aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Α' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΑΠΟΕΛΕθνικός Άχνας: Εννιά στις δέκα χάνει στο ΓΣΠ από τον ΑΠΟΕΛ

Εθνικός Άχνας: Εννιά στις δέκα χάνει στο ΓΣΠ από τον ΑΠΟΕΛ

ΤΟΥ ΠΑΝΟΥ ΛΑΡΚΟΥ

Ένα παιχνίδι με τον ΑΠΟΕΛ στο ΓΣΠ έχει πάντα πάρα πολλές δυσκολίες για τον Εθνικό. Πόσο μάλλον όταν κοιτάξει κανείς και την προϊστορία των αγώνων που γίνονται με γηπεδούχο τους γαλαζοκίτρινους την τελευταία 20ετία. Οι δυο ομάδες συναντήθηκαν 19 φορές στο πρωτάθλημα, με τον ΑΠΟΕΛ να μετρά 16 νίκες, δυο ματς έληξαν ισόπαλα ενώ μόλις μία νίκη έχει πετύχει ο Εθνικός. Διεκδίκησε 57 βαθμούς και πήρε μόλις… πέντε.

Αριθμοί που αποτυπώνουν με τον πλέον έντονο τρόπο τη δυσκολία της αναμέτρησης. Η μοναδική φορά που κέρδισε ο Εθνικός ήταν στις 14 Φεβρουαρίου του 2011, όταν επικράτησε 1-0 με γκολ του Κάσιο. Οι άλλες δύο ισοπαλίες ήταν με το ίδιο σκορ (1-1) και σημειώθηκαν ακόμη πιο παλιά. Τον Νοέμβριο του 2004 και τον Οκτώβριο του 2000.

Αυτό που θα προσπαθήσει να αξιοποιήσει ο Εθνικός, για να έχει ελπίδες για κάτι καλό, είναι την κούραση που θα έχει ο ΑΠΟΕΛ μετά και το ψεσινό παιχνίδι με τη Σεβίλλη. Αν κρατήσει το μηδέν στο πρώτο μέρος θα βάλει πίεση στους πρωταθλητές και θα επιδιώξει με την ταχύτητα που διαθέτει στην αντεπίθεση να κάνει τη ζημιά. Θα χρειαστεί και τύχη, όμως ο Εθνικός θα το παλέψει κι ό,τι βγει. Άλλωστε, από τέτοια παιχνίδια δεν έχει κάτι να χάσει.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ