aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Α' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΑΠΟΕΛΕνσούε: Οι €100.000 οι «παπάδες», οι… καβγάδες και το τέλος

Ενσούε: Οι €100.000 οι «παπάδες», οι… καβγάδες και το τέλος

ΤΟΥ ΣΙΜΟΥ ΠΑΦΙΤΗ

Το… σίριαλ Εμίλιο Ενσούε έλαβε τέλος (;) το βράδυ της Πέμπτης (28/2). Ο ΑΠΟΕΛ ανακοίνωσε τη μονομερή διακοπή συμβολαίου του Ισπανού ακραίου αμυντικού εξαιτίας σοβαρού πειθαρχικού παραπτώματος. Η διοίκηση των γαλαζοκιτρίνων καταγγέλλει τον 29χρονο ποδοσφαιριστή ότι αγνόησε τις επανειλημμένες κλήσεις που του έγιναν να παρουσιαστεί, αρχικά ενώπιον του ερευνώντα λειτουργού και στη συνέχεια ενώπιον του Πειθαρχικού Συμβουλίου, είτε προσωπικά είτε αποστέλλοντας τη θέση του γραπτώς.

Ένα χρόνο μετά την μετεγγραφή του στον ΑΠΟΕΛ ο Ενσούε αποχωρεί από τον «Αρχάγγελο», έχοντας στην… πλάτη του την ετικέτα της πιο ακριβής προσθήκης ακραίου αμυντικού στην ιστορία του συλλόγου. Οι γαλαζοκίτρινοι πλήρωσαν 100.000 ευρώ στην Μπέρμιγχαμ για να φέρουν στην Κύπρο τον Ενσούε, η συμβολή του οποίου στην κατάκτηση του περσινού πρωταθλήματος ήταν κάτι περισσότερο από σημαντική.

Διαβάστε επίσης:«Τελείωσε» μονομερώς τον Ενσούε με «καρφιά» ο ΑΠΟΕΛ (ανακοίνωση)

Εφτά γκολ σε 17 συμμετοχές, εκ των οποίων αρκετά καθοριστικά, στο δεύτερο μισό της περσινής σεζόν ήταν οι επιδόσεις του Ενσούε, ο οποίος από νωρίς «έκλεψε» τις εντυπώσεις με τα γερά πνευμόνια, τον τσαμπουκά και τις επιθετικές αρετές του.

Η απουσία του λόγω τραυματισμού στα αρχικά στάδια της φετινής χρονιάς ήταν από τους κύριους λόγους των μέτριων εμφανίσεων του ΑΠΟΕΛ. Η επιστροφή του στην αγωνιστική δράση στο ντέρμπι με τον Απόλλωνα για την 11η αγωνιστική στις 3 Δεκεμβρίου συνοδεύτηκε με το εντυπωσιακό 5-1 και τον Πάολο Τραμετσάνι να «λανσάρει» για πρώτη φορά το 3-5-2, με το οποίο ο ΑΠΟΕΛ πορεύτηκε στη συνέχεια και κάλυψε το χαμένο έδαφος στη μάχη της διεκδίκησης του πρωταθλήματος.

Το επεισόδιο με τον Πάολο Τραμετσάνι ήταν «μονόδρομος» για τη διοίκηση του ΑΠΟΕΛ, καθώς τέτοιες συμπεριφορές δύσκολα μπορούν να συγχωρεθούν και ο Ιταλός τεχνικός ήταν ανένδοτος. Η διοίκηση του ΑΠΟΕΛ «ζύγισε» τα δεδομένα και έδειξε… κόκκινη κάρτα στον Ενσούε, ο οποίος και στο παρελθόν υπέπεσε ξανά σε πειθαρχικό παράπτωμα (αργοπορημένη επιστροφή από την πατρίδα του χωρίς να ενημερώσει κανένα).

Παρά τη δεδομένη αξία του ποδοσφαιριστή οι ισορροπίες στα αποδυτήρια της ομάδας αποτελούν πολύ μεγαλύτερη συστατικό επιτυχίας και στον ΑΠΟΕΛ παρά το αγωνιστικό και οικονομικό κόστος έστειλαν ηχηρό μήνυμα σε όσους απαρτίζουν το οικοδόμημα.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ