Έξι παίκτες του ΑΠΟΕΛ ανήκουν σε άλλη ομάδα από την 1η Ιουνίου

Θα εξεταστεί παράταση στο δανεισμό των παικτών εφόσον επαναρχίσει το πρωτάθλημα

To θέμα των συμβολαίων παικτών που λήγουν τέλος Μαΐου είναι στις προτεραιότητες της ατζέντας στη σημερινή τηλεδιάσκεψη της ηγεσίας της ΚΟΠ με εκπρόσωπους των ομάδων, του ΠΑΣΠ και του συνδέσμου προπονητών.

Το ποδόσφαιρο βρίσκεται σε καραντίνα και κανείς δεν μπορεί να πει μετά βεβαιότητας πότε και αν θα επαναρχίσει το πρωτάθλημα. Η γραμμή της ΟΥΕΦΑ στις 55 Ομοσπονδίες μέλη της είναι ότι οι εγχώριες διοργανώσεις θα ολοκληρωθούν ακόμα και αν χρειαστεί η μπάλα να στηθεί στη σέντρα πολύ αργότερα. Προς το παρόν δεν συζητείται επισήμως το σενάριο ακύρωσης του πρωταθλήματος, αλλά εφόσον ο εφιάλτης του κορωνοϊού συνεχίσει να ταλανίζει τον πλανήτη ουδείς μπορεί να προβλέψει πως θα αντιδράσει η ευρωπαϊκή ομοσπονδία ποδοσφαίρου.

Στο σενάριο επανέναρξης του πρωταθλήματος υπάρχουν κάποια σημαντικά ερωτήματα τα οποία πρέπει να απαντηθούν άμεσα, αφού είναι αδύνατο να ολοκληρωθεί πριν την 31η Μαΐου. Συνολικά 10 ποδοσφαιριστές του ΑΠΟΕΛ δεν θα ανήκουν στο σύλλογο την 1η Ιουνίου με βάση τα σημερινά δεδομένα.

Διαβάστε επίσης: Πετεβίνος: «Δυστυχώς αυτό είναι το επικρατέστερο σενάριο για το πρωτάθλημα»

Έξι ποδοσφαιριστές, οι Αλεφ ντος Σάντος, Ούρος Μάτιτς, Αντρίγια Πάβλοβιτς, Βιντ Μπέλετς, Μίλαν Γέφτοβιτς, Αντρέ Βιντιγκάλ αγωνίζονται στον ΑΠΟΕΛ ως δανεικοί και την 1η Ιουνίου θα ανήκουν σε άλλη ομάδα. Να υπογραμμίσουμε πως στην Κύπρο δεν ισχύει ότι στα πλείστα πρωταθλήματα της Ευρώπης, στα οποία οι συμβάσεις με τους παίκτες ολοκληρώνονται την 30η Ιουνίου και γι’ αυτό η ΟΥΕΦΑ έχει ορίσει ως ορόσημο ολοκλήρωσης των πρωταθλημάτων τη συγκεκριμένη ημερομηνία.

Το συγκεκριμένο ζήτημα θα τεθεί στην τηλεδιάσκεψη της Τρίτης, ούτως ώστε οι συγκεκριμένοι ποδοσφαιριστές του ΑΠΟΕΛ (το ίδιο πρόβλημα αντιμετωπίζουν σε μικρότερο βαθμό και άλλες ομάδες) εφόσον επαναρχίσει το πρωτάθλημα να έχουν δικαίωμα να αγωνιστούν.

Υ.Γ. Για την περίπτωση του Μπέλετς εκφράστηκε δημόσια από επίσημα η σιγουρία αγοράς των δικαιωμάτων του από την Σαμπντόρια. Δανεικός μέχρι τις 31 Μαΐου αποκτήθηκε και ο Σιγκούρνταρσον, όμως αποχώρησε με άδεια άνευ απολαβών λόγω προβλήματος στη μέση.

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ