aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Α' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΑΠΟΕΛΈμαθε ξανά να… κολλά

Έμαθε ξανά να… κολλά

ΤΟΥ ΑΝΔΡΕΑ ΒΑΛΑΝΙΔΗ

Υπό άλλες συνθήκες, η νίκη του ΑΠΟΕΛ επί της Δόξας (2-0) την περασμένη Παρασκευή, θα ήταν σαν… άλλη μια μέρα στο γραφείο. Είναι η μεγάλη ομάδα απέναντι στη μικρομεσαία και ο κανόνας λέει ότι την κερδίζει. Στη συγκεκριμένη περίπτωση, όμως, υπάρχει στατιστικό στοιχείο που χρήζει προσοχής. Διότι ο πρωταθλητής Κύπρου προσπαθούσε να πετύχει συνεχόμενη νίκη σε αγώνα πρωταθλήματος από την περασμένη σεζόν και τα κατάφερε προψές.

Μετά το 1-0 επί της Αλκής Ορόκλινης στο «Αμμόχωστος», το πέτυχε ως τυπικά γηπεδούχος στο ΓΣΖ επί της ομάδας της Κατωκοπιάς. Χρειάστηκαν 11 παιχνίδια και τέσσερις αποτυχημένες προσπάθειες για να μάθει να παίρνει… κολλητά τρίποντα. Το προηγούμενο σερί του ήταν τρεις νίκες μεταξύ της 26ης και της 28ης αγωνιστικής της περιόδου 2016-17, όταν νίκησε κατά σειρά τις Ομόνοια (2-1), Ανόρθωση (1-0) και ΑΕΛ (2-0).

Επομένως, πλέον θα προσπαθήσει να επεκτείνει το σερί του και να το κάνει όσο πιο μεγάλο γίνεται. Το εγχείρημά του, όμως, μόνο εύκολο δεν είναι με βάση τα ματς που ακολουθούν. Τον περιμένουν δύο ντέρμπι με τους άλλους δύο δηλωμένους επίδοξους πρωταθλητές, ένα στη δύσκολη έδρα της ΑΕΚ και άλλο ένα στο ΓΣΠ με τον κακό του δαίμονα των τελευταίων χρόνων, Απόλλωνα.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ