aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Α' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΑΠΟΕΛΈπιασε κορυφή με σούπερ Πιέρο και Εφραίμ (vid&pics)

Έπιασε κορυφή με σούπερ Πιέρο και Εφραίμ (vid&pics)

ΤΟΥ ΓΙΩΡΓΟΥ ΗΡΑΚΛΕΟΥΣ

Εύκολο απόγευμα είχε ο ΑΠΟΕΛ στο ΓΣΠ, ο οποίος «καθάρισε» τον Άρη  με 5-0 έχοντας σε τρελά κέφια τον Σωτηρίου ο οποίος πέτυχε χατ-τρικ (24’,28’, 54’) φτάνοντας τα 12 τέρματα στο φετινό πρωτάθλημα ενώ ο Εφραίμ σημείωσε τα άλλα δύο τέρματα της αναμέτρησης (37’,88’) φέρνοντας τον ΑΠΟΕΛ μόνο στην κορυφή του βαθμολογικού πινάκα για πρώτη φορά στο φετινό πρωτάθλημα.

Φουριόζος μπήκε ο ΑΠΟΕΛ στο πρώτο ημίχρονο και κατάφερε να  εξουδετερώσει τον Άρη απο νωρίς καθώς  επέβαλε τον δικό του ρυθμό στον αγώνα έφτασε στο 3-0 απο το 37’ έχοντας ορεξάτους τους Εφραίμ Μπερτόλιο και Σωτηρίου.

Οι γαλαζοκίτρινοι προτού καταφέρουν να ανοίξουν τον σκορ στο 24’ με τον Σωτηρίου, ζήτησαν σε τρείς περιπτώσεις παράβαση εντός της αντίπαλης περιοχής, ωστόσο ο κ. Αθανασίου υπέδειξε να συνεχιστεί το παιχνίδι και στις τρείς φάσεις.

Αρχικά το σκορ στον αγώνα άνοιξε με κεφαλία ο Σωτηρίου στο 24’ έπειτα απο ασίστ του Εφραίμ, για να έρθει λίγο αργότερα στο 28’ ο ίδιος ποδοσφαιριστής να διπλασιάσει τα τέρματα του ίδιου και της ομάδας του σκοράροντας και πάλι με κεφαλιά έπειτα απο ασίστ του Μπερτόλιο. Στο 37’ ο Εφραίμ με εύστοχη εκτέλεση φάουλ αύξησε την διαφορά στα τρία τέρματα το οποίο ήταν και το σκορ ημιχρόνου.

Απο την άλλη ο Άρης αφέθηκε στις ορέξεις του ΑΠΟΕΛ και δεν κατάφερε να σε καμία περιπτώση να δυσκολέψει τους γηπεδούχους, παρά το γεγονός οτι προσπάθησε να κρατήσει μπάλα κατι όμως που δεν απέτρεψε τον αντίπαλο του.

Οι δύο τεχνικοί προχώρησαν σε αλλαγές στο ημίχρονο. Ο Τόμας Κρίστιανσεν απέσυρε τον Αστίθ, τη θέση του οποίου πήρε ο Αρτυματάς ενώ ο Νικόλας Μαρτίδης έριξε στη μάχη τους Ράντου και Παχίπη στις θέσεις των Αντωνίου και Κυριάκου. Στο δεύτερο ημίχρονο ο ΑΠΟΕΛ μπήκε πιο χαλαρός έχοντας το σημαντικότατο προβάδισμα του 3-0, ωστόσο λίγο αργότερα ο Μπερτόλιο στο 54’ κέρδισε πέναλτι έπειτα απο παράβαση του Ράντου, το οποίο εκτέλεσε ο Σωτηρίου για να πετύχει και το πρώτο χατ-τρικ στην καριέρα του.

Μετά και το 4-0 ο ρυθμός του αγώνα έπεσε αισθητά και οι δύο ομάδες βρήκαν λιγοστές ευκαιρίες μέχρι το 88’ όπου ο Βάντερ σέρβιρε έτοιμο γκολ στον Εφραίμ για να σημειώσει και το τελικό 5-0.


ΑΠΟΕΛ (Τόμας Κρίστιανσεν): Βάντερμαν, Μερκής, Αστίθ (45′ Αρτυματάς), Μιλάνοφ, Ιωάννου, Μοράις, Μπερτόλιο (67′ Ορλάντι), Βινίσιους, Αλωνεύτης (62′ Βάντερ), Εφραίμ, Πίερος

Άρης (Νικολάς Μαρτίδης): Γκολζ, Θεοφίλου, Αντωνίου (45′ Ράντου), Αουρέλιο, Ευσταθίου, Μάρτινς, Κυριάκου (45′ Παχίπης), Βελνά, Παύλου (69′ Φράγκου), Μαραγκουδάκης, Σκούρτης

Σκόρερ: 24′, 28′, 54′ Σωτηρίου, 37′,88′ Εφραίμ

Κίτρινες: 80′ Ιωάννου / 56′ Ευσταθίου, 64′ Μαραγκουδάκης

Στάδιο: ΓΣΠ.

Διαιτητής: Νικόλας Αθανασίου.

Α’ βοηθός: Στέλιος Νικήτα.

Β’ βοηθός: Νίκος Εγγλέζου.

Τέταρτος: Νικόλας Νεοκλέους.

Παρατηρητής διαιτησίας: Ανδρέας Δημητρίου.

Παρατηρητής διαιτησίας: Ανδρέας Ξάνθου.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ