aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Α' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΑΠΟΕΛΈνα σοβαρός και πειθαρχημένος ΑΠΟΕΛ…

Ένα σοβαρός και πειθαρχημένος ΑΠΟΕΛ…

Ένα σοβαρός και πειθαρχημένος ΑΠΟΕΛ, δεν αναμένεται πως θα συναντήσει ιδιαίτερες δυσκολίες στον 1ο προκριματικό γύρο του Γιουρόπα Λιγκ. Η χθεσινή κλήρωση στη Νιόν της Ελβετίας, βλέπετε, τον φέρνει αντιμέτωπο με τον νικητή του ζευγαριού της προ-προκριματικής φάσης ανάμεσα στην Τρε Πένε (Σαν Μαρίνο) και την Τζιλάνι (Κόσοβο).

Με το μεταξύ του ματς να είναι προγραμματισμένο στις 20 Αυγούστου, αλλά δεν υπάρχει ενημέρωση αν θα αναβληθεί μετά τα θετικά κρούσματα κορωνοϊού που βρέθηκαν στην Τζιλάνι.

Για να καταλάβετε τον χαμηλό βαθμό δυσκολίας, η πρώτη δεν έχει πανηγυρίσει ποτέ πρόκριση στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις και η δεύτερη, πραγματοποιεί φέτος την παρθενική της παρουσία! Ασφαλώς, στον ΑΠΟΕΛ δεν παρασύρονται. Γνωρίζουν πως είναι το αδιαφιλονίκητο φαβορί για να περάσουν στον 2ο προκριματικό, πλην όμως επειδή η πρόκριση παίζεται σε νοκ-άουτ παιχνίδι (27 Αυγούστου) και μάλιστα εκτός έδρας, δεν λένε μεγάλα λόγια.

H Tρε Πένε ιδρύθηκε το 1956 και στην τροπαιοθήκη έχει τέσσερα πρωταθλήματα (όλα από το 2012 κι έπειτα) και έξι κύπελλα. Η ομάδα του Ιταλού κόουτς, Στέφανο Τσέτσι, έπαιξε επτά φορές στις διοργανώσεις της ΟΥΕΦΑ, μετρώντας ισάριθμους αποκλεισμούς με το… καλημέρα. Η Τζιλάνι που ιδρύθηκε το 1945, μετρά μόλις ένα τρόπαιο. Την κατάκτηση του κυπέλλου πριν από 20 χρόνια. Προπονητής είναι ο Αλβανός Τζεντιάν Μετζανί. Στη λήξασα σεζόν τερμάτισε στη δεύτερη θέση και ως εκ τούτου για πρώτη φορά συμμετέχει στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ