Ένας ΑΠΟΕΛίστας «Ντοθράκι» που ξεκουρδίζει άμυνες κι επιθέσεις!

Μαρκάρει και κλέβει την μπάλα για πλάκα, βγαίνει νικητής σχεδόν πάντοτε όταν πρόκειται να «παίξει ξύλο» για να γίνει το δικό του στο γήπεδο, και ενίοτε σκοράρει κιόλας. Θήτευσε για ένα σημαντικό διάστημα της καριέρας του σε εμπροσθοφυλακές και κάτι ξέρει από… επίθεση!

ΤΟΥ ΧΡΙΣΤΟΥ ΘΕΟΧΑΡΟΥΣ

Τον Εμίλιο Ενσούε, βλέποντάς τον, μοιάζει λες και είναι από αυτούς τους τύπους οι οποίοι κάνοντας μία βόλτα στην αλάνα τους, στην ηλικία των γυμνασιόπαιδων-λυκειόπαιδων, βλέπουν τα παιδάκια του δημοτικού να παίζουν μπάλα, και σε κάποια στιγμή όταν αυτή καταλήξει στα πόδια τους, αρχίζουν να επιβάλουν το ταλέντο τους με διάφορα κόλπα και ντρίπλες, για να τους θαυμάσουν οι μικρότεροι.

Σε ποιόν άλλωστε από όλους εμάς δεν συνέβη κάτι ανάλογο, όταν μικροί παίζαμε μπάλα στην άσφαλτο, στα χωράφια, ή στα χωμάτινα γήπεδα της κοινότητάς μας – πριν μας πετάξουν έξω από αυτά για να φυτέψουν γρασίδι και να τα νοικιάσουν σε κάποια ομάδα οι… μουχτάρηδες. Κάτι τέτοιο… Μπορεί να γελάσει κανείς διαβάζοντας τα πιο πάνω, μπορεί και να συμφωνήσει κιόλας μαζί μου, αλλά βλέποντας τον Ενσούε, αυτές οι εικόνες μού έρχονται στο μυαλό. Τους μεγαλύτερούς μας που «αλητόδειχναν». Σε εκνευρίζουν ενίοτε, αλλά τούς θαυμάζεις κιόλας και θες να μαθαίνεις από αυτούς. Το δεδομένο είναι πως ο δεξιός φουλ μπακ του ΑΠΟΕΛ, έμαθε πολλά κιλά μπάλας στις αλάνες της Πάλμας στη Μαγιόρκα, όπου γεννήθηκε κι αργότερα όταν μεγάλωνε στην Ακαδημία της Ατλέτικο Βαλεαρίδων και της Μαγιόρκας, σίγουρα τα παιδιά της γειτονιάς του θα τον θαύμαζαν.

Διαβάστε επίσης: Καθρέφτη… καθρεφτάκι μου

Προσφάτως, κάποιος φίλος και πολύ καλός συνάδελφος, μου είπε χαρακτηριστικά ότι ο Ενσούε εάν δεν ήταν ποδοσφαιριστής, θα ήταν ό,τι έπρεπε για ηθοποιός στην πασίγνωστη σειρά «Game of Thrones», ως μέλος των πολεμιστών Ντοθράκι. Όσοι είστε fans της σειράς, δεν θα διαφωνήσετε, φαντάζομαι…

Διαβάστε επίσης: Το μετεγγραφικό ατού και η μεταμόρφωση που φέρει ιταλική σφραγίδα

Έχει τις ιδιαιτερότητές του, ακούστηκαν και κάποιες φήμες για τον χαρακτήρα και τα τερτίπια του λίγους μήνες πριν. Κάποιες από αυτές τον «οδηγούσαν» μέχρι και την πόρτα της εξόδου. Ο ποδοσφαιριστής αυτός όμως δεν παίζεται. Έχει κάνει κι αυτός τρομερή δουλειά από τότε που ανέλαβε ο Πάολο Τραμετσάνι και με διαφορά συγκαταλέγεται στους κορυφαίους φουλ μπακ του πρωταθλήματος. Αν όχι ο κορυφαίος τη δεδομένη στιγμή λαμβάνοντας υπόψη πως κάποιοι είναι ντεφορμέ. Μαρκάρει και κλέβει την μπάλα για πλάκα από κάποιους επιθετικούς, βγαίνει νικητής σχεδόν πάντοτε όταν πρόκειται να «παίξει ξύλο» για να γίνει το δικό του στο γήπεδο, και ενίοτε σκοράρει κιόλας.

Διαβάστε επίσης: Το πολύ καλό «φεγγάρι» και τα… παράσημα του Τραμετσάνι!

Είναι μεγάλη υπόθεση να τον έχεις στην ομάδα σου τον Ενσούε, μεγάλη υπόθεση να έχεις όμως και μια ομάδα που να μπορεί να τον αξιοποιήσει και προπονητή να τον… κοντρολάρει αγωνιστικά, τακτικά, συναισθηματικά και ψυχολογικά. Διότι σε οποιαδήποτε άλλη ομάδα, πιθανόν να μην άντεχε, ή να… μην αντεχόταν. Έχει τον τρόπο να… ξεκουρδίζει τους αντιπάλους. Τους επιθετικούς όταν αμύνεται και τους αμυντικούς όταν επιτίθεται. Θήτευσε για ένα σημαντικό διάστημα της καριέρας του σε εμπροσθοφυλακές και κάτι ξέρει από… επίθεση.

Είναι κι ο ίδιος στα καλύτερά του και ο ΑΠΟΕΛ τον έχει ανάγκη, όπως ανάγκη έχει κι ο ίδιος τον ΑΠΟΕΛ. Φτάνει να παραμείνει σοβαρός και πειθαρχημένος. Αυτός κι οι υπόλοιποι, ειδικά τώρα που η ομάδα είναι στην κορυφή, κάθε είδους εφησυχασμός απαγορεύεται!