aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Επάνοδος σε νίκες για τον ΑΠΟΕΛ

ΤΟΥ ΜΑΡΙΟΥ ΠΟΛΥΔΩΡΟΥ

Η αλήθεια είναι ότι το ΑΠΟΕΛ, παρουσίαζε μιαν κάμψη στην απόδοση του τελευταία. Αυτό όμως δεν συνεχίστηκε, στο Κυριακάτικο παιχνίδι που έγινε στο “Τ. Παπαδόπουλος-Ελευθερία”, όπου φιλοξενήθηκε από την ΕΘΑ. Οι γαλαζοκίτρινοι φάνηκαν… αγενείς φιλοξενούμενοι καθώς πήραν από εκεί το ροζ φύλλο αγώνα και συνεχίζουν την προσπάθεια για το στόχο τους, που -επί του παρόντος- περιορίζεται στην 3η θέση. Όλα αυτά μετά από μιαν καλή εμφάνιση των νικητών, ειδικότερα στο πρώτο μισό.

Δίκαιη η επικράτηση (πιο εύκολη απ` ότι δείχνει η τελική διαφορά των 9 πόντων) για το συγκρότημα του Δημήτρη Κουστένη και αυτό από τη στιγμή που το ΑΠΟΕΛ, απέκτησε ξεκάθαρο προβάδισμα από το ημίχρονο και το συντήρησε στην επανάληψη, παρά την προσπάθεια που έκαναν οι κιτρινόμαυροι σε αυτό το διάστημα. Ήταν όμως πολύ δύσκολο να ανέτρεπαν την κατάσταση παρά τη μείωση στην 4η περίοδο και επομένως, παρέμειναν στις δυο μόλις νίκες σε δέκα παιχνίδια ενώ είναι και ουραγοί στον πίνακα…

Σκορ στο 23-41 για το ΑΠΟΕΛ, όταν έληξε το ημίχρονο! Συνεχόμενο το προβάδισμα για τους γαλαζοκίτρινους που κατά κύριο λόγο βασίστηκε στην πολύ δυνατή τους άμυνα. Στοιχείο που ανάγκασε τους γηπεδούχους σε πολλές άστοχες επιλογές και σε χαμηλά ποσοστά ευστοχίας. Ο Μπουρνατόσκι είχε τον κύριο λόγο στον εκτελεστικό τομέα για το ΑΠΟΕΛ και αφού η ομάδα του προηγήθηκε με 10-22 στο 10`, στη συνέχεια ανέβασε και άλλο τη διαφορά με σταθερή ακρίβεια. Έτσι φθάσαμε στο +18, όταν έληξε το ημίχρονο.

Ισορροπημένο το παιχνίδι κατά την 3η περίοδο. Η ΕΘΑ προσπάθησε να πιέσει στην άμυνα και από εκεί να βρει τρόπους για να ρίξει τη διαφορά. Τη στιγμή όμως που οι γηπεδούχοι προσπαθούσαν να δώσουν έναν γρήγορο ρυθμό στο παιχνίδι, αυτό έγινε μεν, αλλά ο αντίπαλος τους είχε τις απαντήσεις. Έτσι η μεγάλη διαφορά δεν παρουσίασε μεταβολές και ενώ στο 30` το σκορ πήγε στο 38-57 με τον Ράιτ να δίνει πόντους στο ΑΠΟΕΛ σε αυτό το διάστημα.

Απέλπιδα προσπάθεια για την ΕΘΑ να ρίξει τη διαφορά στην 4η περίοδο. Το ΑΠΟΕΛ παρουσίαζε κάποια προβλήματα στην άμυνα και έτσι στο 35`, η διαφορά μειώθηκε μετά από αρκετή ώρα στους 12. Σκορ 53-65 και πλέον το παιχνίδι παρουσίαζε ενδιαφέρον. Μάλιστα στο 38`, η ΕΘΑ μείωσε στο -8 (59-67), αλλά ως εκεί ήταν. Το μικρό σερί 0-4 που έκανε το ΑΠΟΕΛ αμέσως μετά, με το οποίο η διαφορά ανέβηκε στους 12 (59-71) ήταν και αυτό που επί της ουσίας έκρινε οριστικά τη νίκη για τους γαλαζοκίτρινους. Τελικό σκορ 62-71.

Σκορ ανά περίοδο: 10-22, 13-19, 15-16, 24-14.

Σκορ ανά δεκάλεπτο: 10-22, 23-41, 38-57, 62-71.

ΕΘΑ (Ν. Παπαδόπουλος): Άξεν 5, Εσχό 21 (1), Ορτίθ 12 (1), Πηλαβάς, Χρίστου, Λοϊζίδης 5, Ουόλκερ 16 (1), Παπαμιχαήλ 3 (1).

ΑΠΟΕΛ (Δ. Κουστένης): Κούνας 3 (1), Μπράουν 10 (2), Μπουρνατόσκι 18, Μόμπλι 3 (1), Ράιτ 21, Μπάσεϊ 13 (1), Κοιλαράς 3 (1), Κασκίρης.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ