aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Α' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΑΠΟΕΛΦανιέρος: «Θέλω τον ΑΠΟΕΛ κάτω, να δει εξευτελισμό. Όταν έβγαλαν την Ομόνοια πρωταθλήτρια πέρασε»

Φανιέρος: «Θέλω τον ΑΠΟΕΛ κάτω, να δει εξευτελισμό. Όταν έβγαλαν την Ομόνοια πρωταθλήτρια πέρασε»

Άστραψε και βρόντηξε κατά των μεγάλων ομάδων της Κύπρου ο Λούκας Φανιέρος. Ο πρόεδρος του Ερμή έκανε λόγο για μασονία στο κυπριακό ποδόσφαιρο με αφορμή την καταψήφιση του αιτήματος για 14 ομάδες, τόνισε ότι γίνονται τα χατίρια των μεγάλων ομάδων και δεν έκρυψε πως θέλει να παίξει στο δεύτερο γκρουπ ο ΑΠΟΕΛ.

O ισχυρός άνδρας του Ερμή χαρακτήρισε συμφεροντολόγους και κερδοσκόπους τους μεγάλους του κυπριακού ποδοσφαίρου και επανέλαβε ότι στο τέλος της σεζόν θα θέσουν θέμα για αλλαγή της διαδικασίας ψηφοφορίας στο Δ.Σ. της ΚΟΠ, όπου απαιτούνται τα 4/5 και όχι απλή πλειοψηφία.

Αναλυτικά οι δηλώσεις

«Mας προβληματίζει το γεγονός ότι βάζουμε λεφτά, χωρίς αντίκρισμα. Απλά, για να μείνει κατηγορία η ομάδα μας. Δεν μας ενοχλεί καθόλου αυτό. Μάθαμε. Βλέπουμε όμως ένα ανταγωνιστικό πρωτάθλημα και κάποιοι αποφάσισαν να το αλλάξουν».

Δεν είναι λάθος να αλλάζει το καταστατικό μεσούσης της σεζόν; «Έχετε απόλυτο δίκαιο. Αυτές οι αποφάσεις θα πρέπει να παίρνονται στην αρχή. Βλέπουμε ότι άλλαξαν πολλά καταστατικά στην ζωή μας και αν αλλάξει το καταστατικό του ποδοσφαίρου, είναι πρόβλημα. Δεν πειράζει, έχει Θεό και βλέπει. Θίχτηκαν τα συμφέροντα των μεγάλων, που είναι όλοι συμφεροντολόγοι και κερδοσκόποι. Δεν σκέφτονται το καλό του ποδοσφαίρου»

Η θέση σας είναι να διεξάγονται όλες οι κατηγορίες με 14 ομάδες; «Δεν είναι θέμα οι 14, 16 ή 20 ομάδες. Εγώ δεν έχω γήπεδο να παίζω και πηγαίνω δεξιά και αριστερά. Θα πρέπει να ξέρουμε εάν ενδιαφέρονται για το ποδόσφαιρο μας. Και να μην τα αφήνουν όλα στον αυτόματο πιλότο. Δεν έχουμε γήπεδα για να παίζουμε και είναι μεγάλο πρόβλημα. Τώρα, βλέπουμε ότι η Ομοσπονδία θα κάνει το γήπεδο της. Και καλά θα κάνει. Όμως θα πρέπει να βάλουμε ένα πλάνο για όλους. Ο Ερμής πήρε μόνο 13.000 ευρώ από τον ΚΟΑ, όλα αυτά τα χρόνια. Δεν πειράζει όμως, κάνετε πάρτι μόνοι σας»

Εάν έκαναν ενέργειες για γήπεδο: «Δεν μας ενοικιάζουν γήπεδα, διότι δεν υπάρχουν γήπεδα. Πήγα στα Λιβάδεια, αλλά έχουν τις ομάδες τους. Αυτά είναι τα προβλήματα που πρέπει να δούμε. Εμένα μου αρέσει η Σαλαμίνα, που κατάφερε να κάνει τα γήπεδα της. Αλλά πήραν βοήθεια 1, 2 εκατομμύρια. Πρέπει να καταλάβουν ότι δεν είναι για μένα. Εγώ, έχω γήπεδο σπίτι μου. Έχει 12 χρόνια που στείλαμε σχέδια μέσα. Θα πρέπει να μας δώσουν 2.000.000 με την Ομόνοια Αραδίππου και ακόμα περιμένουμε. Ας μας κάνουν γήπεδο και ας βάλουν το όνομα τους. Δεν με ενδιαφέρει εμένα, φτάνει να έχω γήπεδο να προπονούνται τα παιδιά»

Εάν το συζήτησαν αυτό στις συνελεύσεις της ΚΟΠ: «Πήγατε ποτέ στις Συνελεύσεις; Ο μόνος που έχει παράπονο είμαι εγώ. Όλοι έχουν φτιαχτεί. Μπράβο τους ανθρώπους, που βρήκαν τον κουμπί και έφτιαξαν γήπεδο. Εμάς φαίνεται χάλασε το κουμπί».

Πώς βλέπετε τη συνέχεια του πρωταθλήματος; «Εγώ θέλω να μείνει ο ΑΠΟΕΛ κάτω. Ένα πράγμα στην ζωή, για να καταλάβουν οι μεγάλες ομάδες, θα πρέπει να έρχεται κάτω κάθε λίγο καιρό κάποια μεγάλη ομάδα. Για να δει τι σημαίνει ο εξευτελισμός. Οι ποδοσφαιριστές δεν θα έχουν κίνητρο και πολλά άλλα. Με τον τρόπο διεξαγωγής του πρωταθλήματος, προωθούν τις αδιάφορες ομάδες για να στήνουν παιχνίδια. Για αυτό λέω, βάλε στόχους, για να έχεις κάτι να πάρεις. Πρέπει να καταργηθούν τα πλέι οφ».

Μεταφέρατε την άποψη σας στον κ. Κούμα; «Μα δεν είναι μόνο ο κ. Κούμας. Είναι οι εκπρόσωποι των μεγάλων ομάδων που κάνουν ότι θέλουν. 4-5 ομάδες που ελέγχουν το ποδόσφαιρο και το έκαναν δικό τους. Τα μπαράζ προκαλούν στημένα παιχνίδια. Θα πρέπει να μπουν στόχοι και ένα σωστό πλάνο. Αυτό που θα γίνει του χρόνου θα είναι πρωτοφανές από τις μικρές ομάδες. Θα πρέπει να αλλάξουν κάποια πράγματα. Τι σημαίνει ότι επειδή είσαι μεγάλη ομάδα, θα πρέπει να τρως και να πίνεις μόνος σου; Θα αλλάξει η ψηφοφορίες και δεν θα απαιτούνται τα 4/5. Αυτό είναι μασονία. Όταν ήθελε ο Απόλλων να αλλάξει κάτι άλλαξε. Όταν έβγαλαν την Ομόνοια πρωταθλήτρια άλλαξε. Αυτό είναι μασονία».

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ