aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Α' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΑΠΟΕΛΕντογκαλά: «Ο ΑΠΟΕΛ είναι ΑΠΟΕΛ, οι καλές μέρες θα ξαναέρθουν»

Εντογκαλά: «Ο ΑΠΟΕΛ είναι ΑΠΟΕΛ, οι καλές μέρες θα ξαναέρθουν»

Πεπεισμένος ότι ο ΑΠΟΕΛ σύντομα θα βρει τον δρόμο του και θα επιστρέψει στους τίτλους δήλωσε ο Ντιεμερσί Εντογκαλά. Σε συνέντευξη που παραχώρησε στην ιστοσελίδα «Lesoir.be», πριν το ντέρμπι με την Ομόνοια, ο Βέλγος εξτρέμ σημειώνει την ανοδική του πορεία, όμως υπογραμμίζει ότι ακόμα δεν είναι καθοριστικός στην ομάδα. Βεβαίως, τα δεδομένα ήταν διαφορετικά στο ντέρμπι «αιωνίων» με την Ομόνοια, καθώς ο βραχύσωμος άσος ήταν εκ των κορυφαίων.

Αναλυτικά οι δηλώσεις

«Δεν κάνουμε συνεχόμενες νίκες και αυτό είναι ένα μικρό πρόβλημα. Παρόλο που πέρασε καιρός από την τελευταία μας ήττα, δυστυχώς είμαστε στη μέση του βαθμολογικού πίνακα επειδή δεν έχουμε συνεχόμενες νίκες. Παρόλα αυτά είμαστε κυρίαρχοι σχεδόν σε όλα τα ματς, μετά από το άσχημο ξεκίνημα στη σεζόν. Προσωπικά τα πράγματα για εμένα πάνε πολύ καλά. Παίζω καλά, όμως εφόσον δεν κερδίζουμε και σκοράρουμε λίγα γκολ, ακόμα δεν είμαι καθοριστικός. Συχνά έχουμε χαμηλά σκορ στα παιχνίδια μας επειδή οι ομάδες παίζουν αμυντικά όταν μας αντιμετωπίζουν.

Ο ΑΠΟΕΛ αξίζει σεβασμό και έχει μεγάλη φήμη σαν ομάδα ακόμα και αν τα τελευταία δύο χρόνια τα πράγματα δεν είναι τόσο καλά όπως πριν. Παρόλα αυτά ο ΑΠΟΕΛ είναι ΑΠΟΕΛ και οι καλές μέρες θα ξαναέρθουν».

Για τη βαθμολογική διαφορά από την κορυφή: «Πρέπει να κάνουμε συνεχείς νίκες για να μειώσουμε τη διαφορά με τους τρεις πρώτους. Έχουμε χρόνο ακόμα για να εξασφαλίσουμε την είσοδο στα πλέι-οφ, όμως πρέπει να συνεχίσουμε με θετικά αποτελέσματα. Ο ΑΠΟΕΛ είναι η πιο πετυχημένη ομάδα στην Κύπρο και ήταν πρωταθλητής για εφτά συνεχόμενα χρόνια. Εδώ και δύο χρόνια δεν το έχει κατακτήσει».

Για το πόσο επηρέασε τον ΑΠΟΕΛ η πανδημία: «Ο ΑΠΟΕΛ κτυπήθηκε πολύ από τον κορωνοϊό και από την οικονομική κρίση που προέκυψε από την πανδημία. Ξέρουμε πως αυτό είναι κακή τύχη, όμως είμαι σίγουρος πως θα ανατρέψουμε την κατάσταση βλέποντας το πως παίζουμε. Ήδη το κάναμε αυτό στο παρελθόν. Ο κόσμος του ΑΠΟΕΛ είναι φοβερός».

Για το κυπριακό πρωτάθλημα σε σύγκριση με το βελγικό: «Το βελγικό πρωτάθλημα είναι σε πιο ψηλό επίπεδο όμως το κυπριακό πρωτάθλημα δεν είναι καθόλου εύκολο».

Για τον Στέλιο Αντρέου και την πορεία του με την Σαρλερουά: «Δεν εκπλήσσομαι από τις επιτυχίες του, είναι ένας καλός παίκτης με λαμπρό μέλλον. Είναι ήρεμος με την μπάλα και καλός στις μονομαχίες. Υπάρχει μια νέα γενιά Κύπριων με πολύ καλούς παίκτες και είναι ένας απ’ αυτούς. Η Σαρλερουά αρέσκεται στο να αναδεικνύει νεαρούς παίκτες και είναι ιδανική ομάδα για αυτόν. Όταν είδα ότι υπέγραψε εκεί το βρήκα ενδιαφέρον».

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ