aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Α' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΑΠΟΕΛ«Ενός κακού, μύρια έπονται»; Για τον ΑΠΟΕΛ, ίσως όχι...

«Ενός κακού, μύρια έπονται»; Για τον ΑΠΟΕΛ, ίσως όχι…

ΤΟΥ ΔΗΜΗΤΡΗ ΓΑΒΡΙΗΛ

«Ενός κακού μύρια έπονται»… και αυτή η λαϊκή ρήση ίσως θεωρηθεί υπερβολή, αλλά πιθανόν ταιριάζει για τον φετινό ΑΠΟΕΛ, μέχρι οι περσινοί πρωταθλητές να αποδείξουν ότι διαθέτουν τις δυνατότητες να επουλώσουν τις πληγές τους, να εξαφανιστούν όσα κακά προέκυψαν από τις φετινές αγωνιστικές αποτυχίες και να μπουν στον ίσιο δρόμο.

Η αρχή έγινε με τον αποκλεισμό από την Σούντουβα στο Τσάμπιονς Λιγκ (α’ προκριματικός), έπειτα ήρθε το δεύτερο «χαστούκι» από την Αστάνα το οποίο στέρησε στους γαλαζοκίτρινους τη συμμετοχή τους στους ομίλους του Γιουρόπα Λιγκ, μετά τα επεισόδια στο ματς με τον Ερμή, η αποδέσμευση του Μπρούνο Μπαλταζάρ και η συντριβή με 2-5 από τη Δόξα στο ΓΣΠ, η οποία αποτέλεσε τη σταγόνα που… ξεχείλισε το ποτήρι.

Σε αυτά, προσθέστε και το βαρύ πρόστιμο από την ΟΥΕΦΑ για την συμπεριφορά οπαδών του ΑΠΟΕΛ στον αγώνα με την Αστάνα για τα πλέι οφ του Europa League (άναμμα φωτοβολίδων και είσοδος φιλάθλων στον αγωνιστικό χώρο).

Ο ΑΠΟΕΛ πλέον αναγκάζεται από την αρχή της σεζόν να ενεργοποιήσει το Plan B, έτσι ώστε στην πορεία να μην προκύψουν σημαντικά οικονομικά προβλήματα. Από τη μία, η διοίκηση μπαίνει στη διαδικασία να αλλάξει τον τρόπο διαχείρησης του ποδοσφαιρικού τμήματος, δίνοντας στα ηνία σε έναν νέο τεχνικό διευθυντή από το εξωτερικό, ενώ βρίσκεται στο ψάξιμο και για προπονητή ο οποίος θα ταιριάξει γρήγορα στην φιλοσοφία και στα «θέλω» της ομάδας και να την τοποθετήσει σε μία νέα αφετηρία και μέσω αυτής να διαγράψει πορεία διάκρισης.

Η οικονομική ζημιά από τους δύο αποκλεισμούς είναι σημαντική και η πρόωρη απόλυση του Μπρούνο Μπαλταζάρ, δυσχεραίνει την ήδη δύσκολη οικονομική θέση στην οποία βρίσκεται ο σύλλογος. Ο Πορτογάλος τεχνικός «πλήρωσε» την αποτυχία της μη συμμετοχής του ΑΠΟΕΛ σε όμιλο ευρωπαϊκής διοργάνωσης και το «άσχημο» πρόσωπο που έβγαζε η ομάδα στον αγωνιστικό χώρο και στο πρωτάθλημα οδήγησαν τον νεαρό τεχνικό στην έξοδό του από τον Αρχάγγελο

Ωστόσο, ο ΑΠΟΕΛ είναι μαθημένος να «αναγεννιέται» μέσα από τις στάχτες του, κι αυτό διότι ο Πρόδρομος Πετρίδης μαζί με τους συνεργάτες του έχουν αποδείξει αρκετές φορές στο παρελθόν ότι διαθέτουν τον τρόπο να αλλάξουν το «τσιπάκι» και μάλιστα αρκετά γρήγορα!

Ό,τι είναι να γίνει, καλό θα ήταν να γίνει γρήγορα μεν, αλλά χωρίς άγχος και βιασύνη δε. Είναι αποδεδειγμένο ότι όταν έλθουν μαζεμένα προβληματα και μαζεμένες ανακατατάξεις-αλλαγές σε πόστα, σε μία ομάδα, δύσκολα βρίσκει τα πατήματα της, καθώς χρειάζεται τον χρόνο της. Παρόλα αυτά, ο ΑΠΟΕΛ λόγω του βεληνεκούς του και της ισχυροποίησής του μέσα από τα τελευταία χρόνια, μπορεί να βγει αλώβητος από όλο αυτό. Και είναι ένα στοίχημα το οποίο καλέιται να κερδίσει η διοίκηση για να επανέλθει η ηρεμία στον Αρχάγγελο και να αρχίσει ο κόσμος να χαμογελάει ξανά…

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ