aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Επανήλθε εκεί που… ξέρει o Kεραυνός!

ΤΟΥ ΜΑΡΙΟΥ ΠΟΛΥΔΩΡΟΥ

Τελικά, η εκτός έδρας ήττα από την ΑΕΚ, στην προηγούμενη αγωνιστική δε φάνηκε να επηρεάζει ούτε στο ελάχιστο τους ερυθροκίτρινους του Κεραυνού! Αυτό αποδείχθηκε βάση της απόδοσης που είχαν στο δεύτερο μισό του… αιώνιου ντέρμπι της Κυπριακής καλαθόσφαιρας που έγινε το βράδυ της Παρασκευής στο «Κ. Παπαέλληνας». Στην έδρα του δηλαδή, όπου επιβλήθηκε του ΑΠΟΕΛ με σκορ 78-69.

Αυτή, ήταν η τέταρτη νίκη των ερυθροκίτρινων, πάνω στο ΑΠΟΕΛ σε ισάριθμα παιχνίδια στη φετινή χρονιά! Κορυφαίος των νικητών, ο Αμπουκάρ που σκόραρε 22 πόντους, οδηγώντας την ομάδα του στη νίκη, μια νίκη δίκαιη βάση της εικόνας που είχε ο Κεραυνός στην επανάληψη.

Καλύτερο ξεκίνημα (2-8) για το ΑΠΟΕΛ στο ντέρμπι, με τους γαλαζοκίτρινους να επιβάλλουν ένα γρήγορο ρυθμό και να δημιουργούν προβλήματα στην άμυνα των γηπεδούχων. Αυτά τα… θέματα, για τον Κεραυνό μεγάλωναν όσο περνούσε η ώρα για την 1η περίοδο. Παρά το ότι ο Κεραυνός προσπέρασε με 12-11 (από 5-11) εν τούτοις η εντυπωσιακή ευστοχία των φιλοξενουμένων με μπροστάρη τον Μπάσεϊ, απέφερε το 16-25, που ήταν το σκορ στο 10λεπτο.

Όσο για τη 2η περίοδο, ο Κεραυνός περιόρισε μεν την ευστοχία των αντιπάλων του, αλλά αντιμετώπιζε ο ίδιος πρόβλημα στην επίθεση και έτσι στο 14` η υπέρ του ΑΠΟΕΛ, διαφορά, ανέβηκε στους 10! Σκορ 24-34. Κάπου εκεί ήταν που βρήκε τις λύσεις και στις δυο πλευρές του γηπέδου ο Κεραυνός που σταδιακά έριχνε τη διαφορά, η οποία έπεσε ως το -2 (36-38), λίγο πριν το τέλος του ημιχρόνου, σημείο στο οποίο οι γαλαζοκίτρινοι προηγήθηκαν με 36-40.

Κυρίαρχος στην 3η περίοδο ο Κεραυνός! Από το ξεκίνημα της επανάληψης, οι ερυθροκίτρινοι όχι μόνο κατάφεραν να επιβάλουν ένα γρήγορο τέμπο στο παιχνίδι, αλλά και στην επίθεση εύρισκαν πολλές λύσεις, χάριν κυρίως στο σκοράρισμα του Αμπουκάρ. Αν και το ΑΠΟΕΛ, που από νωρίς βρέθηκε πίσω στο σκορ, αρχικά παρέμενε κοντά στη συνέχεια και συγκεκριμένα στο 28`, οι ερυθροκίτρινοι ανέβασαν τη διαφορά στους 10 (58-48) αλλά στο τέλος της 3ης περιόδου το ΑΠΟΕΛ μείωσε στο -6 και έτσι η 4η περίοδος, ξεκινούσε με το σκορ στο 61-55 για τον Κεραυνό.

Οι ισορροπίες ήταν λεπτές μεν, αλλά ο Κεραυνός συνέχισε στον ίδιο ρυθμό που είχε στην προηγούμενη περίοδο. Όχι μόνο κράτησε την υπέρ του διαφορά στην αρχή, αλλά στο 33`, ανέβασε τη διαφορά στους 12 (70-58) και έδειχνε να είναι πιο κοντά στη νίκη. Το χρονόμετρο πέρασε και το 35`με το σκορ να είναι στο 70-60 και πλέον το ΑΠΟΕΛ, πίεζε για να μειώσει, σε ανατρέψιμα επίπεδα. Επί της ουσίας όμως, το ντέρμπι κρίθηκε οριστικά στο 38`, όταν το σκορ πήγε στο 78-65 (στο +13) για τον Κεραυνό που τελικά πήρε τη νίκη στο ντέρμπι με τελικό σκορ 78-69.

Σκορ ανά δεκάλεπτο: 16-25, 36-40, 61-55, 78-69.

Κεραυνός (Χ. Λειβαδιώτης): Ρος 13 (1), Ο`Μπράιαν 7, Μπάρκερ 9 (1), Αμπουκάρ 22, Μιχαήλ 12 (3), Παρκς 12, Ανδρέου, Νεοφύτου, Θεοχαρίδης 3 (1).

ΑΠΟΕΛ (Δ. Κουστένης): Κασκίρης 4, Μόμπλι 22, Μπράουν 5 (1), Μπάσεϊ 21 (4), Παντούρης 6, Μύθιλλος, Μπουρνατόσκι 8 (2), Ράιτ 3.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ