aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Α' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΑΠΟΕΛΈνας χρόνος χωρίς ευρωπαϊκό «διπλό»

Ένας χρόνος χωρίς ευρωπαϊκό «διπλό»

ΤΟΥ ΑΝΔΡΕΑ ΜΑΥΡΟΥ

Μεγάλη είναι η ευκαιρία του ΑΠΟΕΛ να συνδυάσει το 200ό ευρωπαϊκό παιχνίδι στην ιστορία του με νίκη. Το σκορ του πρώτου αγώνα, αλλά και η δυναμικότητα της Φλόρα, αποτελούν ιδανικές προϋποθέσεις. Εάν η ομάδα της Λευκωσίας καταφέρει απόψε να φτάσει στο ζητούμενο, τότε παραλλήλως θα επιστρέψει στις εκτός έδρας ευρωπαϊκές νίκες μετά από έναν χρόνο.

Η τελευταία φορά που είχε πανηγυρίσει «διπλό», ήταν στις 19 Ιουλίου 2018 και δη στο παιχνίδι με την Ντούντελανζ, το οποίο διεξήχθη στο πλαίσιο του 2ου προκριματικού γύρου στο Τσάμπιονς Λιγκ. Με γκολ του Ιγκόρ ντε Καμάργκο είχε κερδίσει με 1-0. Από τότε, έδωσε άλλα έξι παιχνίδια, καταγράφοντας δύο ισοπαλίες και τέσσερις ήττες. Με τις Βιτορούλ (0-1), Σλάβια Πράγας (0-0), Ρεάλ Μαδρίτης (0-3), Μπορούσια Ντόρτμουντ (1-1), Τότεναμ (0-3) και Σούντουβα (1-3).

Μιας και ο λόγος για το 200ό παιχνίδι του ΑΠΟΕΛ στα Κύπελλα Ευρώπης, αξίζει να σημειωθεί πως αποτελεί επίτευγμα ιστορικό, καθώς γίνεται η πρώτη κυπριακή ομάδα που θα συμπληρώσει δύο εκατοντάδες αγώνων στην Ευρώπη. Ο μέχρι στιγμής απολογισμός του ΑΠΟΕΛ στην Ευρώπη είναι 63 νίκες, 47 ισοπαλίες και 89 ήττες (227 γκολ υπέρ, 306 κατά).

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ