aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Α' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΑΠΟΕΛΕρωτοκρίτου: «Να σταματήσει η πολεμική στη διοίκηση. Αργά για αλλαγή, θα κριθεί στη Γ.Σ.»

Ερωτοκρίτου: «Να σταματήσει η πολεμική στη διοίκηση. Αργά για αλλαγή, θα κριθεί στη Γ.Σ.»

Έκκληση στον κόσμο του ΑΠΟΕΛ να σταματήσει την κριτική προς τη διοίκηση, τους παίκτες και την τεχνική ηγεσία έκανε ο πρώην πρόεδρος των γαλαζοκιτρίνων Φοίβος Ερωτοκρίτου. Μιλώντας στον ΣΠΟΡ FM ο κ. Ερωτοκρίτου τόνισε ότι δεν είναι η ώρα για απόδοση ευθυνών, αλλά όλοι επιβάλλεται να σταθούν στο πλευρό της ομάδας ώστε να μην μπει σε περιπέτειες υποβιβασμού.

Τόνισε ότι έγιναν τεράστια λάθη από τη διοίκηση, όμως είναι αργά για διάδοχη κατάσταση αυτή τη στιγμή σημειώνοντας ότι η παρούσα διοίκηση θα κριθεί στη Γενική Συνέλευση στο τέλος της σεζόν.

Αναλυτικά οι δηλώσεις

Διανύει πρωτόγνωρες καταστάσεις ο ΑΠΟΕΛ: «Όντως. Κανένας δεν περίμενε ότι θα έβλεπε αυτό που συμβαίνει σήμερα στον ΑΠΟΕΛ και απογοητεύει τους ΑΠΟΕΛίστες. Βεβαίως είναι με αυτούς τους παίκτες που έχουμε που θα πορευτούμε μέχρι το τέλος. Δυστυχώς υπάρχει μαθηματική περίπτωση για υποβιβασμό που δεν πιστεύω ότι θα φτάσουμε μέχρι εκεί εάν όλοι συμπεριφερθούμε υπεύθυνα».

Πώς πρέπει να πορευθεί ο ΑΠΟΕΛ για να ανακάμψει; «Το βασικό πρόβλημα είναι η ψυχολογία και ότι ορισμένοι παίκτες δεν αποδίδουν αυτό που περιμέναμε. Δυστυχώς φτάσαμε εδώ που φτάσαμε. Το τι μπορεί να γίνει είναι να στηρίξουμε την ομάδα, το νέο προπονητή για να μπορέσει η ομάδα να ανέβει ψυχολογικά. Πρέπει να βρει τρόπους και η διοίκηση να βοηθήσει προς αυτή την κατεύθυνση και μπορεί να το κάνει. Δεν είναι η ώρα να ψάχνουμε για δικαιολογίες και κριτική και λάθη που έγιναν. Σίγουρα λάθη έγιναν, αλλά δυστυχώς είμαστε εδώ που είμαστε. Ο υποβιβασμός είναι ακραίος, αλλά έχουμε μπροστά μας και τα πλέι οφ. Για να μπορέσει η ομάδα να ανταπεξέλθει πρέπει να στηρίξουμε την ομάδα και τον προπονητή. Να σταματήσουμε να κατακρίνουμε τη διοίκηση και οπωσδήποτε θα κριθούν στη Γενική Συνέλευση. Δεν είναι ώρα να ψάχνουμε τα λάθη που έγιναν. Και οι παίκτες βλέπουν, διαβάζουν τι γίνεται. Επομένως φανταστείτε τη ψυχολογία τους. Πιστεύω μπορεί να βοηθήσει και ο Πουρσαϊτίδης και εμείς οι ΑΠΟΕΛίστες να σταματήσουμε να κάνουμε κριτικές».

Υπάρχει έντονη απογοήτευση όμως από τον κόσμο. Δέχεται περισσότερα πυρά ο πρόεδρος: «Είναι επόμενο να δέχεται τα πυρά ο κ. Πετρίδης. Αλλά, εδώ που φτάσαμε είναι σωστό να κατακρίνουμε προπονητές, παίκτες και διοίκηση; Φθάσαμε στο λίμιτ ντάουν. Να σταματήσουμε την πολεμική εναντίον της διοίκησης. Μπορεί να την αξίζει αυτή την κριτική αλλά δεν είναι της ώρας τώρα. Ελπίζω να εισακουστεί η παράκληση μου να σταματήσει η κριτική και να σταθούμε όλοι δίπλα στην ομάδα».

Υπάρχει πληροφόρηση ότι υπάρχει κινητικότητα για διάδοχη κατάσταση. Γνωρίζεται κάτι εσείς; «Βλέπω και εγώ στα Μέσα αυτές τις προσπάθειες, αλλά είναι λίγο αργά. Νομίζω πρέπει να σταματήσουμε να κρίνουμε τους πάντες και τα πάντα ελπίζοντας να ξεπεράσουμε τον κίνδυνο της διαβάθμισης και να πετύχουμε κάτι στο κύπελλο. Τους παίκτες που έχουμε με αυτούς θα πορευθούμε».

Εάν θεωρεί ότι οι πολλές αλλαγές στο ρόστερ κάθε χρόνο επηρέασαν την ομάδα: «Εγώ πιστεύω ότι αυτό έχει φέρει την κατάσταση που έχουμε σήμερα».

Για τα οικονομικά δεδομένα του ΑΠΟΕΛ: «Φαίνεται ότι τα μεγέθη είναι μεγαλύτερα από εκείνα που παρουσιάζονται. Φαίνεται ότι υπάρχουν τρύπες οι οποίες δύσκολα θα καλυφθούν εάν δεν τα καταφέρει η ομάδα να μπει σε ευρωπαϊκούς ομίλους μέσω της κατάκτησης του κυπέλλου».

Αν το οικονομικό μπορεί να λειτουργήσει ανασταλτικά για νέους ενδιαφερόμενους: «Πιστεύω πως ναι αλλά δεν νομίζω ότι ο ΑΠΟΕΛ θα χαθεί, για όνομα του Θεού. Όταν έρθει εκείνη η στιγμή είμαι σίγουρος ότι θα βρεθεί μια λύση».

Εάν ενδιαφέρεται να επιστρέψει στα διοικητικά του ΑΠΟΕΛ, είπε: «Έχω προσφέρει ότι είχα να προσφέρω. Υπάρχουν οι νεότεροι οι οποίοι κάλλιστα μπορούν να προσφέρουν και δεν ξέρουμε τι θα γίνει στο μέλλον».

Το μήνυμά του στον κόσμο: «Ο κόσμος να έχει πίστη στον ΑΠΟΕΛ. Ο ΑΠΟΕΛ απέδειξε τι DNA έχει και πιστεύω με στήριξη και καλοπροαίρετη κριτική ότι θα ξεπεραστεί αυτός ο κίνδυνος».

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ