aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Α' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΑΠΟΕΛΕΝΠ για Θεοδώρου: «Η ρήτρα που επικαλείται είναι παράνομη, λανθασμένη και καταχρηστική»

ΕΝΠ για Θεοδώρου: «Η ρήτρα που επικαλείται είναι παράνομη, λανθασμένη και καταχρηστική»

Κατά μέτωπο επίθεση προς τον ποδοσφαιριστή Δημήτρη Θεοδώρου εξαπέλυσε με ανακοίνωση της η Ένωση Νέων Παραλιμνίου.

Διαβάστε επίσης: ΑΠΟΕΛ: «Ραντεβού» στις 28 Ιουνίου, πάει Βουλγαρία!

Οι βυσσινί ξεκαθαρίζουν πως στις 3 Ιουνίου πήραν επιστολή από τον εν λόγω ποδοσφαιριστή στην οποία τους δήλωσε πως θεωρεί πως έχει μονομερές δικαίωμα τερματισμού της εργοδότησης του, κατ’ επέκταση ότι δικαιούται να υπογράψει με άλλη ομάδα χωρίς τη δική τους συγκατάθεση. Κι αυτό βάσει μιας συγκεκριμένης ρήτρας, ενός προτύπου «Ενιαίου Συμβολαίου Εργοδότησης».

Μια ρήτρα που όπως χαρακτηριστικά τονίζουν είναι παράνομη, λανθασμένη, καταχρηστική και ήδη απαλειφθείσα από τους υφιστάμενους κανονισμούς.

Η ανακοίνωση της ΕΝΠ:

Ενημέρωση στους μετόχους της Ένωσις Νέων Παραλιμνίου (Ποδόσφαιρο) Δημόσια Λίμιτεδ και στα μέλη, φίλους και οπαδούς του Σωματείου, όσον αφορά το ζήτημα που προέκυψε για τον ποδοσφαιριστή της ομάδας μας κύριο Δημήτρη Θεόδωρου.

Φίλες και Φίλοι,

Στις 3/6/2021 πήραμε επιστολή από τον εν λόγω ποδοσφαιριστή της ομάδας μας, την οποία κοινοποίησε και στην ΚΟΠ και με την οποία επικαλούμενος το «Ενιαίο Συμβόλαιο Εργοδότησης» που είχε υπογράψει και διατηρεί μαζί μας, του οποίου η διάρκεια ολοκληρώνεται με το πέρας της περιόδου 2021-2022, θεωρεί πως έχει μονομερές δικαίωμα τερματισμού της εργοδότησης του, κατ’ επέκταση ότι δικαιούται να υπογράψει με άλλη ομάδα χωρίς τη δική μας συγκατάθεση.

Κι αυτό βάσει μιας συγκεκριμένης ρήτρας, ενός προτύπου «Ενιαίου Συμβολαίου Εργοδότησης», το οποίο επιβλήθηκε σε μας, μετά από Συμφωνία μεταξύ ΚΟΠ και ΠΑΣΠ, το οποίο αποτελούσε αναπόσπαστο μέρος των «Κανονισμών Εγγραφών και Μεταγραφών ποδοσφαιριστών και ο περί ΕΕΔ διαδικαστικός Κανονισμός» που ίσχυαν κατά την ημερομηνία σύναψης κι υπογραφής του συγκεκριμένου συμβολαίου.

Μιας ρήτρας που δυστυχώς θα μπορούσε συμφεροντολογικά να ωθήσει ποδοσφαιριστές ομάδων όπως η δική μας, να έχουν μειωμένη απόδοση και/ή να επικαλούνται ασθένεια για να μην λαμβάνουν μέρος σε επίσημους αγώνες, έτσι ώστε να έχουν την ευχέρεια όταν και εφόσον η ομάδα τους πέσει κατηγορία, να διακόπτουν άνευ αντιπαροχής συμβόλαια και να υπογράφουν νέα με άλλη ομάδα και με καλύτερους όρους, χωρίς τη συγκατάθεση της ομάδας που τους εργοδοτεί. Μια ρήτρα που ξεκάθαρα αντιβαίνει σε όλα όσα το ποδόσφαιρο ως άθλημα πρεσβεύει.

Η εν λόγω ρήτρα απαλείφθηκε από τους υφιστάμενους κανονισμούς γιατί ενδεχομένως οι συγγραφείς τους, έστω κι αργά, να κατάλαβαν το λάθος τους. Ένα λάθος που ενδεχομένως να ωθούσε τους καλύτερους παίκτες ομάδων, οι οποίες καθ’ όλη τη διάρκεια μιας ποδοσφαιρικής χρονιάς παλεύουν για την παραμονή τους στην κατηγορία, να κάνουν παράξενες σκέψεις, εποφθαλμιώντας καλύτερο συμβόλαιο και με πολύ περισσότερα χρήματα σε ομάδες που διεκδικούν τίτλους και ευρωπαϊκή συμμετοχή.

Με δεδομένο όλα τα πιο πάνω και με πλήρη επιφύλαξη των δικαιωμάτων μας, στις 11/6/2021 απευθύναμε επιστολή στην ΚΟΠ με την οποία δηλώσαμε ότι η εργοδότηση του κ. Θεοδώρου θα ολοκληρωθεί την ημερομηνία που αναγράφει το εν ισχύ συμβόλαιο του, αφού η ρήτρα που επικαλείται, είναι παράνομη, λανθασμένη, καταχρηστική, ήδη απαλειφθείσα από τους υφιστάμενους κανονισμούς. Μια ρήτρα που ξεκάθαρα αντιβαίνει σε όλα όσα το ποδόσφαιρο ως άθλημα πρεσβεύει.

Υπενθυμίζουμε ότι είμαστ ε μια Επαρχία που προσπαθεί να βγει από μια ανευ προηγουμένου οικονομική κρίση με χαμένα 4 δισεκατομμύρια, είμαστε ένα σωματείο που πάντα τηρούσε τις υποχρεώσεις του προς το κράτος, έχουμε χάσει όλες τις προσφυγές και τώρα χάνουμε τα καλύτερα μας περιουσιακά στοιχεία, με ορατούς μεγάλους κινδύνους για το ιστορικό σωματείο της ΕΝΠ.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ