aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Ευαίσθητοι… κερατωμένοι και δαρμένοι

ΤΟΥ ΑΝΔΡΕΑ ΒΑΛΑΝΙΔΗ

Δεν είχα σκοπό να ασχοληθώ με το θέμα που προέκυψε με τον εκνευρισμό του Πάολο Τραμετσάνι στη συνέντευξη Τύπου, μετά το ΑΠΟΕΛ-ΑΕΚ (2-2). Παρόλο που δεν μου άρεσε η στάση του, είπα «εντάξει, μπορεί να ήταν η ένταση της στιγμής». Άλλαξα γνώμη, όμως, διαβάζοντας χθες την ανάρτηση του Νεκτάριου Πετεβίνου στα Μέσα Κοινωνικής Δικτύωσης.

Ο εκπρόσωπος Τύπου των γαλαζοκιτρίνων άφησε να νοηθεί ότι οι συνάδελφοι δεν ήταν το ίδιο ευαίσθητοι σχετικά με προηγούμενο περιστατικό που αφορούσε άλλον προπονητή. Λες και το φύλαγε καλά, κάτι σαν κρυμμένο άσο στο μανίκι…

Ε, αυτό, όμως, πάει πολύ! Και κερατωμένοι και δαρμένοι! Δεν φτάνει που ο Ιταλός προπονητής έγραψε στα παλιά του τα παπούτσια τους παρευρισκόμενους, γίνονται και υποδείξεις στους δημοσιογράφους από τον καθ’ ύλην αρμόδιο του συλλόγου της πρωτεύουσας!

Διαβάστε επίσης: «Άλλοι παίκτες είχαν το πρόβλημα, δεν έπρεπε να φύγει ο Τραμετσάνι…»

Ούτε κουβέντα για εσφαλμένη συμπεριφορά του προπονητή της ομάδας του! Μήπως λοιπόν στον ΑΠΟΕΛ του 2019 είναι ψιλά γράμματα η παραδοχή του λάθους προς τρίτους, οι οποίοι δεν έφταιγαν σε τίποτα για την ψυχολογική κατάσταση του Ιταλού;

Ρητορικά τα ερωτήματα που παρατίθενται, σε εποχή που η επιθετική επικοινωνιακή πολιτική των σωματείων τείνει να γίνει δεύτερη φύση τους: «Φταίμε, δεν φταίμε, θα βρούμε κάτι για να βγούμε από πάνω».

Εν τω μεταξύ, διερωτώμαι μήπως δεν είχαν υποπέσει στην αντίληψη του Πετεβίνου, τα -όχι πολύ παλιά- διθυραμβικά σχόλια των ίδιων «ευαίσθητων» συνάδελφων για τον ίδιο προπονητή. Στις 5 Ιανουαρίου 2019, σύσσωμα τα αθλητικά ΜΜΕ υποκλίνονταν στον Ιταλό μετά το παιχνίδι με τη Δόξα, επειδή άφησε τον Γιώργο Κωστή να μιλήσει εκ μέρους του τεχνικού τιμ. Τότε, κυριαρχούσε παντού η λέξη «κύριος» με όλα τα γράμματα κεφαλαία. Αλλά σε εκείνη την περίσταση, προφανώς, η… υπερευαισθησία του Τύπου δεν ήταν ενοχλητική.

Διαβάστε επίσης: Πειθαρχική έρευνα στον ΑΠΟΕΛ για Ενσούε (ανακοίνωση εταιρείας)

Υ.Γ.: Θα συμφωνήσω μόνο με την ουσία του κλεισίματος της ανάρτησης του Πετεβίνου. Δεν μπορεί η ΑΕΚ να αρχίζει κάθε σεζόν λέγοντας ότι θέλει τον πρωταθληματικό τίτλο, αλλά να λέει ότι οι ανταγωνιστές της είναι γίγαντες. Όσα είπε ο Ιδάλγο περί μαχητών στο ΓΣΠ, ασφαλώς και είναι υπερβολές. Τέτοιες δηλώσεις δεν έκανε ο Κώστας Σακκάς, ο οποίος με ρόστερ… απείρως μικρότερο μισθολογικά της ΑΕΚ, οδήγησε την Αλκή σε ανάλογη επιτυχία πριν από μερικές εβδομάδες απέναντι στον ΑΠΟΕΛ (0-0).

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ