aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Α' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΑΠΟΕΛΈσελινγκ: «Το μόνο που ήξερα για την Κύπρο ήταν ο ΑΠΟΕΛ»

Έσελινγκ: «Το μόνο που ήξερα για την Κύπρο ήταν ο ΑΠΟΕΛ»

Το ένα εκ των δύο χειμερινών αποκτημάτων του ΑΠΟΕΛ, Μπερτ Έσελινγκ, μίλησε σε ιστοσελίδα της Ολλανδίας για τον νέο σταθμό στην καριέρα του:

«Η διαφορά των εγκαταστάσεων και των συνθηκών σε ΠΑΕΕΚ και ΑΠΟΕΛ είναι τεράστια. Τα γήπεδα είναι τέλεια, έχεις όλα όσα χρειάζεσαι στο προπονητικό συγκρότημα. Ναι, η πρώτη εντύπωση είναι πολύ καλή. Μπορείτε να συγκρίνετε τις εγκαταστάσεις με αυτές της PSV ή της Φέγενορντ. Παρατηρείς από τις αντιδράσεις και τα μηνύματα στα social media ότι πρόκειται για ένα μεγάλο κλαμπ. Με έδιωξαν από τον Jong De Graafschap και τώρα παίζω σε έναν τόσο μεγάλο σύλλογο, οπότε έχω κάνει κάποια βήματα τον τελευταίο ενάμιση χρόνο».

«Το μόνο πράγμα που ήξερα για το ποδόσφαιρο στην Κύπρο ήταν ο ΑΠΟΕΛ», λέει γελώντας ο Έσελινκ. Γνώριζε τις ιστορίες για κυπριακούς συλλόγους που δεν εκπληρώνουν τις συμφωνίες τους ή δεν πληρώνουν. Ωστόσο, ο Έσελινκ αποφάσισε να πάρει το στοίχημα. «Ήταν πραγματικά μια επένδυση που πήγαινε με αυτόν τον τρόπο. Και εκ των υστέρων αποδείχθηκε μια πολύ καλή επιλογή».

«Επίσης από την Ολλανδία, στο Kitchen Champion Division (για ενδιαφέρον ομάδων πιο πριν). Αλλά αυτό δεν ήταν πραγματικά μια επιλογή για μένα, γιατί τότε θα προτιμούσα να παίξω με την ΠΑΕΕΚ στο υψηλότερο επίπεδο. Ειδικά από το εξωτερικό παρατηρείς ότι είναι δύσκολο να εκτιμήσεις την δεύτερη κατηγορία της Κύπρου. Τον Ιούνιο πήρα την απόφαση να μείνω στην ΠΑΕΕΚ και ουσιαστικά ήταν το πλάνο μου να παίξω εκεί για άλλη μια χρονιά.

«Ήταν περίεργο που με ήθελε ο ΑΠΟΕΛ. Αλλά όταν ένας τέτοιος σύλλογος βγαίνει μπροστά, δεν χρειάζεται να το σκέφτεσαι δύο φορές. Ήμουν επίσης έτοιμος για το επόμενο βήμα στην καριέρα μου», «Η φιλοδοξία είναι ακόμα να πάρουμε όλα τα τρόπαια, άρα και να γίνουμε πρωταθλητές».

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ