aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Α' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΑΠΟΕΛΈτσι «ξεφούσκωσε» ο ΑΠΟΕΛ (8 λόγοι)

Έτσι «ξεφούσκωσε» ο ΑΠΟΕΛ (8 λόγοι)

ΤΟΥ ΑΝΔΡΕΑ ΜΑΥΡΟΥ

Μετά την ισοπαλία με την Ανόρθωση, ο Νεκτάριος Πετεβίνος είπε: «Αν δεν θέλουμε να χάσουμε το βαθμολογικό προβάδισμα τότε πρέπει να αντιληφθούμε και να διορθώσουμε τα λάθη που κάνουμε στον αγωνιστικό χώρο».

Ο Τόμας Κρίστιανσεν συμπλήρωσε πως «δεν είμαι χαρούμενος με το αποτέλεσμα» και ότι «ακόμα εξαρτώμαστε από τον εαυτό μας για να πάρουμε το πρωτάθλημα». Γιατί συμβαίνουν όμως όλα αυτά στον ΑΠΟΕΛ, τέσσερις μόλις αγωνιστικές πριν από το φινάλε και ενώ η διαφορά από τον Απόλλωνα και την ΑΕΚ είναι στο +4;

Γιατί η ομάδα «ξεφούσκωσε» επικίνδυνα και έχασε αρκετά από τη λάμψη της και ως εκ τούτου στέλνει ανησυχητικά μηνύματα στην τελική ευθεία του πρωταθλήματος; Το «Goal» εντόπισε οκτώ σημεία τα οποία κρίνει πως αποτελούν τα βασικότερα αίτια για να εξηγήσουν την κατάσταση, όπως αυτή έχει διαμορφωθεί…

1) Η κούραση είναι αρνητικός παράγοντας για τους ποδοσφαιριστές. Έχοντας δώσει μέχρι σήμερα 53 επίσημους αγώνες, είναι επόμενο ορισμένοι παίκτες (όχι όλοι) να τα έχουν φτύσει από την κούραση. Ναι, αξίζουν πολλά συγχαρητήρια για την προσπάθεια που έκαναν, αλλά τώρα που τα ντέρμπι είναι συνεχόμενα και χρειάζεται το κάτι παραπάνω, προκύπτει αδυναμία ν’ αντιδράσουν στον επιθυμητό βαθμό οι παίκτες-κλειδιά.

2) Όταν δεν σκοράρει ο Πιέρος Σωτηρίου, υπάρχει πρόβλημα. Είναι «άσφαιρος» και πολύ πίσω από τον καλό του εαυτό εδώ και τέσσερα παιχνίδια στο πρωτάθλημα. Έχει να σκοράρει ο Κύπριος επιθετικός από την αναμέτρηση με την ΑΕΛ που διεξήχθη στην 28η αγωνιστική και πιο συγκεκριμένα στις 20 Μαρτίου. Εδώ και ένα μήνα, δηλαδή, αγνοεί το γκολ, όπως και οι υπόλοιποι επιθετικοί των γαλαζοκιτρίνων.

3) Είναι γενικώς αποδεκτό πως οι ποδοσφαιριστές που προστέθηκαν στο ρόστερ κατά τη μετεγγραφική περίοδο του Ιανουαρίου δεν ανταποκρίθηκαν στον βαθμό που ανέμεναν στον ΑΠΟΕΛ. Και αυτό έχει φανεί σε πολύ μεγαλύτερο βαθμό στα παιχνίδια που κλήθηκαν ν’ αντικαταστήσουν παίκτες του αρχικού σχήματος και δεν κάλυψαν επάξια το κενό τους. Μοιάζουν εν ολίγοις σαν το ψάρι έξω από το νερό.

4) Ο Γιώργος Εφραίμ έδινε πάντα έξτρα ενέργεια (και γκολ) στην επιθετική λειτουργία της ομάδας. Το κενό του φαίνεται δυσαναπλήρωτο, αφού ο Βάντερ Βιέιρα κατά κύριο λόγο, όσο φιλότιμος κι αν είναι, δεν φτάνει στο επίπεδο του Κύπριου εξτρέμ, ενώ ο Στάθης Αλωνεύτης αποκόμισε επίσης πρόβλημα τραυματισμού και δεν έδωσε τις δέουσες λύσεις αγωνιζόμενος στις πτέρυγες του κέντρου.

5) Ως συνέχεια του προηγούμενου, αξίζει να σημειωθεί πως η δύναμη της ομάδας κατά την τρέχουσα σεζόν ήταν οι ακραίοι που συνδέουν τη μεσαία με την επιθετική γραμμή, «ταΐζοντας» τους στράικερ παραλλήλως με πάσες. Τώρα που έμειναν δύο παίκτες στις πτέρυγες, η ένδειξη πρόβλημα αναβοσβήνει πολύ πιο γρήγορα από οποιαδήποτε άλλη φορά. Το πρόβλημα έγινε πιο οξύ.

6) Η απουσία του Βινίσιους από τη μεσαία γραμμή έχει αποδιοργανώσει τον ΑΠΟΕΛ. Το παιχνίδι των γαλαζοκιτρίνων στηρίζεται και στα χαφ, οπότε όταν λείπει ένας εκ των δύο «εγκεφάλων», υπάρχει πρόβλημα. Ο Βραζιλιάνος επέστρεψε στις προπονήσεις, κέρδισε στο τελευταίο παιχνίδι μία θέση στην αποστολή και ασφαλώς ο προπονητής ελπίζει ότι η επιστροφή του «Βίνι» θα δώσει έξτρα ώθηση στην ομάδα του.

7) Η κουβέντα που αναπτύχθηκε πριν από ένα μήνα και κορυφώθηκε το τελευταίο διάστημα για το αν συνεχίζει ή φεύγει ο Κρίστιανσεν, έχει αρνητικό αντίκτυπο τόσο στον Δανό προπονητή όσο και στους ποδοσφαιριστές. Πρόκειται για ένα σημαντικό κεφάλαιο στο σύλλογο και όσο συντηρείται με τις φήμες να δίνουν και να παίρνουν (βλέπε οικονομική διαφορά, πρόταση από Λας Πάλμας) τόσο περισσότερο επηρεάζει.

8) Γίνεται μια ομάδα που βρίσκεται στην πρώτη θέση του βαθμολογικού πίνακα, πέντε στροφές πριν από το φινάλε να έχει στην εξέδρα περίπου 5.000 θεατές; Και όμως, στο προχθεσινό παιχνίδι με την Ανόρθωση τόσοι ΑΠΟΕΛίστες μπήκαν στον κόπο να βρεθούν στο ΓΣΠ ώστε να υποστηρίξουν τις προσπάθειες των παικτών. Κάτι που προφανώς αποτελεί ένα μειονέκτημα για τον σύλλογο, αφού ούτε οι μισοί κάτοχοι διαρκείας δεν ήταν στις εξέδρες.

ΟΙ ΑΡΙΘΜΟΙ

2 Για πρώτη φορά έμεινε κατά την τρέχουσα σεζόν μακριά από τη νίκη σε δύο σερί παιχνίδια πρωταθλήματος. Είχε ηττηθεί από τον Απόλλωνα στο Τσίρειο (0-1) και προχθές «κόλλησε» στην ισοπαλία στο ΓΣΠ απέναντι στην Ανόρθωση (1-1).

4 Οι βαθμοί που πρόσθεσε ο ΑΠΟΕΛ στο σακούλι του στα τέσσερα τελευταία παιχνίδια. Μια συγκομιδή φτωχή για σύλλογο του εκτοπίσματος του Θρύλου και ασφαλώς αντανακλά στη χλομή παρουσία του τον μήνα που διανύουμε.

3 Όσα και τα τέρματα που πέτυχαν οι γαλαζοκίτρινοι στα τέσσερα πρόσφατα ματς πρωταθλήματος. Ούτε δηλαδή ένα γκολ μέσο όρο ανά ματς δεν κατάφεραν να καταγράψουν. Σκόραραν από μία φορά απέναντι σε ΑΕΚ (29η αγωνιστική), Ομόνοια (30η αγωνιστική), Ανόρθωση (32η αγωνιστική).

9 Από την 29η αγωνιστική και εντεύθεν εννέα παίκτες βρέθηκαν είτε στο ιατρικό δελτίο είτε δεν έπαιξαν λόγω καρτών. Αναφερόμαστε στους Μερκή, Γιαννιώτα, Μοράις, Βινίσιους, Εφραίμ, Μπερτόλιο, Αλωνεύτη, Ιωάννου και Εμπεσίλιο.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ