πολλές επιτυχίες καταφέρει να καταγράψει ο ΑΠΟΕΛ στον δεύτερο όμιλο που συμμετέχει τόσο πιο πολλές επιταγές θα αναγκάσει την ΟΥΕΦΑ να του εκδώσει.

Από τη στιγμή που οι πρωταθλητές μας έχουν θέσει ψηλά των πήχη και δηλώνουν πως θα κυνηγήσουν την πρόκριση στους «32», είναι καλό να γνωρίζουμε και τα λεφτά που «δίνει» η Ευρωπαϊκή Ομοσπονδία.

Ο σύλλογος που θα καταλάβει την πρώτη θέση στον όμιλο αυτομάτως θα καρπωθεί 500.000 ευρώ και ο δεύτερος 250.000 ευρώ.  Παραλλήλως, η εξασφάλιση εισιτηρίου για την επόμενη φάση της διοργάνωσης επιφέρει άλλες 500.000 ευρώ!

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ