aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Α' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΑΠΟΕΛΈστησε την… παγίδα του ο ΑΠΟΕΛ!

Έστησε την… παγίδα του ο ΑΠΟΕΛ!

ΤΟΥ ΑΝΔΡΕΑ ΜΑΥΡΟΥ

«Χωρίς ίχνος υποτίμησης ή υπεροψίας και με απόλυτο βαθμό συγκέντρωσης», λένε στον ΑΠΟΕΛ πως προετοιμάστηκαν για τον σημερινό εκτός έδρας αγώνα με τον Ερμή.

Ανοίγουν δύο τεράστιες παρενθέσεις και εσωκλείουν μέσα οτιδήποτε μπορεί να διαχέει σιγουριά και σκέφτονται μονάχα τους τρόπους με τους οποίους θα υπερκεράσουν το εμπόδιο της ομάδας της Αραδίππου στο «Αντώνης Παπαδόπουλος». Φτιάχνουν εδώ και μέρες την τέλεια… παγίδα και ευελπιστούν πως θα εγκλωβίσουν τον αντίπαλο, αποσπώντας εν τέλει τους τρεις βαθμούς!

Ασφαλώς και ο αγώνας στη Λάρνακα είναι σημαντικός, μία μόλις αγωνιστική πριν πέσει η καρό σημαία του τερματισμού των υποχρεώσεων για το τρέχον έτος. Πέραν τούτου κρύβει πολλές δυσκολίες καθώς ο Ερμής διαθέτει ποιοτικούς ποδοσφαιριστές, παλεύει όλα ανεξαιρέτως τα ματς έως το φινάλε και θα χρειαστεί μεγάλη προσπάθεια από τους γαλαζοκίτρινους.

Ενδεικτικό είναι το ακόλουθο στατιστικό στοιχείο: Η ομάδα του Παναγιώτου σε οκτώ ματς στο «Αντώνης Παπαδόπουλος» σκόραρε στα επτά εξ αυτών, καταγράφοντας παραλλήλως ως απολογισμό τέσσερις νίκες (1-0 Αναγέννηση, 2-1 Εθνικός, 3-2 Απόλλων, 2-1 ΑΕΖ), δύο ισοπαλίες (2-2 Ανόρθωση, 2-2 Ομόνοια) και ισάριθμες ήττες (1-2 Νέα Σαλαμίνα, 0-1 ΑΕΛ).

Ο ΑΠΟΕΛ επιβάλλεται να είναι προσεχτικός και να μην πέσει στα «δίχτυα» του παιγνιδιού του Ερμή, ανιχνεύοντας συνάμα τους τρόπους διάσπασης της αντίπαλης άμυνας, ιδιαίτερα από τον άξονα, εκεί που προκύπτουν τα περισσότερα προβλήματα με βάση την ακτινογραφία.

Οι στατικές φάσεις, κομμάτι που δούλεψε πάρα πολύ στη χθεσινή προπόνηση ο Κρίστιανσεν, είναι ένας από τους κύριους τρόπους ώστε να «ξεκλειδωθεί» η αμυντική γραμμή των «φτεροπόδαρων» και η μπάλα να καταλήξει όσες φορές γίνεται περισσότερες στο βάθος της εστίας του Νουρεντινόσκι. Είναι τρόπος για να απειλήσουν οι πρωτευουσιάνοι, αλλά επιβάλλεται να έχουν παραλλήλως τα μάτια ορθάνοιχτα γιατί ο αντίπαλος σκόραρε πολλές φορές από στημένη μπάλα.

Από εκεί και πέρα οι αυτοματισμοί στο χώρο της μεσαίας γραμμής, οι οργανωμένες και σωστά ανεπτυγμένες επιθέσεις καλούνται να μετουσιωθούν νωρίς σε τέρμα προκειμένου να ξεφορτωθούν το άγχος οι γαλαζοκίτρινοι και να επιβάλουν τον δικό τους ρυθμό στην εξέλιξη του 90λεπτου.

Σε αυτό, θα εξαρτηθούν πολλά, όχι μόνο από την απόδοση των παικτών που κινούνται στο νευραλγικό χώρο του κέντρου, αλλά και από την αποτελεσματικότητα στο σκοράρισμα. Γιατί στο προηγούμενο παιχνίδι ξοδεύτηκαν σωρεία ευκαιριών…

Στον ΑΠΟΕΛ παραμερίζουν τα στατιστικά και όσο άλλα απορρέουν από τους αριθμούς. Από απ’ όπου και αν πηγάζουν. Θέλουν και θα ζητήσουν με μανία την τρίτη σερί νίκη, που θα αποτελέσει και το ισχυρότερο μήνυμα πως η αντεπίθεση για να απολαύσουν τη μοναξιά του ρετιρέ δεν είναι μακριά.

Επιπρόσθετα, πριν η μπάλα στηθεί στη σέντρα, οι πρωταθλητές θα γνωρίζουν το αποτέλεσμα της ΑΕΚ με τον Εθνικό ενώ στο ημίχρονο θα ξέρουν και το τελικό σκορ της ΑΕΛ (τα λέει με τη Δόξα), της άλλης ομάδας δηλαδή με την οποία συγκατοικεί στην κορυφή της βαθμολογίας.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ