aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Α' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΑΠΟΕΛΕυαγόρας Χριστοφή: «H διαφορά των 26 βαθμών φαίνεται στο γήπεδο, ίσως να υποτίμησε τον ΑΠΟΕΛ...

Ευαγόρας Χριστοφή: «H διαφορά των 26 βαθμών φαίνεται στο γήπεδο, ίσως να υποτίμησε τον ΑΠΟΕΛ ο Μπεργκ»

Για την διαφορά ποιότητας που υπάρχει μεταξύ Ομόνοιας και ΑΠΟΕΛ μίλησε ο παλαίμαχος ποδοσφαιριστής της Ομόνοιας Ευαγόρας Χριστοφή, η οποία φαίνεται και στο γήπεδο αλλά και στους 26 βαθμούς διαφοράς. Τόνισε επίσης με αφορμή τις τέσσερις αλλαγές του Μπεργκ, πως ο Νορβηγός είναι ένας απρόβλεπτος προπονητής που ρισκάρει και τις πλείστες φορές βγαίνει κερδισμένος, ενώ θεωρεί πως ίσως να… υποτίμησε τους γαλαζοκίτρινους. Το πρωτάθλημα είπε πως θα το πάρει η ομάδα που θα κάνει τα λιγότερα λάθη στο τέλος, η οποία ελπίζει να είναι η Ομόνοια.

Όσα δήλωσε ο Ευαγόρας Χριστοφή:

Για το κύπελλο: «Μετρά το εκτός έδρας γκολ, αφού η Ομόνοια δικαιούται πρόκριση και με το 0-0. Η Ομόνοια δύσκολα δέχεται γκολ. Για πρώτη φορά όμως δεν ήταν καλή αμυντική. Είναι καλή στις μεταβιβάσεις κα είναι σφικτή ομάδα. Ο ΑΠΟΕΛ μπορούσε να σκοράρει κι άλλο γκολ και θα πρέπει να σκοράρει στο επόμενο ματς. Να έχεις άμεσο στόχο να σκοράρεις απέναντι σε μια τέτοια ομάδα σαν την Ομόνοιας, είναι αβαντάζ για την Ομόνοια.
Δεν απαρνήθηκε το κύπελλο η Ομόνοια. Έστω και αν ο προπονητής της έκανε τέσσερις αλλαγές στο ημίχρονο και έδειξε να σκέφτεται το παιχνίδι της Κυριακής, που είναι δύσκολο.

Στο ματς πρωταθλήματος του Σαββάτου το ΑΠΟΕΛ ήταν άσχημο. Η διαφορά των 26 βαθμών φαίνεται και στο γήπεδο. Τα προηγούμενα χρόνια ήταν αντίθετα τα πράγματα. Χθες η Ομόνοια δεν ήταν καλή. Όσο αδύναμος και να είναι ο αντίπαλος, αν δεν είσαι καλός εξισώνεται η κατάσταση».

Για τον Μπεργκ και τις τέσσερις αλλαγές: «Ο Μπεργκ είναι πολύ απρόβλεπτος προπονητής στο πως διαχειρίζεται το ρόστερ και τα παιχνίδια. Αυτός είναι ο προπονητής, λαμβάνει αποφάσεις, και δέχεται την κριτική. Τις πλείστες φορές βγαίνει κερδισμένος.
Ήταν παράξενο αφού κάνει αλλαγές με το σταγονόμετρο, να κάνει τέσσερις μαζεμένες. Έδειξε εμπιστοσύνη σε αυτούς που θα μπουν, μπορεί ίσως και να υποτίμησε των αντίπαλο. Ρισκάρει και αν το πετύχει κανείς δεν μπορεί να του πει τίποτα. Άφησε μόνο μια αλλαγή και αν ερχόταν κάτι ανάποδα ή ένας τραυματισμός θα στράβωνε το πράγμα».

Για το πρωτάθλημα: «Από τον πρώτο μέχρι το τελευταίο ματς είναι σημαντικά. Είσαι στην κορυφή και το κίνητρο είναι συνέχεια εκεί. Όλα οριακά, οι ομάδες είναι τόσο κοντά. Υπάρχει το κίνητρο του πρώτου, κερδίζω είμαι πρώτος. Αυτός που θα κερδίζει θα κάνει άλματα. Θέλει να το κερδίζει, είναι παιχνίδια χωρίς επιστροφή. Η Ομόνοια έχασε πέντε βαθμούς από τον Ολυμπιακό και ο Απόλλων πέντε βαθμούς από την Καρμιώτισα. Η ΑΕΛ κάνει σούπερ πορεία στο «Τσίρειο» αλλά εκτός έδρας χάνει από ομάδες που κινδυνεύουν. Όλοι είναι κοντά, οι διαφορές πολύ μικρές.

Η ομάδα που θα κάνει τα πιο λίγα λάθη θα το πάρει. Ελπίζω αυτή να είναι η Ομόνοια. Αρχίζει με την πιο εύκολη ομάδα του ομίλου θεωρητικά, αν και από την οποία έχασε πέντε βαθμούς».

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ