aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Α' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΑΠΟΕΛΈνας δαιμόνιος... Άγιος Βασίλης! (vids)

Ένας δαιμόνιος… Άγιος Βασίλης! (vids)

ΤΟΥ ΓΙΩΡΓΟΥ ΣΑΖΕΪΔΗ

Ο δανεισμός του Βασίλη Παπαφώτη από τον ΑΠΟΕΛ στη Δόξα, το καλοκαίρι, ήρθε ως φυσικό επακόλουθο, αφού 22χρονος μέσος θα είχε μηδαμινό χρόνο συμμετοχής στους γαλαζοκίτρινους. Η μετακίνηση του στην προσφυγική ομάδα αποδεικνύεται (στην πορεία), η καλύτερη επιλογή που μπορούσε να κάνει αυτή τη στιγμή στην καριέρα του. Σε ένα σύνολο που δείχνει στο γήπεδο να βγάζει υγεία, έχει ανταγωνιστικό ρόστερ, και σταθερή τεχνική ηγεσία, ο Βασίλης βρήκε τα κατάλληλα εφόδια για να ξεδιπλώσει το πλούσιο ταλέντο του.

Λόγω του ότι παρακολούθησα πολλά (αν όχι όλα) από τα φετινά παιχνίδια της Δόξας στο πρωτάθλημα, έχω σχηματίσει μία ολοκληρωμένη άποψη για την παρουσία του διεθνή επιτελικού μέσου στην τρέχουσα σεζόν. Αγωνιζόμενες, τις πλείστες φορές, σε ρόλο ακραίου επιθετικού (με εντολές να συγκλίνει προς την περιοχή), είναι από τους κορυφαίους και πιο σταθερούς ποδοσφαιριστές της ομάδας του. Στον τελευταίο αγώνα κόντρα στον Ολυμπιακό, ετοίμασε τα δύο από τα τρία γκολ της Δόξας, το πρώτο με ωραία ατομική ενέργεια εκτός περιοχής και το δεύτερο μέσω στατικής φάσης.

Γενικά, όμως, η παρουσία του ήταν εξαιρετική. Με σωστές τοποθετήσεις στη μεσαία γραμμή, με διορατικότητα και μεταβιβάσεις που βοηθούσαν πάντα στη σωστή ανάπτυξη της Δόξας, αποτέλεσε έναν από τους πιο κομβικούς ποδοσφαιριστές για να έρθει η νίκη. Μετρά ήδη 11 συμμετοχές και ένα γκολ στο πρωτάθλημα, ενώ highlight του ήταν η ενέργεια-μαγεία στο τεράστιο 4-1 επί της Νέας Σαλαμίνας, όταν πέρασε σαν σταματημένο τον αμυντικό πάνω στην τελική γραμμή.

Και φυσικά το καλύτερο για τον ίδιο είναι πως οι εμφανίσεις του δεν περνούν απαρατήρητες από την ομάδα στην οποία ανήκει, τον ΑΠΟΕΛ. Τα βλέμματα είναι «καρφωμένα» πάνω του, ενώ η κλήση του στην Εθνική Ανδρών μόνο θετικά θα επιδράσει στον ίδιο. Αν, μάλιστα, συνεχίσει στο ίδιο… τέμπο, τότε γιατί όχι να επιστρέψει και να κερδίσει μία θέση στους γαλαζοκίτρινους.

Στο 0:30 η ενέργεια του στο πρώτο γκολ και στο 1:03 η εκτέλεση πάρε-βάλε για το 2-0.

Στο 6:12 του βίντεο η ενέργεια κόντρα στη Νέα Σαλαμίνα

Στο 0:20 το γκολ του στο παιχνίδι με τον Ερμή

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ