aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Α' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΑΠΟΕΛΈντονος ο προβληματισμός στον ΑΠΟΕΛ, πρέπει να αλλάξει κατεύθυνση

Έντονος ο προβληματισμός στον ΑΠΟΕΛ, πρέπει να αλλάξει κατεύθυνση

ΤΟΥ ΠΑΝΙΚΟΥ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ

RADIO ACTIVE (ΟΙ ΠΡΟΠΟΝΗΤΕΣ ΤΗΣ ΕΞΕΔΡΑΣ 18.00-19.00) ΤΗΛ. 22-744333

Έντονος είναι ο προβληματισμός στον ΑΠΟΕΛ για την απομάκρυνση μεγάλης μερίδας οπαδών του από το γήπεδο. Για άλλη μια φορά αποτυπώθηκε σε δηλώσεις που έγιναν από μέρους του προέδρου Πρόδρομου Πετρίδη και Νεκτάριου Πετεβίνου με αφορμή τα μόλις 2.300 πακέτα που διατέθηκαν για τους αγώνες του Γιουρόπα Λιγκ. Αριθμός μικρός και δικαιολογημένο το παράπονο των ανθρώπων της διοίκησης.

Ο ΑΠΟΕΛ είναι η μοναδική ομάδα που κράτησε ψηλά τη σημεία της αντι-κάρτας από την πρώτη στιγμή που εφαρμόστηκε σε αντίθεση με άλλες ομάδες που είτε εκφράστηκαν ήπια, είτε η αντίδραση τους ήταν μικρότερης χρονικής διάρκειας, είτε δεν αντέδρασαν καθόλου ή και ευνόησαν την εφαρμογή της.

Αυτή την επιμονή στην κατάργηση της κάρτας πιθανό σήμερα να πληρώνει σε αντίθεση με άλλες ομάδες. Σήμερα με πρόχειρους υπολογισμούς οι Αποελίστες θα πρέπει να ξεπερνούν τις 16.000 που είναι κάτοχοι κάρτας φιλάθλου και αυτό με βάση πάντα τα εισιτήρια που διατέθηκαν στο πρόσφατο παιχνίδι πλέϊ οφ Τσάμπιονς Λιγκ με αντίπαλο τον Άγιαξ. Υπάρχουν δηλαδή αρκετές χιλιάδες άνθρωποι που θα μπορούσαν να πάνε στο γήπεδο και δεν το κάνουν.

Είναι ένας καλός λόγος για τη διοίκηση να επανεξετάσει την οπτική της, να επανεξετάσει την κατεύθυνση που έχει πάρει στο θέμα αύξησης φιλάθλων. Η επιμονή της στην κατάργηση της κάρτας φαίνεται σήμερα να αποτελεί πληγή. Γιατί η προδιάθεση των οπαδών του ΑΠΟΕΛ πως σύντομα, θα πέσει ο νόμος κατά τα φαινόμενα έχει επηρεάσει αρκετούς οπαδούς που περιμένουν τις εξελίξεις. Αναμένουν σε κάθε συνεδρία της Βουλής πως κάτι θα αλλάξει. Κι’ όμως ο Υπουργός Δικαιοσύνης Γιώργος Σαββίδης την περασμένη εβδομάδα μιλώντας στον «Active» το είχε ξεκαθαρίσει για πολλοστή φορά, όπως και ο προκάτοχος του (Ιωνάς Νικολάου) που την εφάρμοσε. «Η κάρτα ήρθε για να μείνει» είπε, οπότε είναι ουτοπικό να πιστεύει κάποιος ότι θα αλλάξει. Ή τουλάχιστον να αλλάξει μέσα στους επόμενους μήνες.

Ο ΑΠΟΕΛ, η διοίκηση του δηλαδή αυτή τη στιγμή θα πρέπει να βρει τον τρόπο μέσα από άλλη διαλεκτική πρώτα απ’ όλα να πείσει τους οπαδούς του, που δεν είναι λίγοι εκείνοι που ήδη έχουν εξασφαλίσει κάρτα να επιστρέψουν στο γήπεδο ή να γίνουν συχνότεροι επισκέπτες στους εντός έδρας αγώνες. Εξίσου σημαντικό είναι να καλλιεργήσει πρόσφορο έδαφος για την αύξηση των οπαδών με κάρτα έτσι ώστε να δημιουργήσει δυναμική και να αποκτήσει οφέλη από την ηθική συμπαράσταση.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ