aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Επιστροφή στο «θρόνο» για Αντερλεχτ

Η Αντερλεχτ νίκησε 3-1 στην έδρα της Σαρλερουά για την ένατη αγωνιστική των πλέι οφ της Jupiler League και κατέκτησε και μαθηματικά τον τίτλο στο φετινό βελγικό πρωτάθλημα, μια αγωνιστική πριν τη λήξη και πρώτη φορά ύστερα από τρία χρόνια, αποδεικνύοντας τη γενική κυριαρχία της στη χώρα της Βορειοοκεντρικής Ευρώπης.

Οι «αντερλεχτουά» ήθελαν δικιά τους νίκη για να μην ενδιαφέρονται για τα άλλα αποτελέσματα, όμως θα τους βοηθούσε, ούτως η άλλως, και η ήττα της Μπριζ με 1-2 στην Οστάνδη, ώστε να κατακτήσει τον τίτλο για 34η φορά, ούσα η παντοκράτειρα του χώρου. Οι «αντερλεχτουά» βρέθηκαν να χάνουν με 0-1 από το γκολ του Μπεντιά στο 27′, όμως αντεπιτέθηκαν και πανηγύρισαν τον τίτλο με τα τέρματα των Τεόντοτσικ στο 59’ και 81’ και του Μπρούνο στο 87′, αφήνοντας στην αγωνία την τέταρτη θέση τους γηπεδούχους την τελευταία αγωνιστική.

Όσο για τους «μπριζουά», δεν κράτησαν τα προσχήματα και τις λιγοστές ελπίδες τους για να «κλέψουν» και να υπερασπιστούν τον τίτλο τους, αφού έχασαν με 1-2 στην έδρα της Οστάνδης και θα αρκεστούν στη συμμετοχή στα προκριματικά του επόμενου Τσάμπιονς Λιγκ, αφήνοντας τους γηπεδούχους στο +3 στην τέταρτη θέση και πιο κοντά στον τελικό του Europa League. Ο Ρόζεναλ στο 30’ άνοιξε το σκορ, ο Βέσλεϊ ισοφάρισε στο 72’ και ο Ακπαλά έκανε στο 82’ το 2-1. Σάρωσε τη Βάρεγκεμ η Γάνδη με 5-2 εντός έδρας, είναι μαθηματικά τρίτη και άφησε τους φιλοξενούμενους οριστικά εκτός Ευρώπης.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ