aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Α' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΑΠΟΕΛΕπιβάλλεται να πετούν σπίθες!

Επιβάλλεται να πετούν σπίθες!

ΤΟΥ ΑΝΔΡΕΑ ΜΑΥΡΟΥ

Ο Γιώργος Δώνης μέσα από τις προπονήσεις και τη μελέτη του αντιπάλου, προφανώς και έχει καταλήξει σε μεγάλο βαθμό στις επιλογές του για το αρχικό σχήμα. Όποιο σύστημα και αν επιλέξει, όμως, όποιοι και αν συνθέσουν την ενδεκάδα, ο στόχος δεν διαφοροποιείται: Νίκη και μόνο νίκη. Αυτό είναι το σύνθημα που έχει πέσει στο προπονητικό κέντρο του ΑΠΟΕΛ ενόψει του αυριανού ντέρμπι απέναντι στην Ομόνοια, με τους ποδοσφαιριστές να δηλώνουν αποφασισμένοι για να τα δώσουν όλα στον αγωνιστικό χώρο του σταδίου της πρωτεύουσας, ώστε να φτάσουν στην επιτυχία που θα προσδώσει στην ομάδα άλλον αέρα ενόψει της συνέχειας.

Σοβαρότητα, πειθαρχία, συγκέντρωση, υπομονή, περιορισμός στο ελάχιστο των λαθών, ψυχραιμία, αποφασιστικότητα και πρέσινγκ, είναι τα στοιχεία που ζητά ο Ελλαδίτης προπονητής να διέπουν τις κινήσεις των παικτών του. Στοιχεία απαραίτητα σε τέτοιας σπουδαιότητας ματς. Οι παίκτες, εν ολίγοις, επιβάλλεται να πετούν σπίθες! Με καρδιά να χτυπά αποκλειστικά στην επιτυχία, οι γαλαζοκίτρινοι παρουσιάζονται πανέτοιμοι να «χτυπήσουν» άλλη μια νίκη επί του «αιώνιου» αντιπάλου, μαγνητίζοντας βαθμολογικά και αγωνιστικά οφέλη.

Η διαφορά από την αυριανή αντίπαλο μπορεί να είναι στους δύο βαθμούς, αλλά δεν πρέπει να ξεχνάμε πως ο ΑΠΟΕΛ μετρά και δύο παιχνίδια λιγότερα από τους πράσινους. Οπότε, είναι στη μέση και το κίνητρο να υποσκελίσουν βαθμολογικά την ομάδα του Πάμπου Χριστοδούλου, αρχίζοντας έτσι την αναρρίχηση στα υψηλότερα δώματα του βαθμολογικού πίνακα. Ο δρόμος στο πρωτάθλημα είναι μακρύς, αλλά με τον ΑΠΟΕΛ να έχει χάσει σε οκτώ αναμετρήσεις δέκα βαθμούς, εννοείται πως τα περιθώρια για περαιτέρω βαθμολογικές απώλειες είναι περιορισμένα.

Σε τέτοιας υφής παιγνίδια, πάντως, ο Δώνης θέλει να βλέπει την ομάδα του να πιέζει ψηλά. Περιμένει από τον επιθετικό και τα εξτρέμ, διαφορετική βέβαια συχνότητα ο καθένας, να πρεσάρουν τα αντίπαλα μπακ όταν παίρνουν την πρώτη μπάλα για να την κατεβάσουν. Και αυτό, για να μη δίνεται η δυνατότητα να κάνουν παιχνίδι από πίσω. Η εν λόγω εντολή, όπως και άλλες, δίνονται στους παίκτες, με την τεχνική ηγεσία να προσδοκεί στην καλύτερη δυνατή εφαρμογή τους.

Δεν χωράει αμφιβολία πως ο χρόνος κυλά υπέρ των γαλαζοκιτρίνων. Οι παίκτες αφομοιώνουν τη φιλοσοφία του προπονητή και το ότι η ομάδα κατάφερε να μη χάσει από την Ντόρτμουντ ενώ προέρχεται από εξαιρετική εμφάνιση απέναντι στην Πάφο, μόνο τυχαίο δεν είναι. Ο Δώνης προσπαθεί σταδιακά να βρει ένα σταθερό κορμό στην Ευρώπη και στην Κύπρο, έτσι ώστε, η ομάδα να αποκτήσει περισσότερους αυτοματισμούς και να αποδίδει πολύ καλύτερα μέσα στον αγωνιστικό χώρο. Άρα, το αυριανό τεστ θα αποτελέσει ακόμη μια φορά «οδηγός» για τη συνέχεια καθώς ακολουθεί ένας «κυκεώνας» αγωνιστικών υποχρεώσεων με υψηλό βαθμό δυσκολίας.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ