aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Α' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΑΠΟΕΛΈτσι το «γύρισε» ο Γιώργος Δώνης

Έτσι το «γύρισε» ο Γιώργος Δώνης

ΤΟΥ ΑΝΔΡΕΑ ΜΑΥΡΟΥ

Ο Γιώργος Δώνης κατάφερε από το πρώτο του παιχνίδι στον πάγκο του ΑΠΟΕΛ, να δείξει πως είναι πολύ καλός προπονητής, ότι έχει ισχυρή προσωπικότητα και πως είναι αποφασισμένος να δώσει τη… μάχη του για να πετύχει ίσως και περισσότερα πράγματα σε σχέση με την πρώτη του θητεία στην ομάδα. Ο Ελλαδίτης κόουτς, ήξερε ότι αναλάμβανε τα «ηνία» του Θρύλου σε μια πολύ δύσκολη περίοδο και επίσης γνώριζε ότι έπρεπε να δουλέψει πάρα πολύ, με τα πρώτα δείγματα της δουλειάς του να είναι κάτι περισσότερο από θετικά.

Από τις 28 Ιουλίου, όταν υπέγραφε εκ νέου συμβόλαιο συνεργασίας με τον σύλλογο, σε διάστημα τριών εβδομάδων κατάφερε να βάλει τη σφραγίδα του, σε ένα σύνολο που μόνο δικό του δημιούργημα δεν είναι. Αντικατέστησε τον Μάριο Μπέιν και φρόντισε με το «καλημέρα» να βάλει στο προπονητικό κέντρο «Αρχάγγελος» τη δική του υπογραφή. Μαζί του, στον ΑΠΟΕΛ αισθάνονται πλέον μεγαλύτερη σιγουριά, ότι έχουν έναν «κανονικό» προπονητή με προοπτική, ιδιαίτερα μετά τη νίκη επί της Σλάβια Πράγας. Έναν τεχνικό που «ταιριάζει» στον σύλλογο, έναν κόουτς του οποίου τα ποδοσφαιρικά… χνώτα συμβαδίζουν με αυτά των ατόμων που διοικούν. Όσο δύσκολο έργο και να περιμένει την Τετάρτη το βράδυ τον ΑΠΟΕΛ, στην ομάδα εμφανίζονται σίγουροι πως θα γίνει τουλάχιστον η κατάλληλη προετοιμασία και ο σύλλογος θα ενισχύσει τις πιθανότητες για να απογειωθεί στους χρυσοφόρους ομίλους του Τσάμπιονς Λιγκ. Δεν θα επαναληφθεί δηλαδή ο… εφιάλτης της σεζόν 2007-08 με την ΜΠΑΤΕ Μπορίσοφ επί εποχής Μαρίνου Ουζουνίδη στον πάγκο.

Η αλήθεια είναι πως η επιστροφή του Δώνη στην τεχνική ηγεσία «απορρόφησε» πολλούς κραδασμούς που προέκυψαν στα τρία πρώτα ευρωπαϊκά ματς. Ο έμπειρος κόουτς βοήθησε σημαντικά στην ψυχολογία μιας ομάδας που έμοιαζε να μην είναι και στον καλύτερο βαθμό μετά τις μέτριες έως κακές εμφανίσεις στο ξεκίνημα. Με την ανακοίνωση της επιστροφής του στην τεχνική ηγεσία, δημιουργήθηκε κλίμα ενθουσιασμού στις τάξεις των φιλάθλων του ΑΠΟΕΛ. Ο κόσμος έβλεπε πλέον ένα όραμα για την ομάδα του σε ό,τι αφορά όχι μόνο την προσπάθεια συνέχισης των κατακτήσεων τίτλων, αλλά και σε ό,τι έχει να κάνει με τις εμφανίσεις. Σε αυτό συνέτεινε και το γεγονός πως έφτιαξε το κλίμα στο προπονητικό κέντρο, την ατμόσφαιρα που επικρατούσε. Υπάρχει πλέον ένα καλό κλίμα στην ομάδα,  υπάρχει μια καλή σχέση ανάμεσα στους παίκτες και αυτό «αποτυπώνεται» στην παρουσία των γαλαζοκιτρίνων στον αγωνιστικό χώρο.

Επιπρόσθετα, ενεργοποίησε τον Στάθη Αλωνεύτη που δεν είχε πάρει ούτε μία ευκαιρία επί εποχής Μπέιν και πέτυχε διάνα βάζοντας τον Λορένζο Εμπεσίλιο να παίξει λίγο πιο πίσω από τον επιθετικό. Έκανε απλές κινήσεις εν ολίγοις στην αγωνιστική σκακιέρα και του βγήκαν, γνωρίζοντας προφανώς τα περιθώρια βελτίωσης υπάρχουν και δεν σταματά τη δουλειά για ένα πιο ελκυστικό Θρύλο.

Το μήνυμα προς τους παίκτες του

Για ένα πάρα πολύ δύσκολο παιχνίδι στην Πράγα προετοιμάζει τους παίκτες του ο Δώνης. Η Σλάβια μέσα στην έδρα της θα είναι πολύ επικίνδυνη, ιδιαίτερα με την ήττα από τον ΑΠΟΕΛ. Οπότε ο Ελλαδίτης προπονητής περνά το μήνυμα στους παίκτες πως επιβάλλεται να είναι απόλυτα συγκεντρωμένοι, κάνοντας το σχεδόν τέλειο παιχνίδι, ιδιαίτερα όσον αφορά στην αμυντική συμπεριφορά.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ