aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Α' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΑΠΟΕΛΈνα χειμωνιάτικο βράδυ σε μπυραρία για… λαθροθήρες

Ένα χειμωνιάτικο βράδυ σε μπυραρία για… λαθροθήρες

ΤΟΥ ΠΑΝΙΚΟΥ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ (ΑΠΕΣΤΑΛΜΕΝΟΣ ΣΤΗ ΓΕΡΜΑΝΙΑ)

Ένα χειμωνιάτικο βράδυ σε μια μπυραρία για… λαθροθήρες έγινε η πρώτη συνάντηση αποτελούμενη από 17 νεαρούς, με σκοπό τη δημιουργία μιας καινούριας ομάδας. Ο λόγος που τους ώθησε στην ιδέα αυτή ήταν γιατί στην ομάδα της ενορίας τους δεν χώνευαν τον αυταρχισμό του επικεφαλής, του ιερέα Ντέβαλντ.

Μάλιστα όταν έμαθε τον σκοπό της συνάντησης τους, προσπάθησε να εισέλθει στην μπιραρία για τους χαλάσει τα σχέδια τους χωρίς ωστόσο να το κατορθώσει. Έτσι, στις 19 Δεκεμβρίου 1909 ιδρύθηκε η Ντόρτμουντ. Η ονομασία της, Μπορούσια, και δόθηκε λόγω μιας ζυθοποιίας που ήταν στην περιοχή. Είναι η λατινική ονομασία της Πρωσίας που ήταν βασίλειο στην περιοχή στο οποίο ανήκε και η πόλη του Ντόρτμουντ.

Το βασίλειο της Πρωσίας συνέβαλε σημαντικά στην ενοποίηση των γερμανικών βασιλείων στη Γερμανία το 1871. Γι’ αυτό και ένα από τα προσωνύμια των οπαδών της είναι Πρώσοι. Αρχικά τα χρώματα που επιλέχθηκαν ήταν το κυανόλευκο για τις φανέλες και μαύρο σορτσάκι. Από το 1913 οι εμφανίσεις της είναι τα κιτρινόμαυρα.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ