aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Α' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΑΠΟΕΛ«Επιδρομή» στον Περσικό Κόλπο

«Επιδρομή» στον Περσικό Κόλπο

ΤΟΥ ΓΙΩΡΓΟΥ ΚΥΡΙΑΚΟΥ

Από προχθές βουίζει η πιάτσα για το νέο «hot» όνομα, τον Ιρανό διεθνή Μεχντί Ταρεμί, που ενδιαφέρει τον ΑΠΟΕΛ για την επίθεση. Και όντως πρόκειται για εξαιρετική περίπτωση, η οποία ωστόσο μόνο εύκολη δεν είναι.

Ο λόγος δεν είναι άλλος από τις παραστάσεις που έχει ο Ιρανός διεθνής, αλλά και την προοπτική στο ποδοσφαιρικό του μέλλον το οποίο προδιαγράφεται λαμπρό! Το νεαρό της ηλικίας του (24 μόλις χρονών), αλλά και τα δείγματα γραφής του στην ομάδα του (Περσέπολις) είναι τέτοια που καθιστούν το ενδεχόμενο να πει «ναι» στους πρωταθλητές, αν όχι απομακρυσμένο, τουλάχιστον εξαιρετικά δύσκολο. Το παλεύουν πάντως με όλες τις δυνάμεις και τα «μέσα»!

Όταν για τον συγκεκριμένο ποδοσφαιριστή ενδιαφέρονται ομάδες από την Κροατία (Δυναμό Ζάγκρεμπ), την Ολλανδία, αλλά και την Ελλάδα (Ολυμπιακός, ΑΕΚ, ΠΑΟΚ, ΑΕΚ), εύκολα μπορεί να αντιληφθεί κάποιος τον βαθμό δυσκολίας να τον ντύσει στα γαλαζοκίτρινα. Συν το ότι έχει συμβόλαιο με την Περσέπολη για έξι ακόμα μήνες. Σύμφωνα με τις πληροφορίες (επισήμως ωστόσο τίποτα), φέρουν τον ΑΠΟΕΛ να έχει κάνει πρόταση στον ποδοσφαιριστή και απλά αναμένει την απάντησή του.

Πρόταση η οποία αποτελεί (οικονομική) υπέρβαση για τους γαλαζοκίτρινους, αλλά και πάλι το εμπόδιο παραμένει ψηλό για να πει το «ναι» ο Ταρεμί. Η πρόκληση του Τσάμπιονς Λιγκ, όπως και το οικονομικό αποτελούν σαφώς «γαργαλιστικά» κίνητρα για τον διεθνή Ιρανό, το πρόβλημα ωστόσο είναι πως μπαίνουν και οι προτάσεις των άλλων ομάδων στη μέση.

Γι’ αυτό και ο Μεχντί Ταρεμί ζήτησε άδεια από την ομάδα του να απέχει από τις προπονήσεις προκειμένου να αποφασίσει για το μέλλον του. Το σίγουρο είναι πως στον ΑΠΟΕΛ στοχεύουν ψηλά, τόσο στο θέμα του επιθετικού, όσο και σ’ αυτό του κεντρικού αμυντικού, αφού ο στόχος είναι οι χρυσοφόροι όμιλοι του Τσάμπιονς Λιγκ. Παράλληλα, θα πρέπει να πούμε πως τώρα που ανοίγει το παζάρι (από την 1η Ιουλίου) οι «ευκαιρίες» δεν θα λείψουν για να μπορέσουν οι πρωταθλητές να προσθέσουν στο ρόστερ τους παίκτες εκείνους που ψάχνουν και θα κάνουν τη διαφορά στον (νέο) ΑΠΟΕΛ.

ΠΟΙΟΣ ΕΙΝΑΙ ΠΟΙΟΣ

Στα 24 του χρόνια (18 Ιουλίου 1992), ο Μεχντί Ταρεμί βρίσκεται στα καλύτερά του και κάθε άλλο παρά τυχαία βρίσκεται στο στόχαστρο αρκετών ομάδων. Από τα 20 του το ταλέντο του ξεχώρισε στην Ιράνγιαβάν, με την οποία σε 22 συμμετοχές (2012-2014) πέτυχε δώδεκα τέρματα, κάτι που αποτέλεσε και το «διαβατήριο» για την Περσέπολη. Ομάδα με τα χρώματα της οποίας σε δύο σεζόν (2014-2016 μέτρησε 80 συμμετοχές και 41 τέρματα. Παίκτης με φοβερά σωματικά προσόντα και ταχύτητα, γι’ αυτό και χαρακτηρίζεται ως «ο Πέρσης Ζλάταν». Στην εθνική ομάδα της χώρας του μετρά 19 συμμετοχές, ενώ πέτυχε και δέκα γκολ.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ